Home / Educativ / Viziune Apocaliptică – Totul Este Informatizat

Viziune Apocaliptică – Totul Este Informatizat

Dan Cristian Ionescu
Incorect Politic
September 29, 2019

Apărut și pe Justițiarul:

Plec de la un exemplu minor, nesemnificativ pentru cei mai mulți – dar pentru mine este mai mult decît semnificativ.

Pe 1 septembrie primesc de la administrația blocului un mail prin care sînt anunțat că figurez cu o restanță de 132,54 lei. În finalul mail-ului, se spunea „Dacă aţi făcut deja plata, vă rugăm să ignoraţi acest mesaj.”

Știam că sînt la zi, dar pentru siguranță am verificat chitanțele. Într-adevăr, achitasem această sumă în ziua de 20 august. Apoi, îmi vine mail-ul cu întreținerea pentru următoarea lună, în care îmi apare și această restanță.

Aseară era zi de încasare a întreținerii. Mă duc să lămuresc încurcătura și să plătesc cît sînt cu adevărat dator.  Îi spun administratorului că nu am nici o datorie, el verifică și îmi spune că ba da, sînt dator! Îi arăt chitanța 01-543. Administrația de la mine lucrează cu o chestie care eu, cantonat în sec. XX, nu știu cum se numește. În orice caz, se dă comanda prin leptop după care o mini-imprimantă tipărește chitanța și apoi aceasta este ordonată, în ordinea numărului, în lista chitanțelor emise. Administratorul intră în listă și constată că între nr. 01-5242 și 01-5244 nu figurează nimic, chitanța mea fusese sărită. Îmi spune că nu înțelege ce s-a întîmplat cu programul, eu înțelegeam și mai puțin. Problema s-a rezolvat ușor, a emis o nouă chitanță cu același număr datată tot 20 aug., dar sub care scrie data 24 sept.

V-am spus, este un exemplu minor, dar eu mă uit ceva mai departe, și am niște viziuni apocaliptice. Totul este informatizat, sîntem la dispoziția noilor tehnologii care iată că dau și rateuri. Datorită unui astfel de rateu aparent minor, poate izbucni un război nuclear.

În 1983 ofițerul sovietic Stanislav Petrov era la pupitrul lui, supraveghiind spațiul sovietic, cînd computerul îl anunță că 5 rachete nucleare americane erau pe drum către URSS și mai au timp de reacție doar 20 de minute pentru a lansa contraatacul. Asumîndu-și o răspundere enormă, fără nici o dovadă, Petrov a considerat că este o alarmă falsă. Dacă ar fi raportat, ar fi fost apăsat „butonul roșu” al „valizei nucleare” și s-ar fi dezlăntuit iadul pe pămînt. „Tehnica de vîrf” greșise!

https://playtech.ro/2017/stanislav-petrov-murit-al-treilea-razboi-mondial/

https://en.wikipedia.org/wiki/Stanislav_Petrov

Sîntem obligați să credem și să acceptăm porunci moderne, conform cărora toate acestea sînt în interesul nostru.

Privesc acest scurt articol prin două puncte de vedere.

Primul se referă la informatizarea peste tot, ceea ce ne face, paradoxal, nu să cîștigăm ci să pierdem timp. Iarăși, cîteva exemple mărunte.

Au fost informatizate instanțele judecătorești. Un coșmar! Te duceai să vezi un dosar la arhivă, trebuia să aștepți pînă cînd arhivarii terminau jocurile pe calculator! (azi, recunosc nu mai știu cum stă treaba).

Oriunde te duceai, dădeai de calculatoare. Cînd cădea curentul sau netul, nu mai puteai face nimic.

Pe vremea în care nu eram așa avansați, mă duceam la CEC, îmi înscria de mînă pe libret operațiunea și îmi dădea sau lua banii (de la caz la caz). Acum, pierd timpul la bancă cu contracte lungi, de multe pagini, garnisite cu alte pagini de informații în interesul nostru, pe care le primesc de fiecare dată, chiar dacă am primit destule, cu completat de formulare, care toate trebuie printate. Se pare că la bănci este o mare fluctuație de tineri stagiari, care nu se prea pricep, astfel încît adesea stau și aștept ca unul mai cu experiență să le explice ce trebuie să facă.

Și mă mai enervează faptul că în multe locuri, din motive de neînțeles, mi se tot cere cartea de identitate să îmi facă copii.

Repet, astea sînt tot mărunțișuri. Necazurile care ni se impun sînt altele, pe care nu le înțelegem, fiindcă nu ne pricepem, dar nu este greu să vedem cît de mincinoase sînt.

Toate datele personale ale cetățenilor UE sînt colectate într-o bază de date care, din cîte am citit, este centralizată într-un server din Israel. De ce trebuie asta și de ce acolo? Enel ne-a cerut și el datele personale pentru a fi transmise către servere din SUA, din statele Nevada, Indiana și Georgia – de ce? de ce acolo? Ni se motivează că sînt statele care asigură un nivel adecvat de protecție a datelor noastre. Dar nu credeți că cel mai adecvat nivel de protecție este să nu ne mai cereți datele noastre? Oare nu ați auzit de nenumăratele cazuri în care hackerii au spart bazele de date?

Datele acumulate au fost folosite de Cambridge Analatyca la deformarea și deturnarea intențiilor de vot.

Mulți au fost obligați să își primească salariile pe card, povestindu-li-se cît de sigure sînt bancomatele. Oare nu ați auzit de clonările de carduri, care la nivel mondial au dus prin furt la pierderi de averi enorme?

Nu mă pricep la OMG  (organismele modificate genetic), nu știu cît de nocive sînt. Dar știu că acestea nu au gustul celor naturale.

Ni se spune că peturile sau pungile din plastic au fost găsite pe fundul oceanelor, la 10 km. adîncime, unde rezistă peste 100 de ani. Nu sînt specialist, dar mă întreb cum niște peturi goale sau pungi de plastic, adică ușoare, care plutesc la suprafață, ajung la fundul oceanului fără să fie zdrobite de presiunea formidabilă. Dacă cineva poate să îmi explice, îl rog să o facă.

Pe vremea în care îmi petreceam verile la Vaideeni, se întîmpla ca vîntul să ia de pe masa din pridvor (doi metri deasupra solului) pungi de plastic. La plecare, nu stăteam să le strîng, dar cînd reveneam anul următor nu mai erau, intemperiile iernii le distruseseră în cîteva luni, nu într-o sută de ani.

Am văzut și eu rîuri și lacuri îmbîcsite cu peturi și pungi, peisajul este dezolant, expresie pe de-o parte a comodității actuale, pe de altă a parte a nesimțirii actuale. Dar este cazul să se exagereze?

Am auzit (sau citit, nu mai țin minte) că un muc de țigăre aruncat pe autostradă rezistă 11 ani. Mai arunc și eu la munte mucuri de țigări în iarbă, anul următor nu le mai găsesc (doar pe autostradă rezistă?)

O mare polemică, oare G5 este ucigaș? Am citit că sînt state europene care l-au interzis, dar România l-a îmbrățișat. Nu mă pricep nici la asta, așa că nu mă pronunț.

Votul electronic, sîntem asigurați că este sigur – dragi guvernanți, mă credeți că nu vă cred?

Încălzirea globală este o problemă și în același timp o realitate pe care o resimt din plin inclusiv la munte de vreo 10 ani. Dar care este cauza? S-a gîndit cineva că poate fi o pedeapsă venită de la Dumnezeu? Noi acceptăm doar explicații venite de la cîte un grup de specialiști/cercetători de la universități de renume?

Sînt tot mai multe site-uri care, spre mai buna noastră deservire, ne cer să acceptăm condițiile lor, care ne încalcă intimitatea. Dacă eu nu îmi doresc să mă „deserviți” mai bine, de ce îmi interziceți accesul?

Nu am reușit încă să îmi revin ca lumea după cîteva zile grele, așa că îi rog pe alții să completeze.

Scuze dacă am folosit greșit unii termeni noi dar, repet, eu am rămas în secolul trecut.

Dan Cristian IONESCU

5 comments

  1. Boris Johnson la ONU. Asta da viziune apocaliptica :!

    https://youtu.be/5z4K_G14_Ho

    Aia din sala se cam hlizeau, probabil din cauza traducerii unui discurs asa de neconventional, desi ar fi de plans in hohote…

  2. Problema cea mai mare , daca ma intrebati, este una extensiva care datorita informatizarii bancilor , acestea vor putea bloca in timpul crizei bancare care se configureaza, mai ales conturile disidentilor .
    Deci, eliminand banii lichizi, plutocratia financiara va da ordine cui sa i se blocheze integral contul din banca pe motiv ca banca nu are bani destui pentru a achita cheltuielile lui x sau y. Daca protestezi, esti arestat ! Va trebui sa explici absolut fiecare cheltuiala a ta , inclusiv plata la un restaurant, pentru cate persoane etc. Femeia de serviciu platita la negru va deveni o imposibilitate caci nu vei avea cum sa argumentezi pe ce dai banii, si asa insuficienti, pe care ti-i da banca , de fapt din proprii tai bani ! .

    Iar cetatenilor banali, li se vor aloca lunar – din propriul lor cont blocat in banca “din ratiuni de criza ” niste sume mici si total insuficiente .

    De aceea se planuieste criza bancara , ca popoarele sa intre in razboi civil cu ocupantul – autoritatile +”refugiatii” adusi ca sa forteze metisajul fortat , care vor ramane si ei fara bani si fara mancare, in mod strategic !

    De aceea vom avea informatizarea totala a bancilor .

    In Apus lumea deja are un gadget cu care isi face platile informatizat de acasa . Este extrem de comod si mult mai ieftin pentru banci decat la ghiseu. Cu personal platit inutil .

    Internetul insa are si beneficii enorme incontestabile .

    TREBUIESC SCHIMBATE LEGILE INTERNATIONALE !!!
    ATAT PENTRU INTERNET CAT SI PENTRU BANCI !!!

    E INADMISIBIL CA O MANA DE OAMENI SA DETINA PUTEREA PE CARE O AU AZI DOAR CATIVA CARE NU O MERITA CACI N-AU FACUT NIMIC CARE SA LE JUSTIFICE ACEASTA ACUMULARE DE FORTA FINANCIARA SI ARMATA , PE CARE O DOVEDESC SI O FOLOSESC CA SA DISTRUGA OMENIREA !
    Singura dilema este : IN GHIARELE CUI LASAM INTERNETUL ?

    Io fara internet, habar nu aveam de Dan Cristian Ionescu !

    De bulzi cu branza de burduf stiam direct de la taranii cu care mergeam la cosit la Rucar !
    Si de restaurantele care-l fac melancolic stiam, din tinerete !
    Istoria patriei insa, am aflat-o amplu , cu toate meandrele ei , abea din internet !
    Si-mi mai trebuiesc vreo sapte vieti ca sa pot s-o citesc.
    Pe langa alte planuri ce le-as putea realiza.

    Datorita internetului .

    • Este bine de stiut că în Franța, dacă dorești să scoți peste 1000 euro cash, pe lângă faptul că informația ajunge imediat la DGSI (Direcția generală pentru securitate internă), banca te pune în legătură cu un “mediator”, a cărui rol este să te convingă să folosești un cec (ordin de plată), viramemtul sau cardul de debit. Orice, oricum, numai să eviți banii cash. De ce? Fiindcă banul cash îti garantează o fărâmă de libertate, este un mijloc de manevră necontrolat. În Elveția, țara banilor cash, băncile au început să taxeze depozitele ce depășesc 100k CHF… Asta în condițiile în care procentele de interes (dobânda) sunt negative (sub zero). Mai departe: în Franța, HSBC și-a scos la vânzare toate cele peste 11k de filiale… BNP ParisBas și Société General urmează să pună pe liber peste 15k de colaboratori. Plățile, mișcările cont-cont, viramentele, tragerile de numerar, verificările cotidiene etc., toate se efectuează de pe un Ipad instalat pe holul băncilor… Toate aceste semne trădează trecerea de la full-digital money și, prin extensie, un control al omului din ce în ce mai manifest. Disidenții Sistemului e mult spus, pentru un simplu comentariu nepotrivit pe net, drept pedeapsă, sistemul te poate pune pe liber câteva zile, o săptămână sau o lună întreagă în care o să ai interzis la cont… La pâine. Facebook generalizat!

      • excelente informatii, multumim !
        Mai vrem !
        Prin cuvantul ‘disidenti’ m-am referit la disidentii politici !
        Trebuiesc inclusi si protestatrii care sunt decisi sa-si ceara cashul din banci si sa faca gura mare in banci sau in fata bancilor ! !
        Deci cuvantul ‘disident’ trebuie inlocuit cu contestatarii legilor bancare .
        In niciun caz nu m-am referit la facebook si sitemele lor de blocaj bland pe cat de boland .
        M-am referit la contestatia hard line !

  3. Da, toti patriotii apuseni care au analizat fraudele electorale sustin ca internetul trebuie eliminat din alegeri si ca singura solutie este votul manual .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *