Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Noiembrie 17, 2018
România este o colonie cu un străin în funcția cea mai înaltă și cu un guvern de slugi. Evident că n-o să fim respectați în situația actuală.
România urmează să preia președinția Uniunii Europene de la 1 ianuarie și președintele Iohannis face dramă că nu-i guvernul său la putere când acest lucru se va întâmpla.
Într-un interviu apărut la radioul public de la Helsinki, premierul finlandez Juha Sipilä spune că nu-şi doreşte, dar, dacă ar fi nevoie, ţara sa ar putea prelua preşedinţia Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019, în loc de 1 iulie, cum e calendarul oficial. O asigurare pentru restul Uniunii Europene că lucrurile vor merge bine într-o perioadă extrem de dificilă, în care pe calendar se află, între altele, Brexit-ul.
Premierul Finlandei anunţă deja că grăbeşte pregătirile pentru o eventuală preluare mai devreme a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Asta în cazul în care va primi o solicitare în acest sens din partea Bucureştiului. Până acum nu a primit.
Contextul sugestiei lui Sipilä vine în urma declarațiilor lui Iohannis:
“Trebuie să menţionez o mare ingrijorare pe care o am, cu toate că nu vă priveşte direct. E vorba de anul 2019, când România va prelua preşedinţia Consiliului UE, o poziţie extrem de onorantă şi de solicitantă, mai ales pentru Guvern.
Trollajul cu îngrijorare e la modă, folosit deseori de presă sau politicieni atunci când ceva iese din tiparul corectitudinii politice.
Iohannis știe numai să imite, ca o maimuță, și să repete, căci nu e prima oară când face trollaj de îngrijorare.
Părerea mea e că nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva. Acum câteva săptămâni am spus că vom face faţă rezonabil, numai că între timp lucrurile au luat-o razna, la Guvern nu se mai înţeleg care sunt persoanele responsabile, persoanele care ar trebui să se ocupe de asta demisionează sau sunt demişi.
Cred că şi acum, în ultimul moment, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea-Dăncilă. Nu există nicio perspectivă de bună guvernare şi implicare în afacerile europene. Aceste lucruri sunt foarte grave”, a declarat Klaus Iohannis, la şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România.
Accidentul democrației include ajungerea lui Iohannis în funcția de președinte al României.
Acest lucru e foarte grav și mai grav e că democrația va continua să producă accidente atâta timp cât ea înseamnă valori obscure și nu interes național.
E de prisos să spun că răfuiala politică internă n-are ce căuta în parlamentul european, s-a mai spus.
Să trecem la MCV, care este un mecanism politic impus Bulgariei și României, un fel de lesă.
Pe hârtie cică ne ajută cu reforma justiției.
Mecanismul de Cooperare și Verificare reprezintă un proces de verificare regulată a progreselor pe care România și Bulgaria le au în ceea ce privește reforma sistemului judiciar, corupția și crima organizată (doar pentru Bulgaria).
În realitate, e o măciucă politică. Dacă sunt legi care nu le convin europenilor, imediat folosesc MCV ca pretext să fie îngrijorați.
Comisia Europeană a anunțat marți că se așteaptă ca MCV să fie ridicat pentru Bulgaria în 2019, până la finalul mandatului comisiei, dacă Sofia va continua ”tendința pozitivă”, arată un comunicat al Bruxelles-ului. În ceea ce privește România, concluzia Comisiei e mult mai dură și nu spune nimic despre perspectiva ridicării MCV.
Ce zice tovarășul comisar european Timmermans?
When it comes to Romania, While some steps have been taken to implement the final recommendations from January 2017 report, the developments over the past 12 months have put into question and reversed the progress made over the past 10 years. This is specifically the case with regard to the amended justice laws, the pressure on judicial independence in general, and the pressure on the National Anti-Corruption Directorate in particular.
Adică sistemul ticăloșit clădit încă de pe vremea lui Năstase, consolidat de Băsescu, este acum restructurat de guvernul actual, iar acest lucru deranjează interesele coloniștilor.
Dacă am fi fost Polonia sau Ungaria, declarațiile de mai jos ar fi primit răspunsuri ferme.
Parlamentul European ”este profund preocupat de revizuirea legislației judiciare și penale din România” și ”condamnă intervenția violentă și disproporționată a poliției în timpul protestelor de la București din august 2018”.
Au înlocuit cuvântul îngrijorat cu preocupat, retorica e aceeași.
Parlamentul European cere Puterii să ”reconsidere legislația privind finanțarea, organizarea și funcționarea ONG-urilor în ceea ce privește potențialul acesteia de a intimida societatea civilă și de a intra în conflict cu principiul libertății de asociere și cu dreptul la viața privată”. Este o cerere a întregii societăți civile din România, care a demonstrat că legea pentru combaterea spălării banilor va duce la blocarea activității ONG-urilor.
Acel moment când un parlament străin îți cere cum să faci legea la tine în țară.
Trăiască tovarășii comisari!
Iată un punct din rezoluție:
10. susține cu fermitate un proces regulat, sistematic și obiectiv de monitorizare și de dialog, cu participarea tuturor statelor membre, în scopul protejării valorilor de bază ale UE, și anume a democrației, drepturilor fundamentale și statului de drept, proces care să implice Consiliul, Comisia și Parlamentul, astfel cum s-a propus în Rezoluția Parlamentului din 25 octombrie 2016 conținând recomandări adresate Comisiei referitoare la crearea unui mecanism al UE pentru democrație, statul de drept și drepturile fundamentale (Pactul pentru DSF); reiterează faptul că acest mecanism ar trebui să cuprindă un raport anual cu recomandări specifice pentru fiecare țară;
Carevasăzică noi defapt suntem barbari și trebuie creat un “mecanism” care să protejeze valorile de bază ale UE, democrația, drepturile fundamentale și statului de drept.
Nu v-ați săturat să auziți în declarații publice aceleași clișee cu statul de drept și valorile UE?
Sigur că toată această poliloghie transmite același lucru ca și până acum.
UE: “Cum îndrăzniți să fiți independenți? Acum sunteți membri UE și trebuie să faceți cum vă spunem noi!”
Astfel, se cere “suspendarea imediata” atat a implementarii Legilor Justitiei si a ordonantelor de urgenta ce le vizeaza, precum si a procedurilor de numire si revocare a procurorilor-sefi.
Comisia Europeana anunta si ca nu se poate pune problema ridicarii MCV in acest moment in care e pusa sub semnul intrebarii ireversibilitatea progreselor facute in ultimii 10 ani.
Comisia Europeană ar vrea ca Parlamentul României, ales de poporul român prin vot liber, să nu mai dea legi, să nu modifice coduri penale și să retragă de urgență legile propuse. Credeți că vreo țară care se respectă în lumea asta ar accepta vreodată așa ceva?
Soluția? Hai să nu mai votăm nimic și să îi lăsam pe alții să ne scrie legile.
Ideea că suntem incapabili de a ne conducem singuri și ca va fi mai bine pentru noi să fim conduși de străini este tot mai răspândită.
S-a ajuns la o degradare mentală și la o ură față de propriul popor atât de mare încât unii cetățeni îndobitociți vor cere să fim conduși de străini, iar alții vor crede că-i o idee bună.
De parcă străinul va apăra interesele noastre deasupra intereselor lui.
NPC-uri, NPC-uri pretutindeni.