Incorect Politic
Mai 30, 2022
TRACIALAND – un concept de bussiness și brand cu rădăcini spirituale
Via Certitudinea:
Pornind de la realitatea că suntem spectatori, în țara noastră, la nenumărate evenimente comerciale cu specific românesc, organizate de supermarketurile și companiile multinaționale, Otilia Magheru a găsit soluția de contracarare a acestei strategii corporatiste invazive și de protejare a produselor agroalimentare românești și a serviciilor naționale de turism, inițiind și demarând conceptul de bussiness și brand „TRACIALAND”. Acest concept este profitabil pentru autohtonii români, atât sub aspectul identitar al efectelor, cât mai ales sub cel economico-financiar. Este vorba, de fapt, de UNIREA tuturor brandurilor din vechiul spațiu tracic într-un concept de bussines unitar, prin care fiecare să se sprijine și să se apere reciproc, un fel de scut de protecție sub care fiecare își poate dezvolta și întări propria identitate de brand. Este vorba, cu alte cuvinte, despre NAȚIONALISMUL PRAGMATIC, ca sursă de venit national.
Conceptul TraciaLand a luat naștere în anul 2009, când Otilia Magheru a simțit nevoia să ofere producătorilor o formă de organizare care să-i protejeze în relațiile cu rețelele multinaționale de pe teritoriul României. În același timp, era nevoie de o voce comună sub aceeași „umbrelă”, pentru o comunicare mai bună către clienți.
Înainte de TraciaLand, Otilia Magheru a activat în vânzări de produse provenite din import, fiind director de vânzări la câteva branduri de produse electronice. Asta se întâmpla prin anii 2002-2004, când piața era într-o mare competiție, fiind în plină efervescență magazine care ofereau posibilitatea de „a cumpăra cu buletinul”. A urmat apoi o lungă perioadă în care a trecut la produse alimentare din import (tot în companii multinaționale), până la sfârșitul anului 2008, când a luat decizia să-și îndrepte atenția spre produsele autohtone.
Lucrând efectiv în cadrul multinaționalelor, Otilia Magheru și-a dat seama cum funcționează acestea și că, practic, în condițiile actuale de concurență, producătorii români n-au nicio șansă. De aceea, conceptul de business TraciaLand (care deja funcționează) are două direcții de acțiune: una prin care produsele românești ajung la consumator prin infrastructura supermarketurilor corporatiste, care au invadat demult piața, și alta prin construcția și dezvoltarea rețelelor autohtone. Interesant (și jalnic în același timp) este faptul că primii producători care și-au dat seama de oportunitatea brandului Tracia Land au fost cei din Bulgaria, Grecia și Turcia. Românii, ca de obicei, ultimii. Conceptul are rădăcini spirituale profunde, cel puțin în accepția și concepția Otiliei Magheru. Iată ce-i scria ea, în 2010, unei prietene (transcriem scrisoarea așa cum a fost trimisă, ca o mărturie a începuturilor conceptului de TRACIALAND). Am preferat să publicăm scrisoarea (care este doar draftul „emoțional” și febril al proiectului, așa cum a simțit nevoia să-l comunice Otilia Magheru atunci, în 2010) în locul proiectului propriu-zis, asupra căruia vom reveni însă cu detalii tehnice în numerele viitoare. (Miron Manega)
„De teamă să nu înviem,
Ne-au risipit cetățile, ne-au ucis altarele,
Toate frumusețile, ca într-un blestem,
Ni le-au schilodit. Și-am rămas doar cu Soarele.
Din el ne-am croit poteci în pădure, în munte,
Lîngă vetre mărunte,
Am logodit timpul cu statornicia.
Dacã te uiți bine-apoi
În pietre nemuritori, suntem noi, numai noi:
Noi, Tracii!”
(Ion Brad)
Bună, Alexandra,
„TraciaLand” – un organism viu, care asigura producătorilor promovarea cuvenită, oferă posibilitatea de a fi aduși în atenția consumatorilor! Fiecare producător are clienții lui care apreciază gustul produselor sale. În cazul unui producător cu o acoperire zonală mică, nu există posibilitatea participării la promoțiile din cadrul rețelelor de distribuție, nefiind compatibili cu politicile de marketing specifice rețelelor.
TraciaLand oferă această posibilitate!
Se concep imagini cu motive populare pe marginea etichetei, specifice fiecărei zone geografice din care provine producătorul. Se va evidenția zona din care face parte acesta, din întreaga hartă a Traciei, printr-un colorit mai viu față de restul regiunilor. Astfel vom crea identitate proprie fiecărui produs ce face parte din același concept, toate fiind „ramuri ale aceluiași trunchi”.
TRACIALAND – O FAMILIE, UN IMPERIU, O CREDINȚĂ!
TraciaLand susține varietatea spirituală (sau specificul spiritual) a tuturor neamurilor și națiunilor din toate regiunile vechii Europe.
SUNTEM BOGAȚI PRIN DIVERSITATE
Este suficient să ne uităm la asemănarea motivelor folosite în portul și tradiția populară din toate regiunile aparținând cândva Tracilor, ca să ne dăm seama că același lucru este valabil și în cazul gusturilor gastronomice.
Nimic nu e întâmplător.
Din vremea post-edenică și până astăzi viață se desfășura în jurul muntelui, acesta constituind elementul central al existenței Tracilor (unde nu a fost munte au construit piramide).
MUNȚII = CENTRE SPIRITUALE
VÂRFUL MUNȚILOR = CENTRE DE RUGĂCIUNE
„Asemănările simbolisticii civilizației țărănești românești cu cele răspândite în întreaga lume nu sunt întâmplătoare”.Au fost preluate, cu mici diferențe, impuse de nevoia momentului istoric, dar vorbim de continuitate în timp a modelelor străvechi ce au supraviețuit și s-au adaptat vicisitudinilor vremii, fără să-și schimbe esența definitorie a DUHULUI VIU, mereu același.
Civilizația străveche a spațiului Carpato-Danubiano-Pontic (românesc) este întemeiată pe valori duhovnicești și pioșenie (vezi PIOS grecesc) – acei „pii” hyperborei, strămoșii dacilor – și s-a transmis prin tradiția populară a satului românesc.
Modelul existențial românesc înseamnă atașamentul la valori spirituale ce depășește modelul materialist!
Trăsături esențiale ale românilor:
- au viețuit neîntrerup în Carpați și lângă Dunăre
- credință puternică
- statornicie
- toleranță
- capacitate de adaptare
- echilibru mental
DEMNITATE = MODESTIE = ELEGANȚĂ
CÂND, PSIHOLOGIC, UN NEAM ESTE GATA SĂ ADOPTE „MODELUL” EXTERIOR, SUBORDONAREA POLITICĂ ȘI ECONOMICĂ FAȚĂ DE O PUTERE EXTERIOARĂ NU MAI ESTE DECÂT UN DETALIU MINOR ȘI PREA LESNE DE ATINS (SUBORDONAREA POLITICĂ ȘI ECONOMICĂ NU SUNT DECÂT CONSECINȚA SUBORDONĂRII PSIHOLOGICE)
Povestea e în felul următor:
Deși a fost un an greu, am reușit să înregistrez brandul pe România și pe comunitatea europeană. El poate fi dezvoltat pe produsele alimentare ambalate sub marca înregistrată, servicii de turism, cultural-artistice și – de ce nu? – și servicii sociale. M-am gândit să realizez niște proiecte cu accesare de fonduri europene de pensiuni turistice la țară în care să se desfasdoare activitățile mai sus menționate. Vom înființa centre culturale zonale de educare, orientare și instruire a copiilor în scopul de a cunoaște valorile reale ale poporului român:
– Obiceiuri vechi, meșteșuguri vechi, artă populară – viață la sat nu mai este o emisiune la TV, face parte din noi. Cunoscând-o, ne regăsim echilibrul de care avem atâta nevoie. Vor fi centre unde și familiile monoparentale își pot găsi oaza de liniște și de socializare. Oamenii de la sat sunt mai puțin depresivi decât cei de la oraș, ei raportându-se la ziua și momentul anului în care se află, viața lor fiind rânduită în funcție de ce e specific momentului. Copiii trebuie crescuți în armonie cu natura înconjurătoare, pentru că facem parte din ea.
– Elemente milenare prezente în cultură poporului român pe care se va pune accentul:
valoarea de necontestat a poporului român și rolul fundamental în evoluția umanității (trecut și prezent). „Românii chiar sunt deștepții pământului”.
– Centrele oferă servicii de afterschool, servicii școlare și extrașcolare de week-end, cu cazare temporară.
– La sat, odihna active, nu doar în vacanță, ci și peste an, copiii pot învață într-un cadru organizat ce presupune viața la țară – frumusețea și bogăția oferite de un astfel de mod de viață
– Copiii pot participa la activități interactive în gospodăriile țăranilor sau pot desfășura, în cadrul centrelor, atât activități de inițiere în arta populară și meșteșuguri, cât și activități sportive.
– Luptăm contra sedentarismului, căci obezitatea a cuprins toate generațiile – studenți de la ANEFS și de la ARTE vor fi instructori de week-end pentru copiii ai căror părinți sunt dornici de o dezvoltare armonioasă în natură.
– „ÎNVĂȚĂM ÎN JOACĂ ȘI TOTODATĂ NU SUNTEM SINGURI” – SUNTEM TOȚI LEGAȚI, NE CREȘTEM UNII PE ALȚII, ASTFEL NE CUNOAȘTEM NEVOILE ȘI NE PUTEM AJUTA ȘI ÎNȚELEGE MAI UȘOR. NU VOR MAI FI PRĂPĂSTII ÎNTRE GENERAȚII.
– Programul centrelor e corelat și urmărește calendarul de activități ale satului, astfel copiii înțeleg mersul firesc al vieții, parcursul ei în funcție de anotimpuri, învățând că totul este ciclic, repetitiv, înțelegând că astfel că toate au rostul lor.
– Satul = IZVORUL ÎNȚELEPCIUNII POPORULUI ROMÂN – „VEȘNICIA S-A NĂSCUT LA SAT”. TREBUIE SĂ NE CUNOAȘTEM RĂDĂCINILE PENTRU CĂ, FĂRĂ ELE, NU EXISTĂM.
„DACIA – INIMA TRACILOR”
TRACIALAND – PRODUSE PENTRU TOȚI TRACII. TRACIA LAND promovează și apară valoriile neamurilor din arealul tracic.
O seară bună!!!
Otilia
Ideea aceasta ar putea fi extinsă cultural și poate chiar politic pentru a contracara politica de amestecare a raselor in Europa. Ar trebui sa se organizeze într-o formă culturală și politică toate rămășițelor de populație tracă (vlahă) din Europa. Astfel de rămășițe sunt prin multe țări europene : vlahii din peninsula balcanica, volohii din Ucraina, goranii din Polonia, vlahii din Cehia, occitanii din Franța, etc.