Incorect Politic
Martie 26, 2020
Comentariu iscălit de Aiurel:
Și în același timp, invidualismul e ăla care ne-a făcut să pierdem în fața știm noi cui. Ba chiar, dacă e să fim corecți, cine urlă cel mai tare, împotriva colectivismului și a cooperării? “Ayn Rand – Alisa Zinovyevna Rosenbaum”.
Obiectivismul este un sistem filosofic dezvoltat de scriitoarea ruso-americancă (hah!) Ayn Rand. Principalele aspecte ale obiectivismului [gargară] că Scopul moral propriu al vieții este urmărirea propriei fericiri (a se vedea egoismul rațional), că singurul sistem social compatibil cu această moralitate este acela care afișează respectul deplin pentru drepturile individuale întrupate în capitalismul laissez-faire.
Promovează individualismul într-un sistem în care tu cooperezi cu cei de același sânge (de fapt rasă) cu tine, chiar și dacă nu fac parte din familia directă, și în schimb promovează individualismul și toleranța (respectiv descurajează preferința pentru cei din grupul tău) în rândul goyimilor.
Când unul din ei comite o infracțiune, toți cu mic cu mare se unesc să urle că e persecutat, avocații sar să-l apere, ziariștii la fel, donațiile curg, încep manifestațiile.
Victor Ostrovski, autorul unei cărți despre Mossad, spunea că oriunde mergeam, în orice țară, puteam să apelez la cineva pentru ajutor, indiferent cine era.
Albii n-au asta, și mă și întreb dacă au avut-o vreodată. Miliardarii lor, că sunt afiliați cu democrații sau cu Republicanii, toți fac donații pentru Israel, și sprijină etnia lor. Singurul lucru unde vezi ceva oarecum similar e la “pocăiți”. Întotdeauna dacă se angajează undeva, aduc după ei colegii lor de grup. Prin contrast, Assange putrezește în inchisoare, lumea a și uitat de el. Pentru că nimănui nu-i pasă. Închipuiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost de etnie. O să fie trimis la Guantanamo sau pe undeva și probabil o să moară acolo.
Părerea mea e că individualismul e prost înțeles azi, si oarecum și prin contribuția individei de mai sus.
Aș mai adăuga de asemenea lipsa de pragmatism ca problemă. Orban (ungurul, nu dobitocul nostru) a fost aparent revoluționar anti-sovietic. A ieșit în stradă, ba era chiar printre lideri, și a fost arestat, conform Wiki. Dar astăzi Ungaria se apropie din ce în ce mai mult de Rusia, ceea ce pentru bunicii care au rămas cu ranchiunile antirusești (de înțeles pentru cine a prins primii ani ai comunismului impus de sovietici) e un mister și ceva scandalos. De-aia nu poți să le explici ceva de Kalergi sau înlocuire etnică bunicilor sau celor care au reflexul – comunism = Rusia. Când aud de cooperare cu Rusia, e full mental shutdown.
Toate regimurile democrate(=jidocrate) au promovat individualismul, materialismul, hedonismul și relativismul moral pentru a dizolva comunitățile cu instituțiile și tradițiile lor, lăsând individul „liber”, adică izolat și slăbit în fața cahalului unic și indivizibil.
Nimic nu-i sperie mai mult decât unitatea, solidaritatea și întoarcerea la valorile tradiționale. Vedeți reacția brutală a „statului român” la taberele de muncă și acțiunile caritabile organizate în perioada interbelică de mișcările național-creștină și legionară.