Vlad Voicu
Incorect Politic
Iulie 3, 2021
Conform Adevărul, incendiul s-a soldat cu cinci răniți și un muncitor decedat.
Explozia ar fi fost cauzată de o conductă fisurată.
Va duce acest incident la o creștere de preț a carburantului?
A fost sabotaj sau neglijență? La întrebarea aceasta s-ar putea să nu aflăm răspunsul prea curând sau niciodată.
Petromidia este în prezent cea mai mare rafinărie din România. Rafinăria este operată de Rompetrol Rafinare. Compania este deţinută de KMG International (54,63%; direct şi indirect) şi de statul român prin Ministerul Energiei (44,69%).
Rompetrol este principala marcă a KMG International, grup deţinut de KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan. La Petromidia s-au procesat anul trecut procesat 4,8 milioane de tone de materii prime (1,16 mil. tone de benzină şi peste 2,6 mil. tone de motorină şi combustibil de aviaţie)
Scăderi pe bursă pentru acțiunile companiei
Acțiunile Romeptrol Rafinare au avut scăderi semnificative pe bursă. În jurul prânzului, scădere era pe la zece la sută, cu volume mari de tranzacționare, neobișnuite pentru acest activ. Ulterior s-a corectat și spre închidere scăderea era puțin sub 2%, raportează Digi24.
Agendă sinistră sau întâmplare nefericită?
Viitorul companiilor petrolifere este sumbru având în vedere interesul pentru energia verde în cadrul proiectelor europene de tip P.N.R.R., bazate pe Agenda 21 și Agenda 30, fapt pentru care nu este exclusă ipoteza unui sabotaj economic care să slăbească capacitățile rețelei de combustibil fosil, lucru necesar în “tranziția dublă verde și digitală” pe care comisarii europeni o vor implenentată până în anul 2030.
Sau poate că este doar o întâmplare nefericită cauzată de neglijența celor răspunzători de mentenanța conductelor?
Este neglijență. Restul sunt speculații. Dacă era o mână criminală ea putea actiona de multe ori. Chiar in spiritul agendelor 21 si 30 care promovează ahenda verde când vremea de fapt se răcește, azi fiind 20 grade cu cel putin 10 grade mai puțin decât anii precedenti, nu trebuia început la Petromidia, ci cu alte rafinării.
Ce este interesant este reacția pieței care este extrem de sensibilă la astfel de zvonuri venite de la petroliști. Înainte nu exista atata sensibilitate. Birsa reacționează conform ideilor cu marketing.
sabotaj. nu mai exista neglijenta in ziua de azi cu atatea sisteme de monitorizare si alerta, mai ales la corporatiile mari cotate la bursa.
interesul elitei este sa faca preturile ca combustibili innacesibile oamenilor de rand ca sa promoveze bateriile si electricele care ruleaza prin blockchain.
-sa intrebatzi in china care e scoru intr-o societate multilateral dezvoltata!
(si cat e sporu de periculozitate).
(lumanarile ieftine sunt din parafina,
produs chixo-comic).
2015: China Energy Company (CEFC) a preluat o participație de 51% la KMG International (KMGI), fostul Rompetrol Group.
-parteneru strategic.