Home / Educativ / România Ocupată – o Problemă Actuală

România Ocupată – o Problemă Actuală

Mușatin
Incorect Politic
Martie 27, 2019

România Ocupată

Este de datoria Ministerului Apărării și Ministerului de Interne și ale serviciilor din componența acestora să asigure siguranța națională a cetățenilor României, datorie care la momentul de față nu este realizată.

În lipsa unei strategii de coordonare dintre structurile de tip militar din cadrul ministerelor menționate mai sus, dependența strategiilor militare de apărare de alianțe militare, care din punct de vedere istoric sunt rareori respectate, slaba organizare a armatei, România se dovedește a fi incapabilă de a asigura siguranța propriilor cetățeni în eventualitatea unui caz excepțional.

„Nu există un sistem unitar de pregătire pentru apărarea națională”, deoarece toate „documentele elaborate, de regula cu foarte mare întârziere, de către cei cu obligații in acest sens (Președinție, Guvern, Parlament, ministere), sunt doar vorbe alambicate și nimic altceva”.

Acestea sunt cuvintele pesimiste, dar adevărate al Amiralului Romulus Hâldan, doctor în științe militare cu teza „Perspective în evoluția dimensiunii navale a acțiunilor militare”.

Acesta ne spune că bugetul alocat armatei este cheltuit pentru îndeplinirea obligațiunilor din cadrul alianțelor și nu pentru obiectivele naționale.

Este adevărat că România nu dispune de resursele economice în caz de război, din cauza abundenței de firme străine, ce activează pe teritoriul nostru. Acestea, reprezentând interese străine, nu vor fi o forță cooperatoare cu armata română. Mai mult, decât atât, interesele străine se extind și în Guvernul României.

Spre exemplu, amintim cititorului de Dosarul Flota.

România Ocupată

După anul 1990, au fost date spre vânzare la prețuri de nimic 16 nave din flota României unor companii străine, chestiune în care au fost implicați și Traian Băsescu, pe atunci ministru al Transporturilor și alți doi foști șefi al acestui minister.

Din anul 2009 șantierul naval Damen Galați a avut mai multe contracte prin care se obligă să construiască nave militare pentru marina Olandei. Mai nou, din 2012 se vorbește de o cooperare cu Peru, care își manifestă interesul pentru industria apărării din România.

“România, producând nave pentru Olanda, deja s-a făcut o primă discuție a unei misiuni care a fost in Peru in 2012 si discuțiile continuă pentru o cooperare și în această direcție”, declară ex-președintele Traian Băsescu.

Nu poate fi vorba despre rentabilitatea acestor contracte, deoarece țara noastră nu este gata de asemenea angajamente și această afacere se axează mai mult pe comerț foarte suspect decât pe dezvoltarea pe plan național. Ba mai mult, firma menționată mai sus, Damen, este ea însăși de origine olandeză, astfel că nu generează bani pentru statul român.

Situația din anii ’90, cu „Afacerea Motorola” și „Afacerea Puma”, (ambele cauzând pierderi de 6,1 milioane și respectiv 8,5 milioane de dolari), pare să nu fi progresat. La insistența liderului PSD, Liviu Dragnea au fost cumpărate ,în urma unei licitații, patru nave de tip Corvette, iarăși, de la compania olandeză Damen.

Aiheeseen liittyvä kuva

Trebuie să menționăm că nu au fost prezentate argumente cu privire la necesitatea unei licitații și că mai mult ca sigur, aceasta a fost organizată.

Este foarte pesimistă imaginea pe care ne-o formăm cu privire la capacitatea României de a-și apăra cetățenii în cazul unui eventual conflict armat. Este extrem de condamnabil faptul că până și chestiuni ca apărarea națională sunt transformate într-o afacere murdară de către companiile monopoliste străine și miniștrii noștri, care se fac vinovați de adevărate și mari crime împotriva neamului.

Este deprimant faptul că o chestiune de o importanță primordială, ce presupune interesele românilor este monopolizată de niște forțe străine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *