Incorect Politic
August 21, 2019
Via Glasul.info:
Luceafărul poeziei românești, marele poet național Mihai Eminescu, este în continuare prigonit de propaganda antiromânească. Președintele Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Tîrnoveanu, a fost reclamat la CNCD de către Zsolt Árus, preşedintele Fundaţiei Szekler Monitor, pe motiv că a citat din publicistica lui Mihai Eminescu, pe care acesta o consideră “una exagerat naționalistă, în multe cazuri antisemită” .
De unde toată acestă ură împotriva lui Mihai Eminescu v-ați putea întreba? În urmă cu câțiva ani, atunci când comunitatea românească din Carei și-a manifestat intenția de a ridica o statuie a lui Mihai Eminescu la Carei, propunerea a fost întâmpinată cu multă ostilitate și cu ură din partea consilierilor maghiari locali. De fapt, abia după ani buni de la inițierea proiectului și după multe piedici și șicane de ordin birocratic și administrativ, cu un efort remarcabil, comunitatea românească din Carei a reușit cu mare chin să inaugureze un bust al lui Mihai Eminescu la Carei ( vezi Citiți și vă cruciți: “De ce să aibă Eminescu statuie la Carei? În locul lui Eminescu trebuie statuia lui Kölcsei Ferenc”)
Astăzi, aflăm cu mare regret că Mihai Eminescu este din nou prigonit de către propaganda maghiară, de către cei care îl vor scos pe marele poet național din conștiința neamului românesc. Redăm cu această ocazie integral și postarea de pe contul de socializare al președintelui Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Tîrnoveanu:
” În primul rând vreau să vă mulțumesc din adâncul sufletului meu pentru susținerea voastră, dragi prieteni, să știți că pentru mine si familia mea contează foarte mult să vă ştim alături!!!
,,Cu Dumnezeu înainte pentru biruința Neamului Românesc!” şi Mihai Eminescu, două probe incriminatorii în dosarul trimis de Fundația Szekler Monitor, condusă de Arus Zsolt, către Consiliul Național de Combatere a Discriminării, prezidat de Csaba Ferenc Asztalos. ”Poliția” împotriva gândiriişi acțiunii românești funcţionează în România?
Din ciclul ,,ce vrea să spună poetul”, domnul Arus Zsolt trage concluzia din deviza contului meu de Fb, printr-o extraordinară analiză literară, că de fapt mă refer la biruința românilor asupra ungurilor si ca astfel incit la ură împotriva etniei maghiare.
Acelasi domn este ”expert” si în publicistica lui Mihai Eminescu, despre care afirmă că ,,se ştie (oare de unde știe?) că în general a fost una exagerat naționalistă, în unele cazuri chiar antisemită”. Sunt incriminat astfel, că citez din Mihai Eminescu, probă la dosar fiind anexa 3, din cele 14 anexe însumând 54 de pagini, tot dosarul având 64 pagini. S-au documentat, nu glumă!
Aş vrea să ştiu şi eu, publicistica lui Mihai Eminescu este interzisă în România? Pe Mihai Eminescu are Arus Zsolt căderea să-l ”aresteze” din nou? Să-l interzică? Să ne interzică nouă să-l citim, cita si mai ales să-l iubim? Să-l considerăm, așa cum spunea Petre Țuțea, ,,Românul Absolut”? Să vedem ce opinie are si CNCD. Vreau să vă spun că de-abia aștept să mă prezint în fața Consiliului, pe 27 august, ora 10, că am multe de spus.
Oameni buni, avem senzația că ne aflăm în plină eră bolșevică, prin 1950, când orice referire la Dumnezeu, Neam, Mihai Eminescu, îti atrăgea automat o condamnare, fiind declarat ,,dușman al poporului”, inamic al statului comunist! Eu nu pot crede încă că CNCD ia în seamă asemenea aberații. Vom vedea.
Mergem în continuare Cu Dumnezeuînainte pentru Biruința Neamului Românesc! Împreună! Capul sus, Români!
Fiecare lovitură ne va căli, fiecare atac ne va face mai puternici. Din rănile noastre vom ridica o Țară spre Neamul ce nu va putea fi învins niciodată. Nu vă îndoiți, aveți Nădejde, frați si surori, Cu noi este Dumnezeu!”, a scris pe facebook Mihai Tîrnoveanu
Doamne ajuta!
Aveti dreptate, d-le Tirnoveanu! Ne aflam ” in plina era bolsevica”! Si acest lucru, si din cauza ca suntem excesivi de toleranti! Iti rapesc copila si tu nu oesi in strada, iti voteaza in Parlament legi antiromanesti si tu nu iesi in strada, te batjocoresc alogenii in fel si chip si tu nu iesi in strada. Pana cand romani?