Incorect Politic
Februarie 13, 2024
Presa mincinoasă din România discreditează și minimizează invențiile românului Dumitru Grigore
Via Certitudinea:
„Pentru că la urma-urmelor
tovarăși
încheie omida
ați mai văzut dumneavoastră
omizi zburând?
Nu! – răspunseră fluturii”
Miron Manega, „Lecția de ateism”
Titlul articolului nu are legătură, evident, cu sensul principal al termenului Cabală („tradiție religioasă ebraică, bazată pe interpretarea ezoterică și simbolică a Vechiului Testament”), ci cu sensul extins de „complot, conjurație, conspirație, intrigă, mașinație, uneltire” DEX). Și este și o parafrază la titlul piesei „Cabala bigoților” de Mihail Bulgacov.
Alegem ca studiu de caz linșajul mediatic/cabala împotriva unui mare inventator român, confirmat la scară mondială, pe nume Dumitru Grigore, inginer fizician, licențiat în teologie și psihologie, cu un doctorat în mecatronică susținut la Academia Tehnică Militară, Facultatea de Mecatronică și Sisteme Integrate de Armament, în cadrul unei cercetări bazate pe neuroștiințe. Din 1999 este membru titular al Comisiei de Cibernetică a Academiei Române. La acestea se adaugă faptul că Dumitru Grigore este preot paroh într-o comună din județul Argeș.
El a inventat, printre altele, un sistem psihometric denumit MindMi prin intermediul căruia poate fi stabilit profilul psihologic, fiziologic, emoţional afectiv şi cognitiv al unei persoane, într-un timp record (5 minute), înlocuind munca unei întregi echipe de psihologi timp de o lună și chiar mai multe. Cu această invenţie, Dumitru Grigore a fost ales câştigător al primei ediţii a concursului naţional de inovare pentru securitatea naţională „Patriot Fest – București 2017”, organizat de MApN, MAI, SRI, STS, SPP și New Strategy Center. Cu aceeași invenție a obținut, în 2019, Medalia de aur la Salonul Internațional de Inventică de la Geneva.
Specialist în cibernetica sistemelor vii, Dumitru Grigore deţine trei brevete de invenţie pentru MindMi. Pe primul l-a obţinut în 2008, pe al doilea în 2013, iar pe ultimul în 2016.
Examinarea psihologică a unei persoane constă în poziționarea, timp de 5 minute a ambelor mâini pe scannerul MindSpring, parte a sistemului MindMi, care este asemănător unei tablete. Datele corespunzătoare unui număr de 62 de indicatori psihologici sunt colectate prin intermediul scannerului, apoi transmise şi stocate imediat în baza de date a aplicaţiei web MindDeck. Procesul este complet obiectiv, întrucât nici un factor exterior nu poate influenţa rezultatul.
Pot fi realizate rapoarte psihologice complexe, aşa cum ar fi cel de personalitate, cel al potenţialului aptitudinal, cel al compatibilităţii de grup, al potenţialului inteligenţei emoţionale, al potenţialului inteligenţei cognitive sau al compatibilităţii interpersonale.
Această personalitate a devenit, recent, ținta unui inexplicabil linșaj mediatic, declanșat la comandă pe mai multe canale media, motivul atacului fiind chiar invenția de care facem vorbire. De fapt, o explicație ar exista, și anume faptul că aparatul lui Dumitru Grigore a depășit stadiul de invenție de panoplie, de decor, și a devenit aplicație practică: peste 100 de elevi de clasa a XI-a din Cluj-Napoca urmau să fie fi incluși într-un proiect pilot, în premieră în România, care prevede testarea lor prin MindMi, pentru identificarea abilităților native privind cariera lor viitoare. Proiectul a declanșat, probabil, alarma în rândul celor plătiți să mențină mediocritatea în sistemul românesc de învățământ, a cărui menire programatică este de a scoate „generații de idioți”.
Nu intru în amănuntele acestei manipulări concentrate. Inspectoratul Școlar din Cluj a greșit el însuși prin implementarea programuui pilot fără consultarea inventatorului, ceea ce a dat apă la moară detractorilor determinând, în cele din urmă, blocarea proiectului. S-au aliniat în această vastă acțiune de „promovare” următoarele platforme: Ziare.com, Ziua de Cluj.ro, Jurnalul.ro, Antena3.ro, Euronews.ro, Știri de Cluj.ro, Actual de Cluj.ro, Economedia.ro. Cu două excepții (Euronews și Economedia) majoritatea articolelor (publicate fără semnătură), au luat în derâdere invenția, numind-o „aparat de ghicit în palmă”. Iată sub ce titlu o prezintă Ziare.com (site de știri deținut de grupul american progresist NCH, dar despre care se spune în târg că ar fi al unui serviciu de informații. Eu nu spun că-i așa, dar nici nu exclud): „Cine este «inventatorul» aparatului de «citit în palmă», folosit de IȘJ Cluj: promovează Școala Zalmoxiană și consiliază societatea Tracia Unită”.
În acest articol (ca și în celelalte, de altfel), manipularea se face prin tehnica subtextului și a antifrazei: «inventatorul» e pus între ghilimele, ca să se înțeleagă exact contrariul, definirea sistemului ca „aparat de citit în palmă” te trimite direct la vrăjitoare și „mama Omida”, Dumitru Grigore e prezentat ca fiind „consilier pentru tehnologii avansate al societății pe acțiuni Tracia Unita, care promovează Școala Zalmoxiană”, ceea ce se prezumă că „Tracia Unită” ar fi un argument împotriva valorii științifice a aparatului.
Dumitru Grigore NU a fost și NU este consilier la Tracia Unită dar, dacă ar fi, care-i problema? N-are voie să consilieze pe cine vor mușchii lui? Ce influență poate avea aceasta asupra valorii în sine a aparatului? Iar când un cadru universitar contestă, pe baza unei prezumții de acest gen, un instrument de cercetare brevetat, validat științific și căruia i s-a acordat medalia de aur de către Comisia Internațională de la Salonul de Invenții de la Geneva, ce poți crede despre competența unui asemenea cadru didactic?
Cea mai nevinovată caracterizare (și singura scuză) ar fi aceea de idiot. Altfel ar fi mult mai grav, căci ar însemna boicotarea voluntară a științei. Iată ce scrie pe pagina de Facebook (preluată de Jurnalul.ro) Radu Gramatovici, conferențiar la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București: „În fapt s-a găsit chiromanție la Cluj, și nu la oricine, chiar la ISJ Cluj care, dacă ar fi desființat, cine i-ar mai învăța pe elevi arta cititului în palmă și nu oricum, ci cu aparate premiate la Salonul de la Geneva, acolo unde, se știe, românii sunt campioni la categoriile motor cu apă și perpetuum mobile… Așa o combinație nu mi-a fost dat să văd până acum (ISJ, vrăjitorie, Geneva), Doamne-ajută, există speranță și pentru români!”.
Sau, într-un alt articol, tot din Jurnalul.ro (și tot fără semnătură), întâlnim urnătoarea exprimare: „Dispozitivul de «scanare» a palmelor elevilor pentru orientarea în carieră achiziționat de ISJ Cluj a costat 2.500 de euro plus TVA. Este vorba despre un sistem care ar fi fost premiat la nivel național și internațional”. Adică de ce „scanare” între ghilimele, când chiar e vorba de o scanare și de ce „ar fi fost premiat”, când chiar a fost premiat? Totul pentru a duce în derizoriu o mare invenție și pentru a-l minimaliza pe inventator. Sunt și alte aspecte, chiar mai mizerabile, ale acestei „cabale a idioților” împotriva științei. Știință pe care activiștii din Grupul Civic din Cluj o numesc „pseudoștiință”…
Stau și mă întreb: cât de idiot trebuie să fii (dacă nu cumva ești o canalie) ca să contești în batjocură un cercetător de asemenea calibru și o invenție validată la cel mai înalt nivel științific de foruri naționale și internaționale și s-o faci cu morga atotștiutorului care dă sentințe și rețete. Bine că, măcar, cei care au redactat articolele nu le-au semnat. Probabil, de frică sau de rușine!…
Trăim cea mai originală democrație din istorie – democrația haosului. O degrigoladă magnifică zguduie toate reperele istorice care au ajutat omenirea să existe. Organele corpului social își fac de cap, au luat-o razna, niciunul nu mai vrea să fie ce este, fiecare vrea să fie ce nu poate fi.
E ca și cum, în anatomia corpului uman, piciorul ar vrea să ia locul mâinii, nasul – locul urechii, urechea – locul ochilor și așa mai departe. Dar cel mai grav e atunci când curul vrea să ia locul capului (scuzați fidelitatea expresiei față de sens!). Fenomenul se întâmplă și e pandemic. Uitați-vă în Parlament, Guvern, Președinție, Justiție, Presă. Ce mai contează cabala împotriva unui biet inventator de geniu?…
” poate fi stabilit profilul psihologic, fiziologic, emoţional afectiv şi cognitiv al unei persoane, într-un timp record (5 minute) ” -asta e supra-jidăneală !
Păi e simplu de ce,cum o să-și câștige ,,pita profaylării dă carieră” ?
E unu’ vocal rău pe toate sit-urile de le știe pe toate….
Noah cu invenția asta se ofilește aura dă profaylăr.
Posibil ca jidanilor le e frica sa nu depisteze masinaria asta cine stie ce trasaturi specifice la rasa lor. Zice Razvan Teodorescu cu nume romanesc, ca nu i jidan si masinaria asta il da de gol in 5 minute. Sau pe Horia Putzapievici.