Home / Actualitate / Nu Vă Țineți Banii în Bănci! Clienți Raiffeisen Rămași Fără Bani!

Nu Vă Țineți Banii în Bănci! Clienți Raiffeisen Rămași Fără Bani!

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Martie 17, 2018

Nu Vă Țineți Banii în Bănci!

Printre cele mai stupide lucruri din secolul 21 este să îți ții banii în bancă.

Singurul motiv pentru care poți justifica asta este dacă vrei să faci vreo plată cu cardul (online) ori să transferi bani, dar si transferul poți să-l faci prin poștă sau ceva.

Pe lângă faptul că se pot întâmpla lucruri, hackuri, chestii care să te lase fără bani, crize bancare care-ți limitează retragerile; prin faptul că îți ții banii în bancă îi lași să ți-i ruleze, în fapt ajuți sistemul bancar-uzurar să funcționeze.

Dacă îți ții banii în bănci, iată ce se întâmplă:

Noobz.ro:

Atacatorii cibernetici au furat suma de 860.000 euro din 32 de ATM-uri ale Băncii Raiffeisen România, folosindu-se doar de un documente RTF infectat pe care un angajat al băncii l-a deschis, scrie Security Affairs. Organizația infracțională condusă de Dmitriy Kvasov a operat în România în anul 2016. De atunci până acum, ați auzit ceva cu privire la această situație? Noi nu.

”Într-o noapte, Banca Raiffeisen a pierdut controlul ATM-urilor din România. Deși pare imposibil, controlul ATM-urilor în țară a fost preluat de un grup infracțional de hackeri ruși. Acesta este unul dintre cele mai mari jafuri de bani din istoria României, iar autoritățile nu au suflat o vorbă”, scrie bzi.ro.

Rușii lovesc din nou.

DIICOT a investigat cazul și a reușit să aresteze liderul organizației infracționale. Hackerii ruși au pornit un atac de tip spear-phishing împotriva Raiffeisen România în perioada 9 august – 4 septembrie 2016, când au trimis un mesaj prin email, care conținea un document RTF, necesar să introduce vulnerabilitatea în sistem.

Hoții au furat bani din bancomatele Raiffeisen din Iași, București, Timișoara, Ploiești, Oraștie, Suceava, Constanța și Crevedia. Banca Raiffeisen a confirmat atacul din august – septembrie 2016 în România, dar susține că hackerii nu au accesat și conturile clienților când au pătruns în sistem.

Ar fi interesant și de bun augur să primim o poziție oficială detaliată din partea Băncii Raiffeisen cu privire la situația sistemului de securitate al băncii, mai ales prin prisma faptului că până la acest moment instituția nu a comentat nimic cu privire la pericolul la care au fost supuși consumatorii.

Lecția principală este una clară:

Nu vă țineți banii în bănci. Cine își ține banii în bancă își cam merită soarta.

Primiți salariu pe card, cum mulți dintre noi il primesc?

Nici o problemă, în ziua lefei scoateți banii de pe card. Țineți lichidități.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *