Incorect Politic
Februarie 5, 2024
Naționaliștii români se solidarizează cu asociațiile care promovează memoria rezistenței anticomuniste
Solidari cu Asociațiile care Promovează Memoria Rezistenței Anticomuniste
Asociația „Comunitatea Identitară România”, ca asociație educativă prin activități formale și nonformale, ia, cu deosebită indignare, act de intervenția Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), la solicitarea Instituției Prefectului Municipiului București, prin care au fost interzise explicit organizarea activităților educative în cadrul tuturor unităților de învățământ preuniversitar de stat și particular din București, desfășurate de asociațiile care cinstesc memoria rezistenței armate anticomuniste, anume: Fundația „Ion Gavrilă Ogoranu” și Asociația „Gogu Puiu si Haiducii Dobrogei”.
Adrese trimise de Inspectoratul Școlar al Municipiului București
Inițial, în data de 18.01.2024, ca urmare a unei adrese transmise de ISMB, semnate și parafate de Inspectorul Școlar General, a fost interzisă (da, acesta e termenul folosit: „vă interzicem”) întâlnirea elevilor din Liceul Tehnologic „Theodor Pallady” din București ce era progranată în ziua următoare, 19.01.2024, cu doamna Zoe Rădulescu, fiica lupătorilor anticomuniști Gogu și Olimpia Puiu, născută în temniță direct ca deținut politic, întâlnire organizată de asociațiile mai sus numite în parteneriat cu liceul respectiv. Cum a fost formulat pretextul interdicției:
„… interzicem organizarea de întâlniri cu elevii la care să participle reprezentanții Asociației Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei>> și ai Fundației <<Ion Gavrilă Ogoranu>>, cunoscute pentru promovarea unor activități și mesaje specifice ideologiei de extremă dreapta”.
Vezi document oficial aici:
La doar câteva zile după acest moment, pe 22.01.2024, întreaga structură de conducere, organizare și control a unităților de învățământ de pe raza Bucureștiului (inspectori pentru managenent instituțional, directorii unităților de învățământ preuniversitar de stat și particular, coordonatorii pentru proiecte și programe exrtașcolare și educative) primesc o nouă adresă din partea ISMB ce repetă aceeași interdicție explicită și aceeași etichetare referitoare la cele două asociații mai sus numite, cu referire la „participarea elevilor la seminarii și activități care au ca tematică ideologia de extremă dreaptă în cadrul activităților desfășurate în <<Școala Altfel>> și nu numai”
Vezi documentul oficial:
Acțiunea Prefectului si a Inspectoratului vine în contradicție clară cu un document oficial al statului român, respectiv Raportul Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, care consideră că “abandonată de Occident, ocupată de trupele sovietice şi cu un odios regim represiv la putere, România a găsit forţa de a organiza cea mai numeroasă şi mai activă Rezistenţă anticomunistă din toate ţările est-europene. O categorie specială o reprezintă rezistenţa din munţii României unde, între anii 1945-1965, au luptat cu arma în mână mii de patrioţi, cei mai mulţi dintre ei căzând în timpul luptelor”.
Documentul de stat mai arată că “Rezistenţa armată anticomunistă a fost o luptă pentru libertate, dar şi o luptă pentru supravieţuire, într-o vreme în care libertatea şi demnitatea indivizilor, dar şi a naţiunii române erau călcate în picioare de sovietici şi de executanţii lor fideli din interior, comuniştii. (…) Partizanii anticomunişti au încercat să prezerve sau să recâştige măcar o parte din demnitatea României. (…) Rezistenţa armată anticomunistă face parte, chiar dacă nu integral, chiar dacă nu fără rezerve, din acel restrâns trecut recent recuperabil şi utilizabil pentru memoria colectivă românească, pentru memoria unei naţiuni care are puţine momente şi fenomene în care să se regăsească după cel mai devastator experiment politic, social şi cultural din istoria sa, comunismul”.
De asemenea, în sprijinul a cestui raport, în România există cel puțin 3 legi de cinstire și comemorare:
– Legea 247/2011 ce stabilește ziua de 9 Martie ca „Ziua deţinuţilor politici anticomunişti din perioada 1944-1989”.
– Legea 796/2010 ce stabilește ziua de 1 Aprilie ca „Ziua naţională de cinstire a memoriei românilor victime ale masacrelor de la Fântâna Albă şi alte zone, ale deportărilor, ale foametei şi ale altor forme de represiune organizate de regimul totalitar sovietic în ţinutul Herţa, nordul Bucovinei şi întreaga Basarabie”.
– Legea 127/2017 ce stabilește ziua de 14 Mai ca „Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste”.
Fundația „Ion Gavrilă Ogoranu” și Asociația „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei” sunt organizații înregistrate legal și, încă de la înființare, acționează tocmai în spiritul demersurilor oficiale ale statului român enumerate mai sus pentru recuperarea memoriei rezistenței anticomuniste. Nu ar fi prima dată când reprezentanții acestor organizații ar fi avut loc întâlniri cu elevii școlilor bucureștene, în cadrul a diverse parteneriate, iar modul în care prezentările istorice au fost susținute în școli a fost perfect adaptat normelor deontologice pentru a evita orice acuzații de imixtiuni de natură politică sau ideologică. Astfel, niciodată nu au fost primite reproșuri sau reclamații în urma acestor prezentări din partea cadrelor didactice, a elevilor sau a părinților.
Cine pune eticheta „extremă dreapta” ??
Formularea din documentul emis de Instituția Prefectului Municipiului București și retransmisă unităților de învățământ de către ISMB , cităm „cunoscute pentru promovarea unor activități și mesaje specifice ideologiei de extremă dreapta”, e denigratoare și calomnioasă! „Cunoscute” de către cine? Cine sunt cei ce au „analizat” această activititate și au emis această etichetare? Ce instanță de judecată a stabilit această „încadrare”? Când? Și cât de corectă ar fi ea? Sunt întrebări legitime ce necesită un răspuns pentru a elucida în totalitate cazul.
(După modul de acțiune, adică prin contactarea prealabilă a Instituției Prefectului care, mai departe, transmite astfel de solicitări în teritoriu, am putea bănui că demersul ascuns și etichetarea aparține „vigilentului” institut antiromânesc Elie Wiesel. Institutul este în mod oficial o instituție guvernamentală aflată în subordinea prim-ministrului României – care este șeful Guvernului României. Iar Instituția Prefectului este reprezentantul Guvernului în județe. Pe cale de influență și subordonare ierarhică pornită de la nivel înalt, decizia a fost transmisă în teritoriu. Nu e prima dată când acest „modus operandi” e folosit, de aceea bănuiala noastră are un temei. Vezi intervențiile institutului sus-numit în cazul conferirii titlului de cetățean de onoare a lui Valeriu Gafencu la Târgu-Ocna, cazul bustului lui Octavian Goga din Iași, cazul denumirii străzilor Petre Țuțea la Timișoara sau Radu Gyr la Cluj-Napoca, cazul denumirii „Mircea Vulcănescu” a unui liceu din București. Aceste intervenții antiromânești sunt finanțate din bugetul public, adică din buzunarul românilor. Enumerarea unor astfel de exemple poate continua. Astfel, nu întâmplător ci în mod justificat numim și noi adeseori Institutului Elie Wiesel ca „institut cultural-terorist” datorită metodelor și presiunii pe care o exercită la nivel cultural din această poziție de putere instituționalizată).
Eticheta „extremă dreapta” e menită să sperie și să inhibe orice colaborare pe viitor cu aceste asociații, aducând un grav prejudiciu de imagine acestora. Aceste asociații nu au fost sancționate niciodată pentru încălcarea vreunei legi din România! Cinstirea memoriei luptei de rezistență împotriva comunismului este „extremă dreapta”?? Ce înseamnă „mesaje sau acțiuni cu caracter extremist” (citat din documentul emis de ISMB în 22.01.2024) ?? Formulări vagi, interpretabile, sunt folosite pentru a încălca drepturile acestor asociații de a-și desfășura activitatea.
O istorie INTERZISĂ în școală
Membrii și colaboratorii Fundației „Ion Gavrilă Ogoranu” și Asociației „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei” sunt unii chiar foști deținuți politici și luptători anticomuniști iar mulți alții urmași ai acestora. Activitatea lor este 100% voluntară, din resurse proprii și în timpul lor liber, în afara orelor de serviciu, de aceea e cu atât mai lăudabilă! Ceea ce fac ei ar trebui susținut de stat, nu împiedicat! Întrunirile, conferințele și seminariile publice organizate de aceștia sunt adevărate lecții de istorie trăită similare mărturiilor din episoadele serialului „Memorialul Durerii” realizat de Televiziunea Română și doamna Iulia Hossu Longin. Dacă acestea sunt activități de „extremă dreapta” sau poartă „mesaje sau acțiuni cu caracter extremist” atunci, pe cale de consecință logică, însuși documentarul tv „Memorialul Durerii” e un documentar de „extremă dreapta ”, nu-i așa?? Într-o țară normală, aceste două asociații ar fi institute de utilitate publică, finanțate de la bugetul de stat, nu ca formațiunile represive precum CNCD sau Institutul Elie Wiesel.
Dacă „O istorie care nu se învață la școală” e sloganul episoadelor din „Memorialul Durerii”, căci relatările supraviețuitorilor infernului creat de comunism nu se găsesc pe larg în manualele de istorie de pe băncile elevilor, atunci „O istorie INTERZISĂ în școală” este noul „slogan” ce poate fi folosit pentru a supranumi acestă decizie a Prefecturii și a Inspectoratului Școlar al Municipiului București! Dacă regimul comunist a dorit să extermine și fizic dar chiar și amintirea acestor opozanți ai săi, această decizie din timpul regimului așa-zis „democratic” vine să le mai extermine o dată memoria, indicând gradul de OCUPAȚIE sub care se află România!
Într-o perioadă în care „modele de succes” ale tinerei generații devin personajele intens promovate de mass-media și pe rețele de socializare ca maneliștii ori cântăreții de versuri cu mesaje imorale, „influencerii” și „creatorii de conținut” de pe Tik-Tok ce vânează vizualizări și clickuri pentru bani, videochat-istele și actrițele de filme pentru adulți ce câștigă zeci de mii de euro practicând asemenea „meserii”, „divele siliconate și botoxate” cuplate și răscuplate cu „vedete” despre care aflăm mai târziu că sunt implicate în scandaluri legate de cosumul de droguri sau cu fotbaliști ce „s-au născut talent și au murit speranță”, modelele adevărate de altruism, de dragoste de neam și țară , de moralitate, de onoare, de spirit de jertfă pentru idealuri mai mari decât propriul câștig material sau propria viață, cele care „au spălat cu sângele lor obrazul României mânjit de vânzări și de trădări” (după cum spunea chiar luptătorul anticomunist Ion Gavrilă Ogoranu), cele care au sacrificat TOT CE AVEAU pentru ca tocmai generațiile actuale să aibă LIBERTATEA de care se bucură, sunt interzise tocmai în instituția în care tânăra generație petrece 5-6 (uneori mai multe) ore pe zi și care ar trebui să fomeze cultura și caracterul generației române de mâine: în școală.
Și, pentru că foștii deținuți politici sunt un exemplu al tăriei de caracter și sunt adevărate modele de urmat de către noile generații, însă vârsta lor este înaintată și sănătatea lor este șubrezită, de prezența și istorisirile lor trebuie profitat și ascultat ACUM, cât încă sunt în viață cei puțini care mai sunt! Iar memoria celor trecuți în veșnicie trebuie perpetuată așa precum se perpetuează figurile marilor voievozi și eroi ai neamului românesc!
Un răspuns hilar din partea Inspectoratului Școlar al Municipiului București
Halucinat și hilar este și răspunsul primit de reprezentanții Fundației „Ion Gavrilă Ogoranu” la adresa trimisă către ISMB cu privire la această situație. Din incultură și incompetență, sub semnătura și parafa Inspectorului Școlar General Vlad Drinceanu, se răspunde personal „Către Domnul Ion Gavrilă Ogoranu” (care a trecut demult la cele veșnice, în anul 2006) iar responsabilitatea este aruncată către Instituția Prefectului Municipiului București. Probabil că acesta e un „semn” și ar trebui să considerăm că Ion Gavrilă Ogoranu încă trăiește! (prin spiritul celor ce îi duc mai departe amintirea și idealurile)
Vezi un comentariu al situației aici:
Solidaritate
Asociația „Comunitatea Identitară – România” se solidarizează cu Fundația „Ion Gavrilă Ogoranu” și cu Asociația „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”. Condamnăm ferm decizia Instituției Prefectului Municipiului București și a Inspectoratului Școlar al Municipiului București, cerem oferirea de scuze publice și anularea oficială a interdicției prin emiterea unui document similar celui trimis inițial unităților de învățământ.
Se pare că trăim repetarea istoriei anilor 1950, falsificarea istoriei românilor, amputarea memoriei demnității românești, spălarea creierelor tinerelor generații, anihilarea instinctului de conservare a acestei națiuni și neutralizarea anticorpilor ei.
Un război are loc pentru controlul minților tinerilor, izolându-i de adevărul istoric și întoxicându-i cu o pseudoistorie a rușinii, evidențiată în mod special prin introducerea materiei obligatorie despre holocaust (iar materia „Istoria Românilor” devenind opțională), menită să inoculeze un sentiment de vinovăție.
După experiența dureroasă a deceniilor de comunism prin care au trecut românii, considerăm că avem datoria morală să intervenim pentru ca atrocitățile trecutului să nu se mai întâmple niciodată.
Nu vom renunța la istoria neamului nostru, indiferent cât de “extremistă” este etichetată de urmașii cotropitorilor bolșevici! Nu vom accepta ca pagina glorioasă a rezistenței anticomuniste să fie calmoniată de inculții și antiromânii cocoțați astăzi în funcții de conducere în administrația publică!
Cu fiecare provocare nouă, cu fiecare abuz, cu fiecare lovitură primită, râvna crește, voința ni se oțelește și credința ne sporește. Tineretul identitar este conștient de războiul cultural și informațional în care se află. Refuzăm să fim mancurtizați, luptăm pentru conștientizarea existenței și pentru abrogarea legilor anti-românești (ce suntem convinși că vor fi invocate ca „bază legală” pentru alte abuzuri ce vor urma), vom continua să ne cinstim eroii din rezistența anticomunistă și ne declarăm sprijinul necondiționat față de activitatea organizațiilor a căror activitate a fost interzisă abuziv!
Biroul de Presă al Asociației „Comunitatea Identirată – România”
Au venit americanii, cum așteptau nătărăii noștri de părinți. Nu e mișto?