Incorect Politic
Februarie 8, 2025
Mesaj de Mobilizare pentru Campania „Fiecare leu cheltuit acasă, rămâne acasă!”
Preluat de pe Internet
Dragi români, acum este momentul să acționăm!
Pe 10 februarie, președintele nostru, Călin Georgescu, ne a lansat chemarea pentru susținerea producătorilor locali și a economiei românești,cumpărând produse românești din piețe,târguri, magazine de proximitate etc Dar până atunci, avem o misiune clară:
📅 Până pe 9 februarie, haideți să avem cât mai multe videoclipuri trimise pe grupurile de WhatsApp și postate pe rețelele sociale pentru a stimula și inspira mobilizarea din 10 februarie!
Ce trebuie să facem?
1️⃣ Filmează-te purtând un simbol național (tricou cu tricolor, steag, eșarfă, cocardă etc.).
2️⃣ Mergi într-o piață locală și cumpără produse românești.
3️⃣ Filmează un scurt video (10-30 secunde) în care spui:
🗣️ „Duminica asta cumpăr de la români, din județul [numele județului], de la piața [numele pieței]! Hai și tu să cumperi românește!”
4️⃣ Distribuie video-ul pe grupurile de WhatsApp și rețelele sociale (Facebook, Instagram, TikTok) cu hashtag-ul #LeulRămâneAcasă.
5️⃣ Dă tag prietenilor și provoacă-i să facă la fel!
📌 Scopul nostru:
✅ Creăm un val de susținere înainte de mesajul oficial din 10 februarie!
✅ Arătăm că românii aleg produsele locale!
✅ Susținem producătorii și economia românească!
Fiecare video contează! Fiecare leu cheltuit acasă, rămâne acasă! 💪🇷🇴
#LeulRămâneAcasă #CumpărRomânește #FiecareLeuContează
Ce-i asta ? Actiune Legionara ? Bravo ! Si Codreanu a facut la fel si Hitler la fel. De acum inainte, primariile ar trebui sa se preocupe serios de modernizarea pietelor. Inchise cu pereti, acoperite, utilitati, astfel ca taranii sa nu mai stea zgribuliti in ploaie si frig. Fara tigani, fara manele, fara scuipati si chistoace. Si desigur controlate ca sa fie adevaratii producatori si nu lasata sa infloreasca alta hotie romaneasca. Ideea e frumoasa, problema e la romani. In alte tari, pietele taranilor arata precum supermarketurile, curate, ordonate.
Sa va spun o istorioara adevarata. Eram la Montreal si in 1994 un grup de vreo 10 fete quebecoase a plecat in Romania pentru doua saptamani, in zona Timisoara. Dupa ce s-au intors, au povestit ce le-a placut. Si erau foarte incantate: “Ce gust bun au rosiile !” Fetele acestea de cand se nascusera, nu mancasera o rosie adevarata.
La Montreal chiar si in piata “Jean Talon”, fructele si legumele is cam tot fara gust, florile nu au miros. Asta pentru ca isi cumpara seminte de la producatori si acestea sunt pervertite. Acest fenomen e acum si in Romania. Nici rosiile de la tarani nu mai au gustul de altadata. Pepenii is departe de ce erau acum 4 sau 5 decenii. Cei care sunteti mai tineri, va spun ca nu stiti gustul pepenilor. Trebuie cautate si raspandite semintele originale. In Canada, porumbul cultivat nu produce seminte si astfel fermierii sunt obligati sa cumpere seminte din SUA. Acestea sunt modificate genetic, ca sa nu produca semine si sa fie mereu la mana celor care le vand, mai mult ca sigur jidani. Si nu numai porumbul, ci oricare alte cereale. De la seminte si lipsa de gust sau miros.
Dupa 1990 a inceput acolo nebunia cu supermarketurile. Am vazut alimentare inchise, falimentate. Fostii proprietari pusesera in vitrine cartoane pe care era scris: “Am fost nevoiti sa inchidem din cauza supermarketurrilor”.
Acuma pot spune ca supermarketurile au prins la populatie si pentru ca sunt curate, ordonate, aspectuoase, incalzite, aer conditionat. De aceea spun ca pietele trebuie reconstruite, modernizate. Erau inainte si poate si azi, alimentare insalubre, intunecoase, vanzatoare care nu dau buna ziua, nu spun multumesc. Vanzatoarele din supermarketuri au politeturile in fisa postului. La supermarket e descurajata inselatoria la cantar pe cand la romani inca se practica. Cand eram copil, tin minte ca la aprozar, vanzatorul punea in tasa de pe cantar si rosiile stalcite, motivand ca trebuie sa le vanda si pe acelea. Cand potrivea cantitatea pe cantar, arunca ultimul cartof de sarea cantarul si gata ridica tasa sa-ti toarne in sacosa. In realtate te fura de vreo 100 sau 200 de grame. Nu aveai voie sa protestezi. Restul in maruntis nu ti-l dadea si nici multumesc nu zicea. Deci e o problema la romani si asta trebuie lucrata ca sa nu cadem in partea cealalta. Romanul e hot, nu mai este Legionar.
Parerea e ca datorita supermarketurilor, vanzatoarele au invatat sa spuna buna ziua, sa dea restul, sa spuna multumesc etc., da inca nu intotdeauna.