Iulie 27, 2020
Via Justițiarul:
Toată clasa asta de „scrobiţi“ vine de la nişte evrei comunişti putrezi, precum Ovid S. Crohmălniceanu, pe numele lui real (?) Moise Cohn, unul dintre cei mai toxici marxişti proletcultişti implicaţi în războiul împotriva culturii române, care acţiona alături de un Ion Vitner sau Paul Cornea, evrei comunişti şi ei. Crohmălniceanu-Cohn l-a „lansat“ şi pe juvenilul Cărtărescu în proză, în 1983 (in volumul colectiv Desantul) şi i-a „însoţit“ paşii şi după 1989, cand i-a postfaţat productia de serie „Levantul”, inainte de a se „expatria” la Berlin, în 1992, unde a şi murit, liniştit, în anul 2000, după ce a împuţit de marxism cultura română.â
Paul Cornea este tatăl lui Andrei Cornea, unul dintre cei doi membri permanenţi evrei ai consiliului director al Grupului pentru Dialog Social după 1990. Al doilea este Andrei Oişteanu, nepotul de frate al lui Leonte Răutu (Lev Oigenstein), adică fiul lui Mihail Oigenstein, comisar evreu bolşevic. Verişoara lui Andrei Oişteanu-Oigenstein, Anca Oroveanu, fiica lui Leonte Răutu, este şi ea fondatoare a GDS, ca şi ceilalţi doi. Paul Cornea, după ce înainte de 1990 a deţinut funcţii importante în Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste, organ de partid şi de stat (în subordinea Partidului Comunist, ca şi a guvernului), după 1989 a devenit secretar de stat în ministerul Educaţiei al guvernului „revoluţionar“ al lui Petre Roman-Neulander, până în iunie 1990, şi decan al Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti, până în 1993, după care a început să frecventeze asiduu Israelul.
Fiu-său, Andrei Cornea, „filozoful“ nr.2 de la GDS, se rupe în titluri de universitar acum şi face pe analistul, spunând manipulator ca PSD va câştiga capitala la locale, dacă nu se face ce vrea… X. El face parte din categoria aceea de tovarăşi scrobiţi care – deşi au nume rare, unice – nu se simt destul adevăraţi dacă nu îşi pun înaintea numelui mai multe titluri „universitare“ (doctor, prof. univ.).
Taică-său lui Cornea acesta de la GDS a fost dintre cei care, în octombrie 1950, sub tutela Uniunii Scriitorilor a inaugurat „Şcoala de literatură şi critică literară“ după modelul sovietic al şcolii de la Moscova, „Literaturnia uceba“, de „fundamentare a realismului socialist, care avea nevoie de scriitori tineri noi“. Festivitatea deschiderii şcolii de la Bucureşti era condusă de comuniştii evrei Leonte Răutu (Lev Oigenstein, după numele real), Mihail Roller, Paul Cornea şi sovieticii Konstantin Fedin şi P.A. Markov.
Acum „filozoful“ Andrei Cornea are uşi permanent deschise la Cotroceni, unde, mai mult decât de către Iohannis, este foarte preţuit de către Sandra Pralong.
Cornel-Dan NICULAE