Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Octombrie 17, 2017
Kim Davis, funcționar din Kentucky, este persoana care a refuzat să oficieze căsătorii pentru același sex în vara lui 2015 când Curtea Supremă din SUA a impus căsătoria gay.
Davis a reacționat la decizia aceasta prin refuzul de a elibera certificate de căsătorie pentru persoanele de același sex, mărturisind că acționează sub autoritatea lui Dumnezeu.
Dizidența ei a provocat intemnițarea acesteia.
Organizată de Comitetul de inițiativă cetățenească de revizuire a articolului 48, alin. 1, al Constituției României, de Coaliția pentru Familie și de Platforma Civică „Împreună”, conferința a fost ultima destinație a unui întreg turneu mediatic de informare cetățenească privind importanța definirii clare a familiei în Constituție. Invitații speciali ai evenimentului au fost doi cetățeni americani, avocatul Horațiu Gabriel Miheț și Kim Davis, cunoscută pe plan internațional pentru consecvența refuzului ei de a elibera certificate de căsătorie civilă pentru cuplurile persoanelor de același sex, atitudine pentru care a și stat, timp de șase zile, după gratii.
Pornit la Cluj, continuat la Sibiu, Lugoj, Timișoara, Iași și încheiat la București, turneul a avut ca țintă sublinierea necesității luptei și în România pentru libertatea de conștiință, despre care Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de inițiativă cetățenească, a afirmat: „Libertatea trebuie cucerită și apărată zi de zi, altfel e foarte greu s-o menții. Altfel vor veni alții și îți vor rescrie legile, Constituția, îți vor rescrie manualele, programele școlare, și vei auzi și vei vedea ceea ce n-ai crezut vreodată că vei auzi și vei vedea în manualele copilului tău, în programa copilului tău”. Potrivit acestuia, demersul de revizuire a Constituției față de cuplurile de același sex nu constituie o atitudine discriminatorie, întrucât „în acest demers nu a fost vorba niciodată despre alții și despre ceilalți, ci este vorba despre noi, despre definiția noastră, despre ceea ce noi credem despre noi înșine, fără a împieta asupra celorlalți, asupra a ceea ce cred ei despre ei înșiși”.
Occidentul a trecut și înca trece prin procesul de disoluție culturală, iar noi putem observa efectele și putem judeca la rece dacă sunt bune ori ba.
Occidentul azi.
Având discernământ, vedem în ce hal a ajuns America în urma politicilor anti-naționale care discriminează pozitiv minoritățile de orice tip. Asta alimentează conflictul dintre majoritatea prejudiciată și minoritățile privilegiate.
Are nevoie România de un astfel de conflict? Mulți ar spune că România are nevoie de liniște. Dacă are nevoie de liniște nu ar trebui să promovăm aceeași ideologie ca în vest, pro-migranți, pro-gay, pro-țigani. Aceasta ar duce la conflict și neliniște.
Susținătorii acestui demers sunt cele trei milioane de români care au semnat Coaliția pentru Familie, „prima coaliție de voințe în sensul apărării valorii familiei, și mai nou Platforma Civică pentru drepturi și libertăți «Împreună»”, a menționat avocatul Ana Corina Săcrieru, purtătorul de cuvânt al Comitetului de inițiativă cetățenească. Aceasta susține că „nu despre legalizarea a ceva este vorba în demersul acesta, deci nu despre efectele legalizării a ceva s-ar pune problema, ci despre lipsa unei definiții. […] Lipsa acestei definiții a căsătoriei în Constituția Statelor Unite ale Americii a trimis-o la închisoare pe invitata Kim Davis. […] Este adevărat că anul trecut Curtea Constituțională a spus că termenul de «soți» însemna, în 1991, în concepția legiuitorului, bărbat și femeie, dar realitățile juridice nu sunt cele de acum 27 de ani”.
În mărturia sa, Kim Davis a spus că își dorește „doar să fiu o încurajare pentru România. Vreau să știți că voi în România aveți oportunitatea să apărați viitorul copiilor copiilor voștri, să le transmiteți o moștenire… Trebuie să știți că atitudinea mea a fost o luare de poziție în favoarea căsătoriei naturale. Dragi români, nu vă fie teamă!”
Deșteptul învață din propriile greșeli, înțeleptul învață din greșelile altuia.
Având occidentul ca studiu de caz, România poate fi înțeleaptă și să învețe din greșelile comise in vest.
Lozinca “vrem o țară ca afară” este o tâmpenie.
Afară e haos.
Noi vrem ordine.
Haos.
Ordine.
După ce a istorisit pe scurt atât evoluția procesului lui Kim Davis, cât și alte câteva cazuri din Statele Unite de oameni care au avut de suferit de pe urma legalizării căsătoriei persoanelor de același sex, Horațiu Miheț, a formulat următoarea concluzie: „Căsătoriile homosexuale nu sunt compatibile cu libertatea de conștiință, pentru că cei care promovează căsătoriile homosexuale din nefericire nu au toleranță față de cei care nu vor să fie implicați personal în ele. Dacă există un gol juridic într-o Constituție, el va fi umplut de cineva, ori de clasa politică, ori de judecători activiști. Nu va rămâne neumplut. Încurajarea mea este: Poporul meu român, umpleți voi golul acesta cu definiția voastră, croiți vă voi soarta voastră, puneți definiția pe care voi o vreți în Constituție, în așa fel încât nimeni altcineva să nu poată să vă impună această definiție”. Avocatul american a ținut să precizeze că a „venit în România ca român, să apăr valori românești, și să mă alătur poporului român în apărarea valorilor românești”.
În prezent, dialogul Coaliției pentru familie cu statul pe marginea revizuirii articolului 48, alin. 1 din Constituție „a încetat”, după cum a declarat Mihai Gheorghiu. „Sunt luni de zile de când nu ni se mai răspunde și de când singurul răspuns pe care îl avem este ușa închisă, telefonul închis și tăcerea. […] În fond, ce cer trei milioane de români? Să apere o definiție legală și constituțională, să-i confere un rang constituțional. Răspunsul este: Nu! Nu se poate! Ei bine, vom vedea ce se poate și ce nu se poate…” La final, acesta i-a îndemnat pe toți susținătorii inițiativei cetățenești la o prezență activă, prin toate mijloacele morale și legale.
Guvernanții tergiversează organizarea Referendumului. O fi interese străine care îi intimidează, o fi oportunism electoral și așteaptă momentul oportun pentru a-l organiza, sau o fi incompetență, nu-i exclus.
Referendumul va avea loc, spre disperarea străinilor.
Voința a peste trei milioane de români nu poate fi ignorată.
Odată ce ne-am deșteptat din somn, viață în libertate, ori moarte, strigăm toți.