Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Aprilie 12, 2018
Ioan-Aurel Pop, câștigând președenția Academiei Române
Ioan Aurel Pop a câștigat președenția Academiei Române cu 86 de voturi.
Academia Română este printre singurele instituții românești care promovează valorile, cultura, spiritualitatea și identitatea românească. A demonstrat asta prin repetatele acțiuni îndreptate împotriva marxismului cultural, tot mai prevalent în societatea noastră.
Academia Română s-a implicat atunci când jidanul terorist Alexandru Florian voia să redenumească liceul Mircea Vulcănescu din București (link).
Academia Română apără patrimoniul natural național, cerând retragerea legii care permite defrișarea pădurilor virgine (link).
Academia Română a făcut ample demersuri de apărare a Mișcării Legionare, demonstrând că aceasta nu poate fi incriminată pentru fascism când s-a dat legea 217/2015 (link).
O confirmare că instituția nu este subminată de (((cosmopoliți))) este faptul că Iohannis a cenzurat apelul Academiei la patriotism și pedepsirea agresiunilor la adresa suveranității naționale(link).
Are o strategie de dezvoltare a României pentru următorii 20 de ani (link), de vreo 3000 de pagini, în care trece prin toate domeniile, strategie care lipsește la nivel guvernamental.
“Pentru mine, Academia Română, cea mai importantă instituţie de erudiţie, de consacrare, de cercetare şi de creaţie din această ţară, trebuie să reinstaureze încrederea în ea şi în celelalte instituţii ale statului pentru ca numele de România să ajungă din nou pe buzele tuturor, cum s-a întâmplat acum 100 de ani, când miracolul nostru românesc a uimit Europa prin Unirea cea Mare”, a spus Pop, după alegerea în noua funcţie.
…
În noua funcţie “de reprezentare”, Ioan-Aurel Pop se angajează să fie un “comunicator” şi să transmită “mesajele potrivite” ale Academiei, în limba română, dar şi în limbile de circulaţie internaţională.
“Trebuie să reinstaureze dialogul acestei Academii cu celelalte academii, cu celelalte instanţe europene. Facem parte dintr-un for de elită al Europei – Uniunea Europeană. Trebuie să fim prezenţi şi să încercăm să ducem o imagine potrivită rolului pe care l-am jucat aici. Suntem cel mai numeros popor din Sud-Estul Europei, locuim în cea mai mare ţară din Sud-Estul Europei ca suprafaţă, iar ca resurse poată să fie acelaşi lucru. (…) Cine intră în Aula acestei clădiri, sub cupolele pe sub care au trecut Maiorescu, Bariţiu, Bărnuţiu, Lapedatu, Nicolae Iorga şi toţi ceilalţi, sigur că e privilegiat al sorţii, urmele paşilor lui rămân şi e foarte important ca acest sentiment să-l aibă şi poporul român. Un sentiment de trăinicie, de siguranţă, un sentiment de readunare a forţelor acestui neam, de readunare a celor care au plecat din disperare din această ţară, de revenire la valori şi mai ales la încredere, cum spuneam. Şi unul din pilonii încrederii trebuie să fie Academia Română”, a spus Pop.
Ioan-Aurel Pop este /omul nostru/ și ne dă de înțeles într-un mod subtil că știe adevărul despre Uniunea Europeană și starea actuală a României ca și colonie. Pe lângă faptul că acel apel cenzurat de Iohannis care cerea pedepsirea atacurilor la adresa suveranității naționale conține semnătura sa, faptul că l-a menționat pe Nicolae Iorga nu este o coincidență.
Ioan-Aurel Pop, primul discurs din senatul Academiei Române, colorizat
El este capabil să priceapă că activitatea subversivă a jidanilor este și cauza principală a antisemitismului, acesta nefiind o ură irațională, ci o reacție firească, legitimă la antagonismul grupurilor organizate evreiești.
Până acum Academia Română și-a făcut datoria de pilon al încrederii și ascensiunea lui Ioan-Aurel Pop la conducerea sa este un semn că Academia va continua să lucreze pentru binele națiunii.
El a accentuat că încrederea va trebui restaurată prin “onestitate, prin adevăr, prin dreptate şi prin foarte multă bunătate”. ”Pentru că nici adevărul şi nici dreptatea nu au valoare fără bunătate, care trebuie să ne caracterizeze. Şi o spun nu pentru că suntem în Săptămâna Patimilor şi pentru că vom trece cu ajutorul Domnului în Săptămâna Luminată, când trebuie să fim cu toţii buni, dar pentru că fără sentimentul acesta al dialogului întru bunătate nu putem face nici dreptate şi nu putem instaura nici adevărul”, crede academicianul.
Când răspunsul opoziției este un metaforic pumn în gura libertății de exprimare, dialogul nu se poate efectua (ai nevoie de două părți pentru dialog funcțional). Adevărul este sub asalt și există o mare criză de dreptate în România, iar bunătatea românilor este deseori folosită împotriva lor.
“Dar eu plec de la premisa că un suflet care face soft-uri şi hard-uri, un suflet care ne învaţă cum să accesăm mijloacele digitale de astăzi e totuşi un suflet şi trebuie să vadă şi ce a scris William Shakespeare, să se oprească la un sonet de Eminescu, să citească un roman de Rebreanu şi să vadă spre ce ne îndeamnă spiritul. Şi spiritul nostru nu poate trăi fără spiritualitate, fără aceste mari valori ale culturii. Şi membrii Academiei Române de la ‘umanioare’ sunt nişte mari personalităţi ale culturii noastre, care au scris şi care publică şi n-avem decât să traducem în alte limbi ce fac ei şi să menţinem spiritul viu întru domeniile astea pe care unii le numesc ale povestirii. Dar fără poveste ce ar fi viaţa asta!”, a menţionat Pop.
El a mai spus că recuperarea patrimoniului Academiei “este o operă continuă, o sarcină a oricărui preşedinte (…), pentru că patrimoniul are o valoare sacră pentru forul academic”, aceasta trebuind să se facă nu prin “restitutio in integrum”, ci “prin dreapta despăgubire, la drepte compensaţii”.
Eu îi îndemn pe tineri să caute şi jocul pokemonilor şi să se inspire şi din Stăpânul inelelor şi din Harry Potter, dar, în acelaşi timp, să nu uite de ‘Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte’, de ‘Făt frumos din lacrimă’, de nişte valori care nu ne-au legănat nouă copilăria, dar care au stat la baza culturii acestui popor. Şi dacă le-mbinăm pe toate şi ştim să fim şi clasici şi moderni şi tradiţionalişti români şi europeni, atunci mesajul va ajunge cu siguranţă la destinatar”, a încheiat Ioan-Aurel Pop.
Cu o credință încăpățânată în poporul român, Aurel Pop incomodează sistemul de politruci și limbuți români, slugile slugilor care fac voia unor birocrați nealeși din fotoliile Bruxelles-ului.
Una dintre slugi, Gabriel Liiceanu, membru al Grupului pentru Dialog Social, cuib de gândirişti antiromâni, înființat cu ajutorul lui George Soroș, a încercat să-l denigreze pe noul căpitan al Academiei Române.
…„Eu cred încă în forța rațiunii acestui popor, care trebuie să se trezească …”, spunea Ioan – Aurel Pop într-un interviu acordat, în exclusivitate, ActiveNews, acum un an.
Președintele Academiei Române este ales din rândul membrilor titulari, pentru un mandat de 4 ani și poate fi reales o singură dată. Vineri, 20 aprilie 2018, vor avea loc alegerile pentru celelalte funcții din Biroul de Prezidiu: patru vicepreședinți și un secretar general.
Gabriel Liiceanu l-a acuzat că a „acoperit” plagiatul fostului premier, Victor Ponta. În realitate, Ioan – Aurel Pop, a spus că poziția sa a fost aceea de a lăsa specialiștii să se pronunțe.
„Îi doresc domniei sale să facă parte din Comisia respectivă. Eu îi cedez locul cu mare drag. Să decidă dumnealui alături de alții ce este bine și ce este rău în țară.
Să nu exagerăm, orice loc din orice comisie cedat lui Liiceanu devine pârghie pentru denigrarea României.
În al doilea rând eu n-am luat niciodată apărarea domnului Victor Ponta și doar am spus că pentru constatarea plagiatului nu este de ajuns să fie un om de bine, ci este nevoie de specialiști care să se pronunțe. Eu asta am cerut în 2012: dacă acuza de plagiat se aduce în fizică este bine să fie fizicienii care decid; dacă este în chimie să fie chimiștii care se pronunță; dacă în istorie să fie istoricii. Nu niște oameni care nu pot să-și exprime cunoștințele într-un domeniu. Noi nu avem cunoștințe în toate domeniile. Aceasta a fost singura mea poziție atunci”, a explicat rectorul UBB.
Profesorul Universitar Ioan Lumperdean, prieten bun cu Ioan-Aurel Pop, spune câte ceva despre noul președinte al Academiei Române, relatând o întâmplare între Aurel și profesorul Samuel Goldenberg.
„Pleacă de la străbunii lui, cu care se mândrește, țărani iobagi din Câmpia Transilvaniei, și dintr-o familie de preoți. De aici vine și numele Pop. Cred că de la cele două ramuri – de țărani și de preoți – a primit genetic două lucruri pe care le-a păstrat și le-a amplificat de-a lungul timpului: seriozitatea în muncă și căldura sufletească, pentru că este un om de o deosebită căldură sufletească”, spunea prof. univ. dr. Ioan Lumperdean pentru Citynews.ro.
Acesta povestește că Ioan – Aurel Pop este un om simplu, de mare bunătate sufletească și cu vocație de dascăl.
„Recită, cântă frumos și dansează bine, merge pe jos în proporție de 80-90%, nu cu mașina, face cumpărături, ca orice om normal, vorbește cu oamenii – o foarte mare calitate. Îi place și câte un pahar de bere, de vin mai ales”, spunea acesta.
Noul președinte al Academiei este un om care a învățat foarte bine la școală, fiind înzestrat cu o memorie ieșită din comun.
„Eram 34-35 în an, toți eram într-o luptă pentru calitate. Ultima medie de admitere la facultate a fost 8,33. Prima medie de admitere a fost 9,66, a lui Ioan-Aurel Pop. Când am terminat facultatea, ultima medie era 9,20 și prima medie era 10,00, a lui Ioan-Aurel Pop. Noi îi spuneam premiantul. Nu știu exact dacă în școala generală și în liceu a avut numai medii de 10, dar știu că a terminat Liceul «Andrei Șaguna» din Brașov cu diplomă de merit, care cred că se dădea numai dacă erai cu 10. Și a terminat facultatea în 1979 cu diplomă de merit, cu 10,00. În facultate, la un examen foarte greu, la un profesor deosebit de pregătit și de exigent, Samuel Goldenberg, era să ia un 9. Profesorul era foarte chițibușar.
Portret rar cu prof. Samuel Goldenberg
Noi aveam de citit foarte multă bibliografie, mii de pagini, 12-15 cărți erau nimic. Și după ce trăgeai subiectele și răspundeai, profesorul spunea că trecem pe bibliografie și începea să-ți pună întrebări. Văzând că Ioan-Aurel Pop știe tot, îl întreabă dintr-o carte a sa, a profesorului, despre un olandez spre Indii. Era un olandez care a plecat spre Indii, a eșuat expediția, o chestie nesemnificativă. Ne-am uitat apoi în carte și era un pasaj de 10 rânduri. Îl văd pe prietenul meu Ioan-Aurel Pop că începe să transpire puțin și memoria lui foarte solidă seta și reseta. La un moment dat spune: știu, domnule profesor, este Van Olmen. Și explică ce s-a întâmplat cu expediția. La care, profesorul spune: n-am ce face, trebuie să-ți dau 10”, a continuat acesta.
Să fie oare Aurel Pop capabil să jidănească jidanii? În lumea de azi este un talent greu de obținut.
Lumperdean a explicat că reputatul istoric are o slăbiciune pentru poezie, în special pentru Octavian Goga, cel supranumit „sufletul Ardealului”: „Ce m-a impresionat la prima întâlnire: știa sute de versuri din Coșbuc, Alecsandri, Goga, Eminescu, Blaga. Avea și are o slăbiciune pentru Goga. Îi plăcea să recite Dăscălița și-i plăcea să cânte cântecul pe versuri de Goga, cu Laie Chioru”.
Cunoscător a cinci limbi străine, Ioan – Aurel Pop este căsătorit și are o fiică. „Cred că Ioan-Aurel Pop numai prin fapte bune se identifică. Pot să greșesc, pot să fiu subiectiv, că-s prietenul lui de-o viață, dar nu știu să fi făcut ceva rău omul acesta”, a mai spus prof. univ. dr. Ioan Lumperdean pentru sursa citată.
Dumnezeu să-i dea sănătate și fervoare să pornească sufletul poporului român, trezindu-l din somnul greu în care se află!
One comment
Pingback: MESCHINĂRIE: Discreditarea Căpitanului Ioan-Aurel Pop - Incorect Politic