Incorect Politic
August 25, 2022
Gabriel Lavrincic este Românul premiat de Vladimir Putin care a intrat în Cartea Recordurilor!
Gabriel Lavrincic – directorul comercial al companiei Simex, a fost premiat de Comitetul organizatoric rus “Pobeda”, cu diploma semnată personal de Vladimir Putin – președintele Federatiei Ruse. Gabriel Lavrincic a mai fost medaliat pentru implicarea activă în educația patriotică și rezolvarea problemelor social-economice a veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial, respectiv pentru contribuția la consolidarea relațiilor româno-ruse. Ceremonia de înmânare a premiului a avut loc pe data de 19 februarie 2021, la Ambasada Federației Ruse din București, prin ambasadorul Rusiei în România – Valery Kuzmin.
Prin prisma profesională, Lavrincic se află zilnic în contact cu piața rusă și ex-URSS, face afaceri cu rușii de 26 de ani. Este un bun cunoscător al realităților economice, sociale și politice din Rusia, respectiv din tot spațiul ex-sovietic, unde detine un portofoliu larg de relații și un capital enorm de simpatie, pe care le cultivă în interesul economic și național al României. Militează pentru relansarea relațiilor economice cu piața din Rusia, republicile ex-URSS, China, Africa, Țările Arabe și America Latină.
Pasiunea pentru cultura rusă a început de la bunicul său – Juca Petru, care a luptat în al Doilea Război Mondial, ajungând prizonier în gulagul siberian, unde a făcut cunoștință cu limba și cultura rusă. Tot bunicul i-a fost primul profesor de limba rusă, fiind convins că această limbă o sa-l ajute pe nepot în viață, lucru care s-a și întâmplat, peste așteptări. Prin prisma limbii ruse, a intrat în Cartea Recordurilor și a construit o frumoasă carieră profesională care promovează zilnic interesele economice ale României în Rusia și fostele republici URSS. În toamna anului 2019, Lavrincic a fost propus consul onorific al Federației Ruse în România.
Un om al literelor
Recordul Mondial la categoria “Cele mai multe scrisori primite și trimise în toată istoria omenirii”, emis de prestigioasa și arhicunoscuta Guiness World Records din Marea Britanie, se află în posesia unui român născut în comuna Marca, județul Salaj, România – Gabriel Antoniu Lavrincic, cel care deține conform oficialilor Guiness o colecție de 22.018 scrisori primite din URSS în perioada 1986-1991 (continuând și în următorii ani până când a apărut poșta electronică), care este rodul intensei corespondențe personale purtată cu prietenii săi pionieri din Uniunea Sovietica. Este singurul om din lume care deține o astfel de colecție unică. Lavrincic, la vârsta de numai 11 ani în 1986, a construit un “Facebook prin scrrisori”, dând naștere unei “rețele sociale” în timpurile când nu existau nici computere, nici măcar scânteia unei idei de “rețea socială”. Astfel, între anii 1990-1996, “rețeaua socială prin scrisori” cuprindea deja si corespondența cu persoane din Finlanda, Turcia, Mongolia, SUA, Olanda, Bulgaria, Polonia, Germania, Danemarca, Marea Britanie. Așadar, ideea de “rețea socială” a fost pusă în aplicare pentru prima dată în lume de un român – Gabriel Antoniu Lavrincic, în anii ’80 prin scrisori/corespondență.
Cu mulți dintre prietenii săi de corespondență din USRSS ține strâns legătura și în ziua de azi. Mulți dintre ei au ajuns oameni de afaceri și ocupă funcții importante în Federația Rusă. Toate aceste contacte, cultivate încă din copilărie, îl ajută enorm de mult azi în sfera profesională. Conform specialiștilor din București, Moscova, Londra, Bruxelles și alte capitale, această corespondență are o valoare istorică inestimabilă, ocupă un loc important în istoria comunicării umane, reprezintă o adevărata comoară culturală si antropologică, atât pentru țara noastră, cât si pe plan internatțional, dar au și o importanță majoră în filatelie. Fiecare scrisoare are viața ei, are o soartă si un caracter aparte.
Pasiunea pentru scrisoarea scrisă cu mâna, chiar și în această eră a comunicării digitale, îi inspiră pe oameni din întreaga lume să mențină tradiția veche a scrisorii scrise manual. O scrisoare scrisă manual are mai multă putere emoțională, mesajul este mai puternic și expresia este mai mare. Scrisoarea scrisă de mână are un loc important în istoria noastra. Scrisorile oferă, de asemenea, o resursă istorică neprețuită, înregistrând atât evenimente extraordinare, cât si detalii intime ale vieților trecute. Din păcate tinerii de azi nu au scris niciodată o scrisoare pe hâtie cu mâinile lor. Se pot spune foarte multe despre minusurile și plusurile generate de această situație, însă progresul și viața dictează legile ei, vremurile se schimbă. Trebuie să ne adaptăm la acțiune și să mergem inainte, cel mai important este ca adaptarea să fie făcută cu cap și cu măsură. Cu certitudine că se poate face educație de calitate și cu creionul și hâtia, care în multe cazuri depășește educația făcută cu tastatura. Adolescenții din ziua de azi stau în fața calculatorului pe internet, pe rețelele de socializare. Lor le vine răspunsul imediat, într-o clipită, pe internet. Și asta nu se compară cu acel sentiment minunat de nerăbdare, de a primi un răspuns, o veste printr-o scrisoare. Acum, corespondența se poate trimite în câțeva secunde. Însă scrisorile sunt mult mai personale, având fiecare o identitate aparte. Fiecare scrisoare are personalitatea ei. Scrisorile sunt vii, sunt calde, păstrează căldura sufletească umană, pe când internetul din păcate este rece. Scrierile de mână stimulează memoria și celulele creierului, generează idei mai repede, îmbogățește vocabularul, crește creativitatea, ajută la relaxare și impune o anumită disciplină urmând regulile scrisului, ajută la exprimarea emoțiilor mai eficient, îmbunătățește abilitățile de citire, scriere și limbaj, susține dezvoltarea cognitivă, scrierea expresivă poate ajuta pacienții să treacă mai ușor peste boală. Celulele creierului sunt stimulate numai dacă practicați scrierea de mână zilnic și utilizați mai puțin tastatura! În acest fel, ajutați creierul să se concentreze mai bine. Este foarte important să scrieți manual zilnic petnru a evita transformarea funcțiilor creierului într-un <<handicap>>. Scrierea de mână a devenit o artă, care stimulează funcțiile creierului în timp ce tastatura le anihilează. Nu renunța la scrierea de mână!”, a fost mesajul lui Lavrincic.
*
Nota redacției: Indiferent de părerile sale politice și istorice, realizările sale aduc cinste României și de aceea am considerat că merită să prezentăm acest articol pentru a permite cunoașterea Românului care intrat în cartea recordurilor cu cele mai multe scrisori trimise și primite din istorie.
Uluitor !
Respect și stimă !
grafoman!(specie pe cale de disparitzie)
“internetul din păcate este rece.”
Ba nu e rece deloc:
https://www.datacenterknowledge.com/archives/2010/03/25/downtime-for-wikipedia-as-data-center-overheats/
“Due to an overheating problem in our European data center many of our servers turned off to protect themselves,”
Mai departe:
“Celulele creierului sunt stimulate numai dacă practicați scrierea de mână zilnic și utilizați mai puțin tastatura!”
https://neuroscience.stanford.edu/news/bimanual-labor-neuroscience-piano-playing
“Consider the pianist. She presses on smooth black and white keys, hundreds of muscles are whirring away inside her body, and her brain is performing complicated emotional and analytical processes…”
https://y.com.sb/watch?v=kaWy2mUvKjA
Faci confuzie intre instrumentul care transcede emotia, sentoimentul si unealta care e folosita ca intermediar de comunicare.
Pianul este “cald”.
Tastatura de calculator este “rece”.
https://inv.bp.projectsegfau.lt/watch?v=2OcrvaKJf_o
@matei
-consider The Pianist.(te rugam sa te exprimi liber in yedish).
“Consider the pianist. SHE presses…”
“the pianist” era scris cu litere mici, pianista pe care am dat-o de exemplu era rusoaică, dar dă-i înainte.
maxtor
Referitor la Matei… da, i-ai dat o indicatie pretioasa!….. hahaha…..
Cei care contribuie la promovarea relatiilor interumane pe cale pasnica sunt fiii vrednici si bineplacuti lui Dumnezeu.
Fericiti facatorii de Pace si de dreptate !
Așa e! Și dacă tot veni vorba despre tastaturi:
http://credinciosii-intreaba.blogspot.com/2009/09/am-lipsit-putin.html
“Am primit şi un netbook care merge pe GNU/Linux, un sistem de operare bineplăcut lui Dumnezeu şi profetului său, Richard Stallman.”
@INJECTIA FINALA
desi nu pare…adica…incorectpolitic…ortodoxinfo….activenews….si pe acest forum e zgomot…bruiaj…sunt niste unii….aceiasi deja…asta nu e de bine…”Centrala nucleară Zaporojie, ”total deconectată” de la reţeaua electrică, pentru prima dată în istoria sa, anunţă agenţia nucleară ucraineană Energoatom”….ganditi-va la puterea instalata…6.000 mwatti….cam cat consuma Romania…aproape….un reactor de la cernacoda are 700 megawatti…
ramane de vazut….
“jewish piano”