Home / Știrea zilei / EFECT POLITIC cu Corvin Lupu: “Suntem deja în lumea multipolară?”

EFECT POLITIC cu Corvin Lupu: “Suntem deja în lumea multipolară?”

Incorect Politic
Decembrie 3, 2023

EFECT POLITIC cu Corvin Lupu: "Suntem deja în lumea multipolară?"

EFECT POLITIC cu Corvin Lupu: “Suntem deja în lumea multipolară?”

Emisiunea Efect Politic, găzduită de curajosul Marvin Calistrat Atudorei, îl are invitat pe profesorul naționalist Corvin Lupu.

5 comments

  1. Noțiunea de „lume multipolară” este vehiculată de ruși pentru a da o formă nouă, cu o poleială de echitate și în trend cu multiculturalismul la modă, concepției mai vechi, a sferelor de influență.
    Dar ar accepta evreii o lume cu adevărat multipolară?
    Acțiunea lor a fost, după eșecul socialismului ca sistem economic și renașterea timidă a naționalismului rus, să înceteze sprijinul tehnic pentru URSS , în același timp în care devenise evident că acesta nu se putea impune din cauza ineficienței structurale a unei economii de comandă pe timp de pace. Această epocă marcată de rigiditate, lipsă de inovație și corupție sistemică, precum și de reorientarea în cadrul economiei socialiste spre exploatarea resurselor naturale, în special petrol și gaz, deoarece devenise clar că într-o întreprindere ambițioasă, precum depășirea capitalismului în competiția mondială nu mai aveau sprijinul din vârful ierarhiei puterii din Vest, este cunoscută în mediile universitare jidănești sub numele de „epoca stagnării”.
    În schimb a fost finanțată capacitatea industrială a Chinei pentru a deveni competitivă prin adoptarea mecanismelor de piață liberă , concomitent cu deschiderea piețelor țărilor occidentale, asigurându-se și că rămâne la putere un partid formal numit comunist și care nu are nicio problemă ideologică sau de conștiință în a-și exercita controlul social.
    Cu o jumătate de an înaintea intrării rușilor în Ucraina a avut loc o întâlnire la vârf în Elveția, căreia i-a urmat cam după o lună retragerea intempestivă a americanilor din Afganistan. Cam tot în aceeași perioadă a devenit public faptul că Australia avea de ani de zile contacte cu americanii pentru achiziționarea de submarine cu propulsie nucleară, deși oficial se derula un contract pentru submarine diesel cu francezii.
    Se contura o polarizare, pe de o parte controlul oceanelor și a căilor comerțului mondial și supremația militară precum și sprijinul pentru Israel, pe de cealaltă economia productivă, socialismul și multiculturalismul.
    Dacă rușii au putut crede că americanii ar renunța la Europa de Est pentru ca ei să se retragă din alte zone ale lumii America Latină, dar în același timp să fie liberi să își păstreze modul de viață , adică vor fi scutiți de droguri, sexualizarea copiilor, imigrație masivă? , e totuși greu de presupus că rușii au fost naivi . Poate că rușii și-ar fi închipuit că își pot alege singuri sfera de influență, iar aceea ar fi fost cea chineză, cu tot ceea ce ar fi însemnat asta pentru Siberia și Asia Centrală, dar cel puțin nucleul național din Europa să rămână neinfestat. Dar asta ar fi însemnat constituirea unui bloc continental chino-rus care ar face aproape inutil controlul american asupra mărilor lumii și în plus, ar fi privat Occidentul de resursele din Rusia, ceea ce evreii nu ar fi putut lăsa la voia întâmplării, asta era previzibil.
    Ceea ce se întâmplă de doi ani este alunecarea tot mai accentuată a Rusiei în sfera de influență chineză, având ca efect sărăcirea Europei, a cărei industrie bazată pe hidrocarburi devine necompetitivă. În Ucraina are loc o depopulare și se și vorbește de importul de forță de muncă pentru „reconstrucție”, țara fiind masiv îndatorată și incapabilă de o politică economică sau de apărare proprii, este un fel de Kosovo mai mare, fiind dezarmată fără ajutorul militar din Vest și la mila creditorilor.

  2. Pertinenta analiza,interesant si-zic eu-original punct de vedere.
    Indraznesc sa comentez,spunând ca rusii s-au bazat mereu pe sprijinul Vestului și au fost mereu trădați de Vest: Petru cel Mare și atacul lui Karl Gustav al Suediei; Franța ca inspirație și atacul lui Napulaion; Brest-Litovsk si Revoluția bolsevica; Ribentrop-Nolotov și atacul lui Hitler; Potsdam și Războiul Rece; G.H.Bush,Malta și “Nato nici un inch către URSS”; George W.Bush jr. ferma Crawford,Putin și Rusia-axa Raului; G8, G20 și Maidanele ucran, georgian.
    Iar rusii continua sa se mire de pumnalul înfipte în spate de Vest (aici a se înțelege cei care conduc real); ultima mirare a lor a fost după sabotarea conductei de Nord.
    Mai sunt și alții care nu învață nimic din trecutul lor,precum noi romanii de azi.
    Rusia va cădea și va face loc CeluiMaiIubitFiuAlLuiYezreel, cel care se crede BuriculPamantului și pe care Hristos îl va ucide “cu suflarea gurii Sale.

  3. Comentariile de mai sus intaresc vorbele batranului intelept Petre Tutea: am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti.

  4. Acum vreo 20 de ani fostul secretar de stat american, care a murit recent, Kissinger, spunea că prezentul aparține Americii, dar viitorul aparține Rusiei.
    De ce să fi spus el așa ceva ? Poate pentru că, dincolo de statistici, cei mai mulți evrei nu sunt în America, cei mai mulți evrei sunt în Rusia.
    Înainte de intervenția rușilor în Ucraina, „ultranaționalistul” Jirinovski îi asigura pe aceștia că Rusia va avea un mare viitor în noua lume (care nu putea fi decât multipolară), să aibă doar puțin curaj și să intre în Ucraina. Americanii abia așteaptă să scape de Europa pentru a se reorienta spre Asia-Pacific, unde ar fi o miză mult mai mare, spunea el.
    Dar cum ar fi fost descurajat „occidentul colectiv” să ia apărarea Ucrainei? Ministrul apărării și șeful statului major era să sară de pe scaun când l-au auzit pe Putin că forțele nucleare ale Federației Ruse urmau să fie pregătite pentru luptă.
    A fost cumva o promisiune despre Europa de Est la întâlnirea din vară din Elveția? Nu avem de unde să știm dar iată ce scrie la punctul 2:
    https://www.iosrjournals.org/iosr-jhss/papers/Vol.27-Issue5/Ser-4/F2705043341.pdf
    Au luat rușii în serios o asemenea promisiune, dacă a fost? Ce știm este că rușii au intrat într-o țară de dimensiunea Ucrainei, nu având pregătită o forță adecvată de invazie, ci printr-o operațiune a forțelor speciale care urma să ia Kievul. Așa i-au și zis, „operațiune militară specială”.
    Și rușii nu au văzut în asta nimic ciudat? A fost unul care și-a mai pus întrebări, dar i-au omorât ucrainienii fata.
    Dar chinezii nu au intrat cu Rusia într-un partenariat fără margini, așa cum era promisiunea din timpul olimpiadei de iarnă din 2022? Deocamdată singurele țări care îi ajută în mod semnificativ pe ruși cu armament sunt Iranul și Coreea de Nord, care nu sunt atât de expuse la controlul american asupra comerțului mondial
    Și cine ar fi trebuit să aibă un câștig în politica internă rusă din masacrul ucrainean? La un moment dat comandamentul din Rostov al armatei ruse îi ciugulea din palmă jidanului Prigojin, care a murit și el de moarte bună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *