Incorect Politic
August 28, 2023
Dopul de plastic nedetașabil
Via ActiveNews:
Ăla care a inventat dopul atașat de sticlă ori e un ticălos diabolic, ori e un idiot iremediabil care nu și-a tăiat cordonul ombilical. Idioțenia asta de dop nedetașabil a inventat-o un sinistru care a luat și ia bani pe brevet.
Această directivă europeană – care se va aplica la toate sticlele – e o invenție perversă câtă vreme oamenii au deja format un reflex de peste o sută de ani ca să aibă grijă de dopul oricărui recipient. A devenit o a doua natură. N-am auzit pe nimeni care să se plângă că a rătăcit dopul sau se întâmplă extrem, dar extrem de rar.
Ăsta e încă un experiment mondial ca să ne verifice răbdarea și gradul de supunere. Și are o simbolistică: dopul nedetașabil e iobagul legat de glie sau, modern, cetățeanul prizonier în orașul digitalizat de 15 minute.
Dopul nedetașabil intenționează să provoace daune sănătății și să mărească vânzările de cuțite, bricege și foarfeci. Cei mai mulți încercăm să scăpăm de bucata aia de plastic care leagă dopul de sticlă, imediat ce am deschis recipientul. Fie răsucim dopul până se rupe, fie tăiem cordonul ombilical cu un obiect ascuțit. După această operațiune tot rămâne un moț de plastic pe inelul de la gura sticlei.
Vrei să bei din sticlă, riști să te zgârii cu moțul pe nas, pe buze, pe gingii. Vrei să înlături moțul, prima dată încerci să-l smulgi cu dinții, mai precis cu caninii. Îl muști, îl desprinzi și îl scuipi cu năduf. Zici că ai scăpat dar tot mai rămâne o urmă de plastic care te înțeapă sau te zgârie. Repeți asta cu smulsul de fiecare dată când deschizi dopul unei sticle, de zeci de ori lunar. Deja devii un potențial client pentru stomatologie.
Ăia mai tacticoși folosesc o foarfecă sau un cuțitaș dar asta înseamnă să ai mereu la tine un astfel de obiect. Deci vor crește vânzările de microfoarfeci sau microbricege. Chiar și așa eliminarea cordonului de plastic nu e chirurgicală. Tot rămâne o urmă care te jenează și provoacă răni imperceptibile pe buze, gingii ori nas, depinde cum poziționezi sticla la gură. Prin rănirea asta fină se deschide o poartă de penetrare în organism a tuturor microorganismelor colectate de sticlă prin depozitele pe unde a stat sau prin camioanele cu care a fost transportată.
De ce plm nu revenim la sticla de sticlă dacă tot ne dăm eco-friendly?
Aaa, nu ne convine fiindcă băutura e mai bine și sănătos păstrată într-un recipient de sticlă! Nu se contaminează cu particule fine din pereții sticlei din plastic, care e toxic și cancerigen.
Eu am trăit un sfert de secol bând lichide din sticlă de sticlă și reciclând recipientele la centrele de colectare comuniste ICVA. Le spălam și răzuiam etichetele. Pentru o sticlă de șampanie primeai 3 lei, pentru una de un litru 2 lei, pentru una de bere la jumate, 1 leu. Când rămâneam fără bani adunam toate sticlele din casă și din jurul blocului, le vindeam și scoteam de-o ciorbă.
Băăăă, sticla e printre cele mai reciblabile și sănătoase ambalaje de pe planetă!
Slavă sticlă! Bip dop nedetașabil!
Cine își face griji de asemenea lucruri mărunte. Doar cine consumă asemenea mizerie capitalistă. Din partea mea ar trebui să pună și otravă în mâncarea de la mc.