Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Februarie 22, 2019
Acu o lună am primit următorul email de la doamna profesoară Iulia Rădulescu din Gorj:
Stimată redacție,
Cu respect vă prezint cazul fără precedent în inspectoratul școlar Gorj.
Inspectorul școlar general Ion Ișfan încalcă legea și susține menținerea unor licee fără elevi. Luptând să comaseze Liceul Ecaterina cu liceul Energetic, unde mai sunt elevi, în speranța că relațiile lui vor rezista.
Liceul Roșia Jiu din comuna Fărcășești, localitatea natală a lui Ion Ișfan este o clădire care nu se încadrează în normele unui liceu, spuneau cadrele didactice când am fost eu acolo. Cum poate isp general să creadă că noi tot județul nu știm cum arată liceul din Fărcășești, care nu are elevi?
Colegiul auto Traian Vuia Târgu Jiu: Distrus de insp. general Ion Ișfan și ruda lui Alina Dănăricu prin ilegalități și dezinteres.
Școală Gimnazială Bengești care are la clasa a 5-a doar cinci elevi, nu are clasa a 6-a, se menține ilegal și nu se comasează cu școala din satul Bălcești care are clase la simultan.
Ion Ișfan vrea comasări după preferințele lui,care se vor dovedi ilegale.
Mă mir cum cetățenii din Târgu Jiu nu protestează împotriva lui Ion Ișfan, să iasă în stradă și să-l întrebe de liceul Roșia Jiu din Fărcășești pe care l-a înființat Ion Ișfan pentru el.
Cadrele didactice spuneau că primarul din Fărcășești a vrut să închidă liceul, dar Ion Ișfan l-a menținut ilegal.
Va rog,
Să luptați împotriva menținerii școlilor fantomă și a bătăii de joc de către isj Gorj față de școlile bune cu rezultate.
Cel mai bine ar fi ca domnul general Ion Ișfan să plece de la isj Gorj. !
Investigați
Și luptați!
Cu stimă! Iulia Rădulescu
Folosind mai multe articole din presa județeană, prezentăm un studiu de caz despre dezastrul din învățământ.
Mafia politică PSD a acaparat inspectoratul județean Gorj, unde personajul cheie este inspectorul general Ion Ișfan.
Acesta a reușit să arunce învațământul gorjan în cea mai neagră perioadă din istoria modernă.
„Generalul” Işfan şi primarul Turbăceanu & soţia, adjuncta liceului cu zero promovaţi la BAC, pe plajele din Granada, pe bani europeni
Cazul Liceului Tehnologic Baia de Fier, unitate de învăţământ la care nici unul din cei 61 de elevi nu a luat examenul de bacalaureat, este unul special şi implică multe interese, mai ales, dar nu numai, politice.
Reprezentanţii liceului, printre care şi directorul adjunct, Daniela Turbăceanu, soţia primarului comunei, s-au specializat în (atenţie!) „management pentru calitate în educaţie”, pe bani europeni, în cadrul unui proiect derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj (ISJ), tocmai în Granada, Spania, însă, în contextul dat de rezultatele de la bacalaureat numai de învăţământ de calitate nu poate fi vorba la Baia de Fier.
Reacţiile publice de-a dreptul şocante ale prea-cucernicului părinte Dumitru Turbăceanu, primarul comunei, şi inspectorului şcolar general, Ion Işfan, nu amintesc nimic despre „standardele ridicate privind asigurarea calităţii în educaţie” şi cu atât mai puţin de vacanţa de anul trecut din Granada, la care au participat cei doi.
Excursii exotice pe banii unui proiect european.
Până acuma este comportament standard pentru un politician român. Nimic surprinzător…încă.
Evoluţia doamnei Turbăceanu, de la coana preoteasă la director de liceu
La câteva săptămâni după ce părintele Dumitru Turbăceanu a trecut la cele laice şi a devenit primar independent la Baia de Fier, s-a orientat politic, cu adeziune, la PSD. La scurt timp, datorită doar proniei cereşti, soţia sa, profesoara Dana Simona Turbăceanu, a fost numită, începând cu 1 septembrie 2012, director al Liceului Tehnologic Baia de Fier. Deci, doar providenţa a făcut ca lucrurile să decurgă în acest mod şi în nici un caz colegul de partid al primarului Turbăceanu, inspectorul şcolar general, Ion Işfan.
După scurte semne de întrebare aruncate la acea vreme de presa locală, lucrurile s-au liniştit şi despre unitatea de învăţământ au fost doar relatări la superlativ, toate acestea culminând, la jumătatea lunii trecute, cu acordarea titulaturii de „Şcoală europeană”, după o evaluare a Ministerului Educaţiei.
O distincţie pentru liceul cu zero promovaţi la examenul de bacalaureat 2015 în judeţul Gorj încă nu a fost inventată, însă trofeul ar trebui acordat de ISJ tot Liceului Tehnologic Baia de Fier, unitatea de învăţământ fiind singura care a reuşind această „performanţă”, sau direct de către Işfan, doamnei director Turbăceanu.
O școală cu zero absolvenți de bacalaureat declarată Școală Europeană? Îndrăzneț!
De ce nu trec elevii bacul?
Una dintre explicații ar fi pentru că Ion Ișfan nu dă șansa profesorilor competenți să predea in școli, culmea!
Profesor de excepţie, batjocorit de ISJ Gorj
Inspectoratul Şcolar Gorj îşi bate joc de profesorii cu note mari la titularizare. Aceştia nu primesc ore, care sunt ascunse pentru a fi date pe pile altor titulari sau unor suplinitori.
Este şi cazul lui Alin Negomireanu, profesor de filosofie în Târgu Jiu, cu titlu de doctor la numai 31 de ani. În 2013 a obţinut la titularizare media ponderată de 9.40, dar a fost minţit că nu sunt ore pentru a fi titularizat.
S-a interesat şi a aflat că erau ore la mai multe licee, aşa că a făcut o primă plângere la ISJ Gorj. Şeful instituţiei i-a spus că dacă nu vrea el, nu îi dă ore, chiar dacă ar avea media peste zece.
A trimis mai multe memorii la minister, a fost şi în audienţă, iar în cele din urmă au apărut ore şi pentru el, dar nu cât să se poată titulariza. Aşa că s-a adresat instanţei de judecată şi pe 25 mai 2015 a avut câştig de cauză, judecătorii obligând ISJ Gorj să îl titularizeze. Inspectoratul Şcolar este decis să meargă cu batjocura până la capăt, aşa că a anunţat că va face recurs.
Memoriile la minister i-au adus ore
Demersurile cadrului didactic în a obţine un post titularizabil au continuat, acesta mergând în audienţă la inspectorul general Işfan şi chiar la Ministerul Educaţiei. ”Am fost în audienţă la inspectorul general, i-am spus că sunt ore şi că au obligaţia să-mi dea acele ore. Mi-a spus că pot să am şi nota 10 şi 20 că dacă vrea el îmi dă, dacă nu, nu. După acest refuz am mers la Direcţia de Resurse Umane din cadrul Ministerului Educaţiei, la doamna Corina Marin, unde am depus mai multe memorii şi chiar am fost în audienţă la dânsa şi i-am explicat abuzurile”, a spus Alin Negomireanu, care s-a adresat şi Administraţiei Prezidenţiale.
Ișfan nu scoate toate orele la concurs, profesori buni și capabili sunt blocați, iar posturile sunt date unor suplinitori (probabil pe criterii politice).
Deci nu conteaza dacă un profesor ia nota maximă la examene, dacă este calificat din punct de vedere profesional, Ion “Tătucu” Ișfan decide cui dă ore cu autoritatea unui dictator.
Comportamentul lui a atras acționarea sa în instanță.
După toate aceste demersuri şi memorii depuse la Ministerul Educaţiei, profesorul Negomireanu a primit peste noapte ore la Colegiul Naţional ”Spiru Haret” şi la Colegiul Naţional ”Ecaterina Teodoroiu”. ”Din păcate nici aici nu m-am putut titulariza, pentru că doar orele de la „Spiru” au primit viabilitate, iar cele de la „Ecaterina” nu. Acesta a fost momentul când m-am hotărât să dau ISJ în judecată. Este inadmisibil să spui că nu ai ore în timp ce orele suplimentare se dau tot profesorilor titulari, iar acest lucru nu este legal cât timp sunt profesori care au nevoie de orele respective. Titularul trebuie să aibă 18 ore, tot ce este peste se scoate la concurs”, a spus profesorul.
Profesorul Alin Negomireanu are 31 de ani şi este licenţiat în filosofie la Universitatea din Bucureşti, are un master tot în filosofie la Craiova şi titlul de doctor obţinut la Universitatea din Bucureşti.
Deja putem observa un model.
O altă problemă gravă este că profesorii nu-și primesc toți banii și nu-și primesc salariul la timp. Din acest motiv lui Ion Ișfan i s-a făcut altă plângere la parchet:
Ion Ișfan este la acest moment un personaj foarte contestat de mediul școlar, partidul de guvernământ asumându-și serioase riscuri prin păstrarea lui în funcție. Patru directori de școli au ieșit în conferință de presă să denunțe abuzurile șefului ISJ Gorj, aceștia vorbind practic în numele a 32 de școli care au avut acest spor. Directorii de școli au confirmat informațiile oferite de ”Asalt” privind memoriul adresat MEN dar și presiunile inimaginabile la care au fost supuși de ”generalul” pus de PSD.
Ion Ișfan a fost denunțat la Parchet pentru intervenția neautorizată în statele de plată ale școlilor.
Directorii de școli care au anunțat asta au fost Aurel Popescu, directorul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ștefulescu”, Livia Zamfir, directorul Școlii Gimnaziale ”Ecaterina Teodoroiu”, Gabriel Răscol, director Liceul cu Program Sportiv și Constantin Deaconescu, directorul Liceului Tehnologic Bîlteni. De asemenea, aceste școli nu au dat salariile la timp conform programării MEN, lucru care este achetat la nivelul acestuia.
Pe lângă faptul că nu plătește profesorii, Ion Ișfan habar n-are câți salariați are.
Că este stresat de posibila schimbare din funcție se vede pe Ion Ișfan, acesta s-a făcut de râs în fața presei locale încercând să dea un drept la replică. Astfel, a declarat că are 8000 de salariați, cifra fiind cu circa 2000 mai mică. Din pricina angajărilor haotice și nerespectării costului per elev, criteriu după care se face salarizarea, Gorjul a depășit considerabil fondul de salarii, vină ce aparține în exclusivitate inspectorului școlar general.
Se vede cât de mult interes își dă pentru buna desfășurare a învățământului din Gorj.
Directorii de școli au mai spus că Ion Ișfan va produce noi crize pentru că este un personaj conflictual și răzbunător, el amenințând deja mai mulți directori cu demiterea.
În loc să plece în Granada ar putea rezolva problema școlilor fără toalete.
IGJ:
Șeful învățământului din Gorj o contrazice pe Elvira Șarapatin, după ce aceasta a transmis un comunicat de presă în care anunța că foarte multe școli au toaleta în spatele curții și că elevii suportă condiții insalubre.
Deputatul Elvira Șarapatin a precizat că în învățământul gorjean sunt o serie de probleme. „La nivelul a 29 de localități din Gorj s-au realizat, până pe 11 septembrie 2017, ori sunt în curs de realizare, o serie importantă de lucrări de investiții, reparații și reabilitări a unităților de învățământ, în timp ce în alte 25 de localități, școlile nu au încă asigurat tot combustibilul pentru iarnă. În 41 de localități din județ nu există, la școli și grădinițe, grupuri sanitare în incintă ori apă curentă la acestea iar, în alte 32 nu se asigurată pază, nici umană, nici video în unitățile de învățământ. În 18 localități există școli și grădinițe care nu au încă împrejmuiri iar, în alte 7 localități, în unitățile de învățământ, nu există spații de depozitare a cornului și a laptelui”, se arată într-un comunicat de presă emis de Elvira Șarapatin, deputat PSD de Gorj.
Revenind la problema profesorilor neplătiți, în legătură cu acest aspect inspectorul școlar general a mințit ministerul Educației spunând că el defapt dă banii la timp, dar realitatea este cu totul alta:
Cel mai vechi inspector școlar general din țară și cel cu mandatul cel mai mare din Gorj după 1989, Ion Ișfan își bate joc de spusele ministrului Educației. Deși a raportat ministrului Liviu Pop că nu sunt probleme la Gorj și că toate cadrele didactice își vor lua salariile vineri, 12 ianuarie, în județul nostru peste 20 de școli nu au primit încă salariile.
Vineri, 12 ianuarie, ion Ișfan s-a aflat la București în timp ce la Gorj cadrele didactice nu și-au primit salariile deși ministrul Liviu Pop a spus altceva:
„Am luat salariile la noi şi astăzi este ziua de salarii. (…) S-au platit toate salariile. Azi am plătit 1.106 miliarde de lei – salariile pentru toti profesorii din Romania. Nu este o problemă de salarii, din punctul acesta de vedere”, a declarat, vineri, într-o conferinţa de presă, Liviu Pop.
Din cauza acestor abuzuri, plângeri penale și acționări în instanță, este foarte probabil ca Ion Ișan să fie înlocuit în acest an.
În timp ce Ion Ișfan, șeful ISJ Gorj, se lăfăie în multe case și bani din șpăgi, mii de cadre didactice și femei de serviciu nu și-au primit salariile pe luna august. Primăria Târgu-Jiu a comunicat redacției noastre că nu lipsa banilor lasă fără salariu jumătate din angajații din învățământ, ci decizia ”generalului” care nu primește ”sporul de calculator”. Ion Ișfan este acuzat de abuz în serviciu pentru că blochează salariile fără bază reală și justificată după cum acuză directorul Liceului Teologic, Anghel Păunescu.
În pofida eforturilor făcute inclusiv la deschiderea anului școlar, unde a bulversat deschiderea anului școlar la Motru, Ion Ișfan va fi schimbat din funcție chiar de PSD. La Gorj este așteptat corpul de control al MEN cu ordin de decapitare iar pe surse se spune că ar costa prea mult păstrarea individului în funcție. Cu excepția lui Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj, nici un lider politic PSD nu vrea să mai apară lângă Ișfan.
În luna martie îi expiră mandatul, iar dânsul aspiră la funcția de secretar-general în PSD Gorj, să nu cumva să scape ciolanu’!
O publicație locală anunță că Ion Ișfan, ”bulibașa” învățământului gorjean de atâta amar de vreme, rămâne din martie fără funcția de inspector școlar general, mandatul de șef al Inspectoratului Școlar Judeţean Gorj expirându-i în mai puțin de trei luni de zile.
Dificil pentru vicepreședintele PSD Gorj este că acesta nu mai poate participa la un alt concurs pentru ocuparea acestei funcții, asta pentru că metodologia le interzice aspiranților care în ultimii 5 ani nu a avut calificativul ,,foarte bine” să mai candideze.
Ion Ișfan a obținut trei calificative ,,bine’’, ultimul chiar la finalul anului trecut, și, deși încearcă să anuleze efectele acestuia în instanță, șansele ,,generalului” sunt nule de a mai candida.
Pe fondul acestor carențe în actul de management și probleme serioase cu legea, Ișfan și-a anunțat public candidatura la funcția de secretar general al PSD Gorj, un conflict direct avându-l deja cu colegul său de partid, Claudiu Manta, și el candidat vehiculat pentru aceeași funcție.
Ministerul i-a anulat gradația de merit după toate reclamațiile primite de-a lngul anilor.
Ion Ișfan este deja în colimatorul Ministerului Educației,de acum câteva luni, când acest organism i-a anulat gradația de merit pe care și-a aprobat-o pe nedrept, și este cercetat și într-un dosar penal instrumentat de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, dosar care privește infracțiuni grave de abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, uz de fals și fals în declarații, legat de aceeași gradație.
O dovedește un înscris deținut de cel care l-a reclamat pe Ișfan procurorilor, acuzându-l de comiterea acestor fapte penale, confirmate deja de Corpul de Control al Ministerului Educației, organism care a decis că inspectorul școlar general din Gorj trebuie tăiat de pe lista profesorilor de matematică cărora li s-au majorat salariile o dată cu gradația de merit.
Dosarul penal 2525/P/2018, conform unei adrese a IPJ Gorj remise pe 3 decembrie profesorului reclamant, se află încă în cercetare la organele de poliție ca, la finalizare, să fie trimis procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.
Undeva s-a greșit grav, sau voit. Ion Ișan nu ar fi trebuit să ajungă inspector general, nici măcar profesor titular, având în vedere ce calificativele mediocre a obținut:
Nu am scris o săptămână despre Ion Ișfan și am adunat zeci de mesaje prin care ni se spun câte și mai câte despre impostorul care conduce învățământul gorjean de peste 6 ani. Spunem impostorul deoarece individul care s-a ”cocoțat” politic în fruntea profesorilor gorjeni este un mediocru ca și cadru didactic iar titularizarea lui în învățământ ar putea fi anchetată de oamenii legii deoarece a luat un 5, 20 după contestații și după ce un profesor gorjean i-a mai scris ceva pe foaia de examen.
Se pare că a fraudat și acest concurs.
Dar de unde vin ”complexele” lui Ișfan, ce stă la rădăcina răului pe care îl face zi de zi din funcția pe care o deține. O lăsăm pe doamna profesoară E.N. să ne povestească: ”Domnule redactor, am auzit în cancelarie de la o rudă a domnului Ișfan ce curat și cinstit este acesta, că dacă ar fi vrut s-ar fi transferat la Colegiul ”Tudor Vladimirescu”. E o manipulare grosolană, domnul inspector general predă fraudulos acolo pentru că ne-am titularizat în același an în mediul rural cu media între 5-7.00. Nu putea să ajungă în oraș titular decât prin fraudă deoarece nu are medie de urban iar un examen al lui, ferească Dumnezeu! Mă bucur că încercați să ne apărați, poate o vor face și colegii dumneavoastră din presă, să nu se mai laude că îi are pe toți la mână. Vă mulțumesc!”
Publicația GorjNews prezintă un alt episod flagrant în care unui bucătar cu experiență de 30 de ani, Ion Ișan i-a refuzat postul pe motiv că nu are experiență ca “bucătar de grădiniță”, în condițiile în care această cerință nu apare pe anunțul oficial si descrierea postului!
Un bucătar cu 30 de ani vechime a fost respins la un concurs organizat de o grădiniță din Târgu Jiu, pe motivul imbecil că n-are 5 ani vechime ca … bucătar de grădiniță!!!
Mafia patronată de inspectorul general Ion Ișfan în ”învățământul” din Gorj s-a perfecționat atât de mult încât nu ratează niciun detaliu. Este arhi-cunoscut faptul că Ișfan comercializează majoritatea posturilor, care sunt, totuși, scoase la concurs doar de ochii lumii. În realitate, sunt adjudecate dinainte. În ultimii ani, Ișfan a avut grijă să promoveze tot felul de rude de polițiști și magistrați, în legătură cu care obișnuiește să afirme că-i asigură protecția. Și nu minte deloc!
Un om de rând din Târgu Jiu, care are calificare ca bucătar și lucrează ca bucătar de aproape 30 de ani, s-a prezentat la concursul organizat de Grădinița ”Lumea Copiilor” din Târgu Jiu (situată pe strada 22 decembrie 1989, fostă 8 mai). Pentru că n-a știut răspunsul la întrebarea – cheie ”dar pe tine cine te recomandă?”, a fost trimis instantaneu acasă, imputându-i-se că n-are 5 ani vechime ca bucătar de … grădiniță!!!
Din informațiile noastre, Ișfan a intrat în posesia unor motive extrem de consistente, ca la oricare alt concurs, de altfel, care-l determină să nu precupețească niciun efort pentru a da postul de bucătar singurului candidat rămas în concurs.
Problema e că în anunțul oficial de organizare a concursului nu se vorbește niciunde de necesitatea de a avea vechime ca ”bucătar de grădiniță”.
În anunțul oficial se cere potențialilor candidați doar certificat de calificare în meseria de bucătar, nici vorbă de vechime ca ”bucătar de grădiniță”. De altfel, în Nomenclatorul oficial de meserii întâlnim doar ”bucătar” și ”bucătar șef”. Dar aceste lucruri nu-l împiedică pe Ișfan să trucheze încă un concurs și să vândă încă un post, chiar și într-o asemenea manieră cinică și imbecilă, care, totuși, nu-i mișcă din birouri pe ”oamenii legii”, exact din motivele descrise mai sus, pentru că … protecție.
Ion “Infam” Ișfan fariseind alături de Ponta-Turcitu’
Grădinița în cauză, recunoscută ca una în care au acces preponderent copiii de vip-uri, are, de circa o lună, o nouă directoare, care debutează sub auspiciile acestui concurs cât se poate de penal. Ișfan are nevoie de directori care n-au nimic împotrivă. Camelia Bălănescu, noua directoare, se pare că n-are.
Dintre șefii și șefuții susținuți de PSD, Ișfan e lider detașat în topul celor mai reclamați manageri. În cazul lui, IQ-ul semiinexistent e substituit de un stil managerial profund abuziv. În ultimele zile, Ișfan dă asiduu din coate pentru un post la nivel guvernamental, și, paradoxal, conducerea PSD Gorj chiar încearcă să-l susțină, în speranța că Ișfan își va exersa calitățile semi-inexistente cât mai departe de acest județ.
Odată ajuns în Guvern, probabil că Ișfan va cere introducerea în Nomenclatorul oficial de meserii a următoarelor calificări: bucătar de nuntă, bucătar de botez, bucătar de înmormântare, bucătar de parastas de șase săptămâni, bucătar de post, bucătar de dulce, bucătar de bogați, bucătar de săraci, bucătar de mic dejun, bucătar de prânz, bucătar de cină ș.a.m.d.
Fiind surmenată intelectual, purtătoarea de cuvânt a ISJ Gorj, Georgeta Popescu, n-a răspuns la telefon reprezentanților presei locale care au încercat să afle detalii despre acest concurs penal.
În urma acestor grave abateri, dar mai ales a ciuntirii salariilor, unii profesori au declarat grevă de avertisment:
Grevă de avertisment la Liceul Tehnologic Bîlteni! Cadrele didactice, nemulțumite de abuzurile lui Ișfan
71 de cadre didactice ale Liceului Tehnologic Bîlteni și ale structurilor unității, membre ale Sindicatului “Educația”, au declanșat, ieri, o grevă de avertisment.
Timp de două ore, profesorii și educatorii Liceului Tehnologic Bîlteni, ai școlilor gimnaziale din Bîlteni, Cocoreni, Peșteana, Moi, ai grădinițelor și Școlii Primare Vlăduleni, au intrat la ore, însă doar pentru supravegherea elevilor, nederulând actul educațional.
Cadrele didactice sunt nemulțumite de refuzul conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj de a aproba înființarea claselor de Filologie și Matematică-Informatică începând cu anul școlar 2019-2020, în ciuda faptului că Liceul Tehnologic Bîlteni a obținut în acest sens avizul ARACIP.
Greva a fost urmată de proteste:
Astăzi, membrii Sindicatului ”Educația” vor declanșa o acțiune de protest în fața sediului din Târgu-Jiu al IȘJ Gorj. Profesorii sunt nemulțumiți și de comunicarea defectuoasă cu inspectorul școlar general, Ion Ișfan.
“Avem nemulțumiri vizavi de conducerea IȘJ Gorj, pe care le-am comunicat și în scris inspectorului școlar general, dar dânsul nu vrea să ne asculte. Nu putem lua legătura cu dânsul nici telefonic, nu ne bagă în seamă, ne ignoră.”
Reprezentanţi ai Sindicatului Liber din Învăţământ Târgu-Jiu şi reprezentanţi ai Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ au depus ieri, 11 februarie, la registratura Primăriei Târgu-Jiu o adresă prin care îşi exprimă intenţia de a organiza o pichetare în faţa Instituţiei Prefectului Judeţului Gorj joi, 14 februarie, între orele 13.00-14.00.
Lipsa sporului neuropsihic, plata sentinţelor judecătoreşti restante care trebuiau achitate până la 31 ianuarie, dar şi plata sporurilor salariale prevăzute de Legea Educaţiei care nu se face la salariul în plată, ci la un salariu avut în decembrie 2016, un profesor pierzând, astfel, şi 250 lei la salariu, sunt doar câteva dintre motivele pentru care personalul din învăţământîşidoreşte să iasă în stradă.
Dacă ne gândim logic, este normal că le dă mai puțini bani decât prevede legea. De ce?
Dacă banii din bugetul public sunt folosiți pentru excursii în Granada, trebuie să acopere deficitul de undeva.
Adică din buzunarul profesorilor.
Preşedintele USLI Gorj, Constantin Huică, susţine că profesorii gorjeni au fost obligaţi să intre în concediu de odihnă pentru a nu beneficia de normă de hrană.
„Au fost probleme privind acordarea normei de hrană pentru personalul din învăţământ. Profesorii şi directorii au fost obligaţi să intre în concediu pentru a nu primi aceste sporuri. Sunt profesori care şi-au planificat în aceste perioade excursii cu copiii, şi-au organizat pregătiri cu copiii pentru că urmează olimpiade pe discipline de învăţământ”, susţine Constantin Huică.
Ion Ișfan nu este singurul bugetar cu probleme din Gorj, mai există prefectul, directori, adjuncți și profesori.
A picat concursul pentru director de liceu, dar şi-a găsit de lucru
Ionel Oană a candidat la concursul organizat de Ministerul Educației pentru funcția de director al Liceului Energetic din Târgu Jiu, însă nu a reușit să treacă de proba scrisă.
A obținut doar 30,625 puncte și avea nevoie de minimum 35 de puncte pentru a putea susține și celelalte probe din concurs.
Chiar dacă a avut de făcut comentarii referitoare la subiectele primite la testul grilă, Ionel Oană spune că s-a resemnat cu ideea că nu va mai conduce Liceul Energetic după 11 ani și jumătate cât s-a aflat în fruntea unității și că deja știe ce va face de aici înainte.
Directorul Ionel Oană a condus un liceu 11 ani și jumătate, dar este incapabil să treacă concursul pentru director.
Cum se poate așa ceva? Aparent există o procedură numită “detașat în interesul învățământulu” prin care nu trebuie să dai nici un examen, ești pur și simplu numit în funcție.
GJX:
Vâlceanu: Prefectul are o singură ocupație: să măsoare rochițele și fustele domnișoarelor
Dan Vâlceanu, atac la Ion Ișfan și Ciprian Florescu, astăzi, într-o conferință de presă.
Președintele PNL Gorj a prezentat o situație de la Școala Gimnazială nr. 1 din Albeni. Deputatul susține că Ion Ișfan ar fi comis abuz în serviciu în luna decembrie când a emis o decizie de detașare a unui profesor, pe nume Sorin Popescu, pe funcția de director deși postul fusese ocupat, în ianuarie 2017, de o altă persoană, prin concurs.
Din nou aceeași “detașare în interesul învățământului” prin care se ocolește concursul.
Dar suntem abia la vârful aisbergului.
Unii profesori încearcă să măture mizeria sub preș.
Supraevaluează lucrările de bacalaureat:
Unde-i lege, nu-i tocmeală. De acest lucru s-au convins astăzi profesorii de limba română, care anul trecut au dat note din burtă la examenul de bacalaureat.
Acestora li s-a interzis să mai facă parte din comisiile formate pentru proba orală la limba română a testului de maturitate.
Printre dascălii care au supraevaluat în 2009 lucrările unor elevi cu nume sonore în judeţul Gorj se numără şi Daniel Mocioi. Acesta predă la Colegiul Tehnic Henri Coandă, care a pus o notă maximă pe o lucrare de şase.
Astfel pe hârtie obțin o situație mai favorabilă decât este în realitate.
Cum făcea PCR-ul pe vremuri.
***
Din pletora de probleme semnalate, nu putea lipsi eterna mită pentru bac.
După ani și ani în care județul Gorj a fost devalizat prin tot felul de mijloace, constatăm cu tristețe că nimeni nu se face vinovat de nimic. Ba mai mult, avem și ceva spețe putrede care văd că se hrănesc din liniște… multă liniște!
Vorbim de grandiosul fâsdosar “mită pentru bac” unde ca protagonisti, pe față, se aflau Nicu Crețu și evident, procurorul de caz Ilie Lavinia, soția mult mai celebrului Ilie Ovidiu Liviu, inspector șef adjunct în cadrul ITM Gorj.
Bine-înțeles că inculpații au fost achitați.
Sentința finală a dosarului este achitarea inculpaților, dar lipsește achitarea facturii!!!
La scurt timp dupa trimiterea in judecata, in anul 2016, toti inculpatii din dosar au fost achitati.
Sentinta penala nr. 73/2016 a Judecatoriei Targu Jiu: „Achita inculpatul Perescu Claudiu Ion, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, (…) Achita inculpata Popescu Elena, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita. (…) Achita inculpatul Udroiu Vasile, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, (…)Achita inculpatul Cretu Nicolae, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita. (…)Constata încetată de drept masura controlului judiciar dispusa fata de inculpatii Udroiu Vasile si Cretu Nicolae.in baza art. 275 al. 3 C.proc.pen cheltuielile judiciare ramanind în sarcina statului. Dispune indreptarea erorii materiale din cuprinsul s.p. nr.73/2016 în sensul ca se va mentiona corect in ceea ce priveste pe inculpatul Cretu Nicolae infractiunea de dare de mita, prev.si ped. de art.290,in loc de infractiunea de luare de mita, prev. si ped. de art.289, cumin mod eronat s-a redactat” .
Liceele pot funcționa legal numai dacă au un anumit număr de elevi. Când acest număr nu este suficient, ele trebuiesc comasate.
IGJ:
Două licee din Târgu Jiu ar putea fi comasate, în urma rezultatelor înregistrate la Bacalaureat. Este vorba de Colegiile Tehnice „Ion Mincu” și „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu. La primul liceu s-au înregistrat rezultate dezamăgitoare, în timp ce la cel din urmă promovabilitatea a fost mult mai ridicată.
Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj spune că rezultatele sunt contradictorii, având în vedere condițiile pe care le au cele două licee. Astfel, Colegiul „Ion Mincu“ dispune de mai multe spații de învățământ și de sală de sport, în timp ce la Colegiul „Gheorghe Magheru“ dotările sunt mai precare. Doar patru copii au promovat examenul de Bacalaureat de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, în timp ce vecinii de la „Gheorge Magheru» au avut promovabilitate de aproximativ 50%. „Nu este posibil ca un colegiu mare din Târgu Jiu, «Ion Mincu» să ai sub 10% promovabilitate la Bacalaureat. Gard în gard cu ei este Colegiul «Gheorghe Magheru», iar acolo este o promovabilitate de aproximativ 50%. La «Gheorghe Magheru», funcționează 700 de copii în nouă săli de clasă, iar la «Ion Mincu» sunt 800 de elevi în 15 săli de clasă, cu sală de sport, cu cantină, cu internat. Au toate condițiile, dar rezultatele lasă de dorit“, a spus Ion Ișfan, inspectorul general școlar, la o emisiune la Gorj Tv.
Totuși, dacă inspectoratul județean este incompetent, primăia nu poate face nimic?
Ei bine…
Comuna din Gorj în care primarul PSD nu are bacalaureatul rămâne fără liceu: Niciun elev nu a trecut examenul, al doilea an la rân
Liceul din Turburea, comuna din județul Gorj, în care nici primarul nu are diploma de bacalaureat, se transformă în școală profesională, decizia fiind luată deoarece niciun elev nu a promovat examenul maturității, pentru al doilea an consecutiv, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Cum să-i pese primăriei de promovabilitate atâta timp cât însuși primarul n-are bacul?
Niciun elev al Liceului Tehnologic Turburea nu a promovat prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat din 2018. Din acest motiv, reprezentanții școlii reabilitate anul trecut cu fonduri de la Banca Mondială, în valoare de 33 de miliarde de lei vechi, au decis ca liceul să fie transformat în școală profesională.
Un Liceu cu zero absolvenți la bacalaureat, reabilitat cu 33 de miliarde de lei vechi împrumutate de la Banca Mondiala.
Hmmm…
Liceul din Turburea a fost complet modernizat anul trecut, însă rezultatele obținute de elevi în acest an, la Bacalaureat, au rămas neschimbate. Din cei 15 elevi care au dat probele, niciunul nu a promovat examenul.
În condițiile acestea este o minune că rata de promovabilitate în tot județul depășește 50%.
Promovabilitatea în judeţul Gorj este de 62,42%, după afişarea rezultatelor finale la examenul de Bacalaureat. În acest an, niciun candidat nu a obținut media 10.
Vorba unui preot patron de firmă fără cifră de afaceri care a beneficiat de contracte bănoase cu statul; “Dumnezeu face minuni!”
***
JustițieCurată a prezentat cazul unui alt director cu veleități de dictator, tot “detașat în interesul învățământului”, consilier local PSD, Chițulescu Niculina, a intrat în război cu profesorii de la liceul său. Aceștia din urmă au încercat să folosească măsurile legale pentru a-l demite, însă fără succes.
Mafia PSDistă este de neatins.
Cum conduce un director ”detașat în interesul învățământului” o școală din Gorj (II): Ca un adevărat ”Erdogan” fără mustață
Directorii impuși prin infamele ”detașări în interesul învățământului” funcționează, cel puțin în școlile din Gorj, în maniere dintre cele mai antidemocratice.
Acești directori impuși politic, în fapt, au derapaje bizar pentru timpurile în care trăim, în sensul în care se manifestă, managerial, conform pseudo-dictonului ”facem AȘA, pentru că AȘA VREAU EU”…Când subordonații, în mod justificat, le cer explicații, sau încearcă să-i demită, prin vot democratic, directorii detașați, în ”interesul învățământului” au reacții ce trădează că ei consideră un astfel de demers acceptabil în democrație drept un atac la persoană, ba chiar un ”puci”.Un astfel de exemplu am descoperit la Colegiul Tehnic(CT) din Motru, Gorj, liceu condus de un ex-consilier local al PSD, Chițulescu Niculina…
L-am găsit pe ”Erdogan de România”: directorul Chițulescu a vrut să cheme forțele de ordine, pentru a-și reduce la tăcere contestatarii
În luna februarie a acestui an, în cadrul unui consiliu profesoral al CT Motru, un număr semnificativ de cadre didactice au votat pentru demiterea directorului Chițulescu.
Ulterior, Inspectoratul Școlar Gorj a auditat CT Motru, identificând multiple dovezi că managementul directorului contestat a fost defectuos și că contestatarii directorului au avut dreptate.
Cu toate acestea, responsabilii de la ISJ Gorj nu și-au îndeplinit sarcinile de serviciu, nu au luat măsuri, dincolo de a întocmi niște hârțoage.
Pentru demsacarea managementului defectuos de la CT Motru, Chițulescu îi consideră vinovați pe profesorii, care au votat pentru demiterea sa; ca atare a început hărțuirea acestora: în ultimele 6 luni, s-a ajuns într-o situție halucinantă- CT Motru a devenit veritabil câmp de luptă, între un director impus politic, ce întreprinde demersuri specifice unui ”contra-puci” și ”adversarii” directorului, adică proprii colegi. ISJ Gorj și MENCȘ refuză, în continuare, să se implice pentru a tranșa disputa.
În cazul de la CT Motru, lucrurile pot să se dovedească cu atât mai grave, cu cât una dintre părți, directorul Chițulescu, e posibil să fie un impostor, în sensul în care, conform surselor mele, aceasta nu ar fi titular în învățământ. Nefiind titular, e lipsit de sens să fie impusă ca director, decât dacă insistă partidul.
Directorul Chițulescu a migrat, din ”producție”, spre învățământ, imediat după Revoluție. Nici CT Motru, nici ISJ Gorj nu au dorit să furnizeze dovezi că ar exista un ordin de numire pe post al doamnei director, practic dând apă la moară celor susținute de surse de la nivelul preuniversitarului gorjean: respectiv că un netitular în învățământ ar fi fost impus politic director.
În procesele verbale ale CT Motru, Niculina Chițulescu apare cu ”liniuță”în dreptul denumirii catedrei pe care ar ocupa-o, ca și când nu ar avea catedră, la nivelul școlii, în care este director, ca și când nu ar fi titular…
În această situație ipotetică, dezechilibrele manageriale observate la acest director par a fi neîntâmplătoare. Probabil acest aspect a fost avut în vedere și de subordonații ”puciști” ai d-nei director, care, la începutul lui februarie 2016, au votat, în cadrul unui Consiliu profesoral, pentru demiterea directorului.
Motivația celor care au propus demiterea directorului Chițulescu a vizat ”situația de criză provocată de practicile și atitudinea doamnei director”.
În urma votului, 26 de persoane au votat pentru demiterea directorului, 24 împotriva demiterii, dar demiterea nu a survenit, neîndeplinindu-se condițiile formale, de regulament.
Moral, însă, susțin contestatarii săi, d-na director a fost demisă: numărul celor care au votat împotriva demiterii fiind mai mic decât numărul celor care au dorit-o demisă.
În acel moment, mai multe cadre didactice au prins curaj și au vorbit deinhibat, în interiorul ședinței de Consiliu profesoral, despre oportunitatea demiterii directorului.
Ce a urmat este halucinant: pierzându-se cu firea, directorul Chițulescu a amenințat că va chema poliția și jandarmeria, să oprească puciștii, ca un adevărat ”Erdogan”, doar că fără mustață.
În fapt, prin aceste intimidări, d-na director a interzis discursul public liber în interiorul instituției pe care o conduce, a limitat dreptul la liberă exprimare al propriilor subordonați.
Dictonul de management al directorului Chițulescu, la nivelul Colegiului, este ”Pentru că așa vreau eu”, conform propriilor subordonați.
Probabil, conform acestei legi a tăcerii, impuse la nivelul CT Motru, directorul Chițulescu a vrut atunci ca toată lumea să tacă, iar pentru a impune tăcerea, a fost dispusă să solicite intervenția forțelor de ordine!
Contestatarii o acuză pe d-na director de următoarele: ” lipsă de respect, acuzații nefondate, afirmații discriminatorii la adresa subordonaților, șantaj emoțional, agresivitate verbală, jigniri,tergiversarea unor situații cu intenție, toate pe un fundal al unei desconsiderații inexplicabile, generalizate”.
La rândul domniei-sale, d-na director, în loc să medieze astfel de conflicte, cu înțelepciune de manager, este acuzată de subordonați că a întreprins următoarele:
”A marginalizat o parte din profesori din motive subiective, care nu au legătură cu raporturile profesionale pe care ar trebui să le manifeste un manager într-o instituție școlară, suprimând în mod deliberat dialogul, existând o atitudine ostilă față de o mare parte a cadrelor didactice din cadrul Colegiului Tehnic din Motru.”
Am solicitat CT Motru, un punct de vedere în legătură cu conflictul d-nei director cu o parte semnificativă din colectiv. Reprezentanții colegiului nu au furnizat un răspuns, în termenul legal. Probabil că este relativ dificil să explici, rațional, cum un manager de școală a reușit să-și ostilizeze aproape jumătate din colectiv.
Angajații CT Motru consideră că adevărații colaboratori ai directorului sunt liderii PSD din localitate, nu profesorii din școală. Unul dintre liderii PSD este și inspectorul școlar general Ișfan Ion, protectorul directorului erdoganic”. Acesta putea să stopeze acest delir managerial, dar n-a făcut-o.
ISJ Gorj și MENCȘ au trecut cu vederea situația de la CT Motru, ignorând memoriile angajaților Colegiului
În acest context de conflict generalizat, în care Niculina Chițulescu era contestată de aproape 50% din subordonații domniei-sale, te-ai fi așteptat că ISJ Gorj și Ministerul Educației să intervină.
Surpriză: ambele instituții se ascund în spatele prevederii că un director care nu a dat concurs nu poate fi schimbat, pentru că este ”detașat în interesul învățământului”… Interesul cui?!…
S-a ajuns în situația incredibilă în care un director impus politic, sub pretextul ”interesului învățământului”, să aibă statut de inamovibil, deși exercită funcția în formula ”cu delegație” de la Consiliul de Administrație al ISJ-urilor și o face defectuos.
În momentul de față, ISJ Gorj și MENCȘ sunt garanții unui management defectuos, la nivelul unei școli din sistemul public de învățământ.
Se pare că, în Gorj, ISJ intervine, corector, asupra directorilor, doar când șefii din preuniversitar nu reușesc să-și atingă scopurile de trafic de influență în școlile conduse de politruci, nu și când directorii impuși politic sunt o amenințare la bunul mers al lucrurilor în școli.
Există cazuri de directori demiși de inspectorul general din Gorj, pe motiv că nu i-au satisfăcut solicitările, ce ar fi luat forma traficului de influență; nu există cazuri de directori demiși pentru management defectuos, sau abuz în serviciu, însă. Și ministerul știe ce se întâmplă în Educația din Gorj, însă nimic nu se mișcă, deoarece PSD a impus șef al corpului de control un gorjean, Trămândan Ion.
Acesta este răspunsul Ministerului Educației, la solicitarea adresată de ”puciștii” din CT Motru corpului de control al lui Adrian Curaj:
Deci ISJ Gorj a impus directorul la CT Motru, ca atare, tot ISJ avea, ca atribuție, să demită directorul-Erdogan.
Posibil că cei mai suspicioși vor replica ”poate nu au avut motive”.
Surprinzător este că argumentele abundă, în așa fel încât ISJ Gorj, nu doar că avea motive să demită directorul de la CT Motri, ci să și sesizeze organele de anchetă penală.
De exemplu, un raport de audit din aprilie 2016, întocmit de ISJ Gorj, probează o încălcare deliberată a prevederilor legale, la nivelul CT Motru.
Ce s-a identificat, în urma auditării CT Motru, ar fi justificat demiterea lui Chițulescu și sesizarea Parchetului – enumăr doar o parte dintre constatări:
*Management defectuos (printre altele, s-a constatat că fișele posturilor din CT Motru nu au număr de înregistrare!!);
*Încălcarea Legii Arhivelor Naționale, în sensul lipsei unor documente, produse la nivelul CT Motru, cu scopul de a justifica anumite plăți: Chițulescu nu a putut prezenta orarul pe anul 2014-2015, pentru a explica salariile;
*Plăți nelegale, în ceea ce privește cheltuielile materiale: încălcarea art. 84 din Legea 1/2011, în ceea ce privește transportul elevilor. Mai exact, în loc să deconteze elevilor transportul la școală, d-na director a făcut achiziție publică de servicii de trasport – a semnat un contract de prestări servicii cu o firmă de transport, patronată de un domn Murdeală Mihai, anchetat pentru evaziune fiscală, la un moment dat, de către Garda Financiară Gorj – Serviciul de Investigare a Fraudei ; Legea Educației nu permite o astfel de achiziție publică de serviciu de transport, ci doar decontarea cheltuielilor elevilor cu transportul…
*Condicile de prezență nesemnate de toate persoanele, pe parcursul anului 2014-2015; ca atare, nu se poate stabili o corespondență între condică, stat de plată, orar, mai exact nu se poate justifica plata personalului didactic. Pontajul nu e întocmit în baza condicii de prezențe, ci în baza unui caiet cu ”ștersături”, susțin reprezentanții ISJ în Raportul de Audit. Astfel, unii angajați, de exemplu directorul adjunct, apar pontați – contrar prevederilor legale, cu 14-15 ore lucrate/zi…
După un astfel de raport de audit, directorul Chițulescu ar fi trebuit demis, dar nu a fost.
Cum explică directorul Chițulescu managementul prin încălcarea prevederilor legale: ”AȘA AM VRUT EU!”
Solicitată să justifice, în nota de relații, baza legală pentru contractul de transport elevi, directorul școlii, în calitate de ordonator de credite, a motivat că ”așa a considerat la momentul respectiv că e bine pentru elevi”???…
Adică, ignorând, cu bună-știință, legislația în vigoare…
Pentru că, pe baza legislației în vigoare, decizia cu transportul se poate privi ca prejudiciu adus bugetului public, fapt ce trebuia analizat de Parchet și Curtea de Conturi, dacă ISJ își făcea treaba, conform atribuțiilor.
Halucinant este și modul în care justifică directorul CT Motru faptul că profesorii nu semnează condica: ”s-a încetățenit să uite de această obligație”.
Secretarul unității vine și pune cireașa pe tort, în raportul de audit, declarând, sub semnătură, următoarele: dacă s-a constatat că avem probleme la pontaje, e posibil să fie pe din cauză că ”am fost obligată se le modific, după data completării”??
Cine-o fi obligat-o pe d-na Secretar să modifice pontajele?!
Conform informațiilor noastre, cele de mai sus reprezintă un crâmpei din noianul de ilegalități săvârșite în timpul mandatului 2012-2016, de directorul Chițulescu. Altele mai pot fi dezvăluite, dacă CT Motru va fi obligat de instanță să răspundă cererii de informare publică a subsemnatului, prin care –i solicitam înscrisurile generate, la nivelul Colegiului de reclamația administrativă de mai jos…
Această reclamație administrativă a fost formulată acum 3 ani de fostul administrator al școlii. Încă nu a fost soluționată, iar acest lucru e dovadă de posibil abuz în serviciu. Dar noi rămânem interesați de soluționarea sa, mai ales că are legătură cu modul în care s-au cheltuit bani la nivelul CT Motru
Un ”Erdogan” adevărat, chiar și fără mustață, nu uită și nu iartă: contra-puciul
Încă de când s-a supus la vot demiterea domnie-sale, directorul CT Motru nu poate depăși momentul, iar faptul că ISJ Gorj și MENCȘ nu soluționează memoriile, ce o privesc, în timp ce PSD Gorj îi asigură protecție, o încurajează să întreprindă demersuri de-a dreptul ”erdoganice”.
În acest sens, doamna director a descoperit 3-4 nume de puciști, pe care i-a și acționat în judecată, ca o corecție pentru îndrăzneala de a se fi implicat în puci……
Nici nu era dificil a-i identifica: sunt aceiași oameni, care au propus, în consiliul profesoral, demiterea d-nei Director. Rămâne de discutat, dacă un act democratic de vot reprezintă un pretext pentru solicitarea de daune morale, sau pentru a solicita intervenția forțelor de ordine.
Directorul CT Motru înclină spre a crede că da. Deci patru cadre didactice de la CT Motru vor sta prin săli de judecată, în loc să stea în sălile de curs. Nu sunt singurii…
La acest liceu, se pare că toată lumea se va judeca cu toată lumea, e haos incontestabil.
Conform surselor, Chițulescu Niculina a mai identificat o serie de puciști, pe lângă doamnele de mai sus. Ca atare ar fi născocit un plan cu ajutorul unui coleg nemulțumit.
Se pare că directorul Chițulescu ar fi resposabilă de instigarea unui subordonat împotriva puciștilor identificați la nivelul comisiei de mobilitate, ai cărei componenți ar fi acuzați că l-au nedreptățit pe prof. Ghițea Cătălin.
Ca atare, a mai rezultat un proces. Pentru că așa e musai să se facă educație de performanță în Gorj: prin săli de judecată…
În mod surprinzător, coincidența face că aceste procese au apărut după problema cu puciul, iar din lista pârâților, lipsesc tocmai ”colaboratorii” directorului, adică acei oameni frumoși, care au legătură cu PSD.
De exemplu, soția colaboratorului d-nei Chițulescu, respectiv d-na Morega, al cărei soț și-a făcut campanie electorală, cu complicitatea directorului, la nivelul școlii din Motru… Ce altă modalitate mai subtilă, din partea directorului ”erdoganic”, decât aceasta pentru a transmite public un mesaj: ”cine nu e cu mine, e împotriva mea”!…
Se poate, totuși, trage o concluzie, în legătură cu gravitatea derapajelor din preuniversitarul gorjean: cadrele didactice sunt hărțuite moral, ISJ și MENCȘ permit acest tip de hărțuire, căreia îi sunt complice, pe motiv de influențe politice.
***
Deci, să recapitulăm:
Ion Ișfan este membru PSD.
El este inspectorul școlar general din Gorj. Adică “șefu’ la învățământ” din județ.
El folosește banii proiectelor europene să meargă în excursie pe plajele din Granada.
Nu plătește salariile profesorilor la timp și nici nu le plătește complet.
El numește directori-dictatori care se războiesc cu personalul liceelor unde au fost “detașați în interesul învățământului”, nefiind calificați prin concurs.
Nu pune toate orele la dispoziția profesorilor calificați, ci le vinde cui îi convine dânsului.
Scoate posturi la concurs și apoi impune cerințe ce nu se regăsesc în anunțul oficial, pentru a se asigura că postul ajunge la cine trebuie.
Și-a fraudat concursul de titularizare.
Urmează să fie înlocuit din funcție, dar va rămâne în PSD, aspirând la funcția de secretar-general PSD Gorj.
Multe licee din județ au rată de promovabilitate zero, toalete în curte, dar totuși sunt declarate Școli Europene.
Există clase fictive și licee care funcționează ilegal, sub numărul necesar de elevi.
Profesorii fac greve și proteste, dar nimeni nu-i bagă în seamă.
Acestea au fost doar câteva exemple. Pieze din puzzle, care, puse cap la cap, alcătuiesc tabloul îngrozitor al unui dezastru în învățamânt.
Va urma Partea a II-a în care publicăm un interviu în exclusivitate cu doamna profesoară Iulia Rădulescu.
Dumnezeu sa va binecuvanteze munca domnule Sterie Ciumetti.
Felicitări!… acest articol se numește cu adevărat presă, nu periodicele de limbă română ale străinilor care-i perie pe politrucii bolșevici și în care românii apar numai pt. a fi denigrați.
Morala poveștii: asta înseamnă a lucra la stat în România. A fi „bugetar” indiferent de domeniu înseamnă a sta pe ace(cât țin pilele și șpăgile), în mizerie și subdezvoltare, în umilință și batjocură, șefii fiind întotdeauna alogeni. Acest țigan-ungur Istvan este unul între zeci de mii de tartori.
O muncă de mare profesionist, de mare jurnalist de investigație și, totodată, de mare iubitor de țară și, mai ales, iată că publicația nu se dezminte, Sterie Ciumetti este apărătorul tinerei generații!
După ce l a revocat din funcție
Ministerul educației l a reîncadrarea pe ion isfan
Ilegal
Cu stima!Iulia radulescu