Home / Educativ / Covidul e mort. Trăiască criza energetică !?!

Covidul e mort. Trăiască criza energetică !?!

H.P.
Incorect Politic
Ianuarie 12, 2022

 

Covidul e mort. Trăiască criza energetică !?!

Covidul e mort. Trăiască criza energetică !?!

Via HoratiuMP:

Metodă de investigare. Sau de verificarea a investigațiilor intelectuale proprii :

« Dès que l’on a pensé quelque chose, chercher en quel sens le contraire est vrai » Simone Weil – La pesanteur et la grace – Paris – 1947 Imediat ce vă gândiți la ceva anume, căutați să înțelegeți în ce măsură contrariul ar putea fi adevărat. ,,

Sărbătorile au trecut și decorațiunile de Crăciun au revenit în cutiile lor. Este momentul să aruncăm o privire serioasă asupra anului 2022. E momentul să cumpărați sau să vindeți? Ce-i de făcut ? Nu sunt convins că mulți participanți la jocurile pieții de capital înțeleg cât de mult s-a transformat terenul de joc în ultimul trimestru, mai ales când vine vorba de prețurile la energie.

În primele luni ale anului 2022, piața va trebui să învețe cum arată noul peisaj și cum se adaptează la o realitate economică nouă și în schimbare. Acest nou an va fi fundamental diferit și mai dificil când vine vorba de cum să investești „inteligent” într-un mediu de piață financiară nouă și complet schimbată. Pe partea pozitivă a monedei, perspectivele pentru 2022 se văd optimiste: se pare din ce în ce mai mult că coronavirusul a fost învins, cu șira spinării ruptă. Infecțiile noii variante Omicron ar putea scăpa de sub control în întreaga lume, dar spitalizările și decesele cauzate de noile viruși sunt în scădere netă. Criza este acum colorată de probleme precum numărul de lucrători aflați în concediu medical – sau, mai probabil, izolați acasă, cu rezultate pozitive la teste și simptome minore. Cifrele oficiale privind vaccinurile din Marea Britanie (mai degrabă decât sursele discutabile ale Universității Facebook) arată că rapelurile sunt eficiente cu 88% împotriva Omicron, iar riscul de spitalizare pentru această nouă variantă este o treime din cel al vechii Delta.

Taurii pieței ( bull) prezic o redresare economică masivă pe măsură ce economia globală se redeschide. Acest lucru va fi confirmat de o serie de noi blocaje în lanțul de aprovizionare, o creștere a numărului de locuri de muncă vacante, presiunea pe termen scurt asupra salariilor și o creștere a încrederii consumatorilor pe măsură ce pandemia trece de la contagiune de la sfârșitul lumii la un rău. gripa. Așa evoluează și mută virușii – învățăm să coexistăm.

Chiar dacă ratele dobânzilor încep să crească pe măsură ce băncile centrale abordează efectele inflaționiste „tranzitorii” cauzate de blocajele lanțului de aprovizionare și reduc programele de achiziție de active, participanții de pe piața taurină consideră că normalizarea ratelor dobânzilor nu va fi un obstacol de netrecut în calea creșterii în continuare. mișcarea pieței după doi ani de presiune a cererii din cauza covid. (Băncile centrale speră că un boom post-pandemie le va dovedi cartea de eliberare.) Dar, dar și mai mult, dar… Lucrurile sunt rareori atât de simple. Reține-ți-vă entuziasmul.

Marea întrebare, marea problemă va fi energia

Această nouă criză energetică este așteptată de mult timp, fără ca piețele să o observe și este ascunsă sub o grămadă de glume cu criterii de mediu, sociale și de guvernare (ESG), subinvestiții și neglijarea securității energetice de către guverne. (Prezumțiile labile ale guvernului britanic conform cărora viitoarea securitate energetică ar putea fi acoperită în siguranță de piețe par acum teribil de prostie.)

Prețurile energiei vor rămâne volatile din cauza penuriei în creștere – iar efectele unui șoc de gaze (în special) vor zgudui piețele. Securitatea energetică este o problemă pe termen lung, care va deveni mai complexă și mai costisitoare prin politica ecologică. Energia este importantă. Este unul dintre cele trei ingrediente esențiale ale creșterii economice. Pentru ca economiile să funcționeze, este nevoie de o forță de muncă dispusă să facă și să cumpere produse, acces la capital pentru a construi economia și energie pentru a transforma materiile prime în produse finite. Inflația și destabilizarea economică pe termen lung vor avea loc atunci când oricare dintre acestea devine suprapreț. Dacă vrei să știi cum afectează o criză energetică piețele, fă o căutare pe Wiki despre șocul petrolier din 1973.

Piețele subestimează serios cât de dureroasă și distructivă din punct de vedere economic poate fi volatilitatea durabilă a prețurilor și a aprovizionării la energie. Până acum am avut o iarnă europeană incredibil de blândă, care nu face decât să întârzie impactul. O să simțim cu toții acest lucru în primul trimestru, când facturile la electricitate ajung în cutia poștală. Perspectiva pe termen scurt pe care o are piața în fața marii crize energetice a fost ilustrată ieri de acțiunile Tesla care au urcat cu 13,5% – sau o capitalizare de piață de 144 de miliarde de dolari – datorită succesului Tesla, care a reușit să depășească problemele lanțului de aprovizionare care au afectat atât de grav restul industriei auto. Compania a livrat un record de 308.600 de mașini electrice în al patrulea trimestru, confirmându-și capacitatea de producție. Aproape și-a dublat producția pentru 2021 (936.000 de mașini), față de 510.000 în 2020! Respect…. Porumb…. Creșterea producției este o altă retrospectivă. Evaluarea de piață a Tesla, deja umflată masiv, includea speranțe că Musk va livra milionul de mașini promis? Musk promite multe – și treptat, foarte treptat, acum livrează mașini. Acestea sunt mașini aparent bune și nu mă voi opri asupra poveștilor oamenilor care le conduc peste stânci sau le aruncă în aer din cauza costurilor de reparație. (Finlanda: unde proprietarul a aflat, fără a fi surprinzător, că bateria lui nu a rezistat mult la temperaturi de îngheț și, confruntat cu o factură de 15.000 de dolari pentru un acumulator nou, pur și simplu a explodat mașina)!

Tesla este un producător de automobile bun astăzi, cu o franciză foarte valoroasă câștigată din conducerea sa în domeniul vehiculelor electrice. Acum se confruntă cu o concurență crescândă în sectorul EV, pe care o va contracara prin statutul său de pionier. Promite, și încă o face, conducere autonomă – ca toți ceilalți. Dacă Musk pare rezistent la întârzieri în livrarea mașinii sale cu conducere autonomă, ce se întâmplă atunci când prețul bateriilor cu litiu devine nesustenabil și oamenii încep să realizeze că costurile de încărcare a unui vehicul electric au crescut de patru ori? Sau când cineva eliberează o baterie fără litiu?

Costurile energiei vor avea un impact asupra întregii economii. Inflația energetică va avea un impact asupra cheltuielilor consumatorilor – ceea ce explică probabil concizia flirtului Apple cu o evaluare de 3 trilioane de dolari. Câte articole strălucitoare ne putem permite să cumpărăm dacă nu putem încălzi casa?

Există, desigur, o serie de alte consecințe ale inflației energetice pe care nu le-am menționat, inclusiv, ce se va întâmpla pe piețele obligațiunilor cu randament ridicat când vor veni facturile mai mari la energie.

Efectele și consecințele creșterii prețurilor energiei sunt foarte puțin înțelese de piețele de capital, dar nu numai de acestea …

Salvarea fermei taranesti - Avram Fitiu

 

 

One comment

  1. Faza pe electricitate a cacialmalei automobilistice va dura nu numai până vor constata gușterii că încărcarea bateriei va deveni tot mai prohibitivă, sau că de prea multe ori vor rămâne pe dealuri sau prin câmpii, fără să poată fi ajutați cu o canistră de benzol…. Ci mai ales până când un anglo-saxon mai curajos decât un elon sau ciu-en-lai va trece la producția de serie a motorului cu apă/hidrogen/energie liberă („zero-point energy” – vezi adevăratul Nicolae Tesla !!).

    Dar toate astea sunt doar mici probleme, bune de încurcat transporturile zăpăcite, care n-au putut fi resetate pe fireștile coordonate ale mișcării modulare prin conducte (vezi „efectul Coandă” – tot rasa albă, tot rasa albă??……..), în nici un caz cu „tir”-urile ! Marile probleme sunt cele care țin de încălzirea globală, cu efecte îndeajuns de catastrofale ca să fie „valorificate” pecuniar de o rasă ne-albă sau alta ! Aici vom fi chinuiți și hărțuiți decenii în șir de maeștrii cămătăriei globale – care, de la taxa pe respirație ( 5 lei masca / 500 lei amenda fără mască…) vor trece la taxa pe vânt, ploi și prea mult soare = toate fiind din vina gușterilor, care produc prea mult, mănâncă prea mult, fac k.k. prea mult și, în general, locuiesc prea mult !!

    Și dacă totul s-ar opri măcar la stadiul ăsta… Dar, cum orice Creștin o știe, mersul climei, perioadele de încălzire/răcire, nu depind deloc de activitatea omului, ci doar de Dumnezeu, care a fixat dintru început legile mișcării acestei planete ! Tembelii care vor să ne scoată permanent vinovați, pe toți, excluzându-se pe ei-înșiși, nu realizează că, așa cum după Mica eră tropicală (cca 800 – 1400 D.H.) a urmat o Mică eră glaciară (cca 1400 – 1700 D.H.) – mai ales în zonele temperate ale planetei, – încă în acest secol va urma o răcire accentuată ! Pe care chiar studiourile lor de filme o tot prezintă, în numeroase producții, în ultimele decenii… Iar pădurile nu mai sunt cele de la 1400 !!

    Așa că, dragi Creștini, păstrați-vă discernământul și opuneți-vă din răsputeri „încălziriștilor”, care sunt aceiași cu „vacciniștii” !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *