Incorect Politic
Martie 21, 2020
Ce-i de făcut? (1)
Oameni și idei
Via IonCoja:
Domnule profesor ION COJA, ce părere aveți despre situația în care a ajuns România?
N-am o părere diferită de a celor mai mulți comentatori pe care îi aud vorbind pe la televiziuni! E clar că trebuie făcut ceva radical, care să schimbe fundamental situația. Nu are sens să mai pierdem vremea descriind această situație, ci trebuie să ne concentrăm pe soluții, pe imaginarea acțiunilor care ne sunt la îndemână și ar fi necesare. Potențialul meu este cel care este și mă întreb dacă acest potențial ar putea fi de folos unei acțiuni de redresare națională.
Aveți deja un plan?
În linii mari poate fi vorba acum numai de câteva repere ale unui posibil plan. Bunăoară un asemenea plan ar include obligatoriu ideea că avem nevoie de prezența în viitorul Parlament, în număr cât mai mare, a unor parlamentari de calitate, capabili să ne reprezinte și să acționeze cu pricepere și devotament pentru interesul național. Fără un număr mare de parlamentari de valoare nu este de conceput redresarea Țării. Ca să poți trimite în parlament asemenea oameni este nevoie de un partid, care să-și însușească un proiect politic propus de noi, adică de mine și de grupul de inițiativă care pot afirma că există!
Deci există un grup de inițiativă!
Cred că sunt mai multe asemenea grupuri, gata să intre în acțiune!
Prima acțiune, dacă am înțeles bine, este aceea de a vă procura un partid, de a găsi un partid care să vă stea la dispoziție, care să vă ofere dreptul de a participa la alegeri.
Ați înțeles bine. Din cele aproape o sută și ceva de partide înregistrate în România, cel puțin jumătate ar fi gata să ne acorde acest sprijin. Avem de ales care va fi acel partid și considerăm că această condiție este îndeplinită și putem trece la următorul pas. Care crezi că ar trebui să fie?
Cred că o condiție esențială ar fi chestiunea financiară. Un partid nu se poate face fără bani mulți!
E foarte adevărat! Numai că pe noi nu ne interesează acum să construim un partid puternic, cu mii de membri, cu structuri teritoriale și așa mai departe! Noi suntem în an electoral. Ne-ar prinde bine un partid puternic, dar nu avem nici bani, și nici timp ca să-l facem. Dar, atenție!, nici nu ne-ar fi absolut necesar! Ce se cere unui partid ca să participe la alegeri?
Este nevoie de niște mii, zeci de mii de semnături, vreo două sute de mii!
Foarte adevărat! Este o condiție indiscutabilă, obligatorie, care nu poate fi neglijată nicicum, dar nu este cea mai importantă condiție! Ca să participi la alegeri cu șanse bune de a pătrunde în Parlament mai ai nevoie de o listă de candidați! O listă cu circa 450 de nume, număr egal cu numărul locurilor de parlamentari din Senat și din Camera deputaților. Nume de persoane de calitate, care să reziste la un examen critic al presei, al publicului, al electoratului. Reține te rog că acesta este punctul cel mai important din suita de activități și acțiuni care alcătuiesc participarea la o campanie electorală: alcătuirea unei liste de candidați valabili. Nu este un lucru ușor.
Va fi etapa cea mai dificilă, de care depinde succesul întregii întreprinderi. Dacă reușești să vii în fața electoratului cu o asemenea ofertă, prin care li se oferă alegătorilor să voteze pentru primenirea clasei politice, pentru înscrierea Țării pe un drum al revenirii la normalitate, ai obraz să pretinzi că cine nu votează cu lista noastră nu știe pe ce lume trăiește! Adică ai argumente pentru a face o propagandă agresivă listei de candidați care se dovedește a nu avea nicio fisură!
Practic, cum veți a proceda?
Primul pas îl facem acum, prin acest interviu, când anunțăm public demararea acțiunii de alcătuire a listei de candidați. Vom invita pe toți care iau cunoștință de această acțiune să se uite bine în jurul lor, în agenda de adrese, și să-i identifice pe cunoscuții cărora li s-ar potrivi un fotoliu în Parlamentul României. Nu este nevoie să le ceară acordul! Dacă îl capătă, cu atât mai bine! Ni se adresează nouă, grupului de inițiativă, comunicându-ne numele persoanei propuse, telefonul sau adresa de E Mail la care pot fi contactați cei propuși, precum și o scurtă argumentare a propunerii. Un fel de CV al candidatului, cu datele pe care le cunoaște expeditorul, persoana care face propunerea. Evident, se pot face mai multe propuneri. (Vezi Circulara 1 alăturată.)
Nota bene: sunt bine venite și auto-propunerile! Doar persoana despre care ai cele mai corecte informații este propria persoană!
Apelăm la public și pentru alte obiective: avem nevoie de voluntari care să poată fi folosiți în diverse activități, în măsura în care timpul liber le permite. Avem nevoie și de sponsori, cu ajutorul cărora să angajăm cu salariu câteva persoane cu sarcini de serviciu bine precizate, care să stea la dispoziția proiectului.
Propaganda noastră se va face mai ales pe internet și vom avea nevoie de voluntari cu idei și competențe în domeniul internetului. Vom avea nevoie de persoane care să ne reprezinte în secțiile de vot! Va fi o muncă de organizare teribilă, pe care eu personal nu mă văd în stare s-o concep ori s-o conduc, dar am alături colegi cu experiență managerială care abia așteaptă să-și dovedească această competență organizatorică, esențială în viața unui partid politic!
Vă veți baza pe voluntari mai ales?
Există o mulțime de persoane preocupate de viitorul nostru! Sincer îngrijorate de situația în care se află Țara. Le oferim ocazia să pună umărul la proiectul nostru, ale cărui detalii nu sunt stabilite definitiv. Cei care ni se alătură au astfel ocazia nu numai să fie executanți, ci să participe și la elaborarea deciziilor, a obiectivelor strategice la care să ne înhămăm.
Repet: Suntem bucuroși să avem de-a face cu persoane care se vor propune pe sine, se vor auto-propune pentru lista de candidați sau pentru alte sarcini. E loc pentru toată lumea, nu există scuze pentru cei care stau deoparte, care nu se „amestecă”! Dacă nu-i convinge proiectul nostru, să caute alte proiecte, ale altora, și să se bage! Să intre în joc, să-și găsească o echipă sau să-și facă o echipă cu care să se înscrie în campionatul din vară și mai ales la alegerile din toamnă.
Vom stabili și un regulament care să-i orienteze pe cei din grupul restrâns / comisia care vor stabili cine și în ce ordine să figureze în final pe lista finală de candidați la Parlamentul României!
Cei care vor veni alături de noi își vor găsi cu toții o utilitate, le vom da ce să facă, dar mai ales sunt invitați să vină cu idei proprii privind desfășurarea întregii acțiuni și rolul pe care se văd capabili să-l joace în proiectul nostru. Proiectul nu este al grupului de inițiativă, ci al tuturor celor care vor coborî în arenă. Dispuși să se facă utili cauzei publice.
Cine NU va da curs invitației noastre sunt sfătuiți oricum să nu stea deoparte, departe de nevoile Neamului. Îi sfătuim să se adune cât mai mulți împreună și să pornească o altă acțiune, de preferat politică, în folosul Țării! Situația este gravă de tot. Ultimele evenimente politice ne dovedesc că avem o clasă politică de iresponsabili. Nu-i mai putem tolera la cârma Țării! Ar fi din partea noastră un gest iresponsabil!
Salus reipublicae suprema lex!
Salvarea Țării este legea noastră supremă!
O ultimă întrebare: ce trebuie să facă persoanele care doresc să afle mai multe sau doresc chiar să vi se alăture? La ce adresă puteți fi contactat?
Adresa noastră de Email este listanationala@gmail.com Pe această adresă așteptăm în primul rând propunerile de candidați, dar și idei de organizare a acțiunii noastre. Oameni și idei! Aceasta este ținta noastră și ne bazăm pe cei care vor afla de inițiativa noastră și vor crede că nu este fără șanse de reușită! Avem și un site mai vechi, pe care îl vom reorganiza, www.listanationala.ro Deocamdată, atât.
Succes, frate Ioane!
Doamne, ajută!
Ion Coja
Lista Națională – Circulara 1
Propunerile de persoane care ar putea candida pe Lista Națională sau în alte funcții legate de Proiectul Lista Națională trebuie să țină seamă de trei criterii fundamentale:
1. Atașament la cauza națională, românească. Ceea ce nu exclude prezența pe Lista Națională a unor cetățeni români etnic minoritari.
2. Condiție morală impecabilă. Să nu fi suferit condamnări penale pentru corupție sau alte acte anti-sociale.
3. Performanțe profesionale, domenii de competență.
Nominalizarea e bine să ofere câteva informații privitoare la persoana propusă:
– nume și prenume
– vârsta, situația familială
– Localitatea de reședință, adresa de E mail, nr de telefon
– pregătire profesională
– ocupația actuală, funcții importante deținute în anii trecuți
– fapte prin care s-a distins față de alți concetățeni (dacă este cazul)
– dacă s-a discutat cu persoana respectivă prezența sa pe Lista Națională, și cu ce rezultat : a fost de acord, nu este hotărît ce să facă, nu exclude ideea etc.
– alte mențiuni pe care expeditorul le consideră necesare.
4. Semnătura și datele de identificare ale expeditorului: nume, adresă de Email, telefon.
Doamne, ajută!
Ion Coja
Coja nu mai e mulțumit să facă colecție de IP-uri, acuma vrea direct nume și adrese?