Dan Cristian Ionescu
Incorect Politic
Octombrie 4, 2018
Tancurile sovietice erau mult mai sincere, zdrobeau totul la vedere, sub șenilele lor de oțel, ocupînd estul Europei.
Tancurile UE, într-o epocă mult mai civilizată (adică mai supusă diversiunii) au cotropit Europa cu șenilele învelite în catifea. Dar pe măsură ce UE se confruntă cu probleme la care nu se aștepta, catifeaua s-a făcut ferfeniță, oțelul ucigaș a ieșit la vedere și au început tot mai des să treacă la amenințări.
Într-adevăr, UE se confruntă cu mari probleme.
Regatul Unit al Marii Britaniei și Irlandei de Nord, unul dintre cei mai importanți contributori, a votat pentru părăsirea Mafiei Centrale Europene.
Grupul de la Visegrad (Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia) se pronunță tot mai pe față împotriva autocrației Bruxelles-ului.
Bulgaria s-a alăturat Poloniei și a anunțat că se opune sancțiunilor pe care UE vrea să le aplice Ungariei.
Grupul PIGS (Portugalia, Italia, Grecia, Spania), nu numai că îi crează în continuare aceleași probleme financiare din trecut, dar îi crează și unele noi. În Grecia, partidul „Syriza” (evident, prezentat ca fiind de extremă stînga) este deja la putere, în același timp avînd o importantă creștere în voturi și partidul „Zorile aurii” (declarat de UE ca neonazist). Italia, cu un guvern anti-UE (alianța dintre „Liga Nordului” și „Mișcarea Cinci Stele”), acuză monstrul european de șantaj. În Spania, pe de-o parte, în patru ani de la înființare, partidul „Podemos” a devenit al doilea partid spaniol ca număr de membri, partid neiubitor de UE, iar pe de-altă parte tulburările din Catalonia au condus la represiuni din partea forțelor de ordine care din cîte am citit, au depășit cu mult atitudinea jandarmeriei române împotriva provocatorilor din 10 septembrie a.c. – dar asta, nu îl interesează pe Timmermans.
Austria are un cancelar care nu este de loc pe gustul celor de la Bruxelles – normal asta, atîta timp cît Sebastian Kurz își apropie țara de Grupul de la Visegrad și este un eurosceptic.
În Franța, nenorocirile cu care s-au confruntat și se confruntă tot mai accentuat urmașii lui Napoleon Bonaparte au adus-o pe Marine Le Pen în postura de a putea deveni prima femeie președintă a Franței. Doar amenințările și diversiunile UE, puterea, averile și presa deținute de evreii francezi precum și voturile maghrebienilor și negrilor primiți cu atîta generozitate de francezi au condus la alegerea în fruntea țării a gerontofilului Emmanuel Macrou (sau Macron?) care s-a instalat Palatul Elysee.
În Olanda, naționaliștii au început să perceapă și să înțeleagă pericolul pe care îl reprezintă imigranții.
În Germania, AFD nu ar fi reușit să obțină un scor imposibil dacă mama Merkel nu i-ar fi înfiat pe teroriștii musulmani.
Luna aceasta, la alegerile parlamentare din Suedia, partidul Sverigedemokraterna a primit peste 17% din voturi. Cred că este pentru prima dată cînd în Riksdag (parlamentul suedez) intră un partid anti-imigrație (desigur, este catalogat ca partid de extremă dreaptă – de ce? poate ca să se deosebească de bolșevici, adică de extrema stîngă).
Și acum, surpriză! Sluga supusă și umilă, România, începe să aibe manifestări de nervozitate!
România cutează să organizeze un referendum prin care naturalul să fie votat, chiar dacă UE preferă anormalul!
Premiera (?) Vasilica ține la Bruxelles un discurs de care nu o credeam capabilă și pentru care o felicit din toată inima!
Europarlamentari români (PSD) îl pun la zid pe Timmermans! Nu am devenit pesedist, dar sînt obiectiv.
Enervată de dorința unor state membre de a-și face singuri ordine în ogradă, UE a început să amenințe cu sancțiuni Polonia, Ungaria, acum România. Cred că din această atitudine hegemonică i se va trage destrămarea.
Desigur, în UE sînt țări care nu mișcă în front. De pildă Luxemburg (cca. 500.000 de locuitori), Cipru (cel grecesc, cca. 850.000 de locuitori), Malta (cca. 500.000 de locuitori) – trei state cu o populație mai mică decît Bucureștiul, dar care au drept egal de vot ca marile puteri europene. La fel țările baltice: Estonia (cca. 1,3-1,4 mil.), Letonia (cca. 2 mil.) și Lituania (cca. 3 mil.).
Și UE mai are o problemă. Și-ar dori ca toate statele membre să treacă la euro, dar unii nu vor (nu, nu România, ca de obicei tendințele sinucigașe împing România să dea din coate ca să intre în zona euro). Este interesant că toate țările care au ca monedă națională coroana nu vor euro! Coroana este monedă națională în Cehia, Danemarca, Suedia și Norvegia. Este adevărat că Norvegia nu este membră UE, cum credea proaspăta reținută de Interpol în Costa Rica, Elena Udrea, care mai credea și că Norvegia este republică. Acum, în timp ce își alăptează fiica (să-i trăiască!), are timp să citească și să se culturalizeze.
Da, UE trăiește momente grele, la care nu se aștepta. Dar nu vă bucurați încă, nu este pe dric. UE are putere, putere de convingere, putere de persuasiune, putere de constrîngere, putere de diversiune, puterea mass-media, puterea banului cu care pot cumpăra conștințe, conștințe importante. De fapt cred că la ora aceasta în UE nu este o luptă între oameni, ci lupta între Dumnezeu și celălalt.
Mi-aș dori să mă ajute Dumnezeu să prind anunțarea rezultatelor alegerilor viitoare europarlamentare. Sper că Bruxelles-ul va avea o surpriză neplăcută, iar eu voi putea muri cu zîmbetul pe buze.
Dan Cristian IONESCU