Home / Educativ / Ați auzit de Carta Diversității?

Ați auzit de Carta Diversității?

MNR
Incorect Politic
August 13, 2019

Cautând de zor material pentru un viitor articol  am dat întâmplator de site-ul www.cartaidentitatii.ro.

Carta Diversității

Iată că ușor-ușor se forțează cotele de gen și diversitatea în România.

Practic, dacă ai angajat un număr X de români, următorii angajați trebuie să fie unguri/țigani etc.

Carta Diversității

Recunoscând diversitatea societății românești, conștientă de importanța politicilor de management al diversității și a egalității de șanse ca avantaj strategic, sursă de progres, coeziune socială şi inovație, organizația semnatară se angajează să semneze prezenta Cartă, cu scopul de a reflecta și întări angajamentul său voluntar pentru ca în cadrul societății românești diversitatea, egalitatea de șanse și incluziunea socială să devină valori recunoscute și respectate.

Semnând prezenta Cartă, organizația semnatară se angajează:

  1. Să dezvolte o cultură organizaţională bazată pe respect reciproc, încredere, recunoaşterea și valorificarea diferenţelor și aptitudinilor individuale;

  2. Să aplice principiile non-discriminării și egalităţii de şanse în procesele decizionale și în managementul resurselor umane cu focus special pe recrutarea, formarea, remunerarea şi promovarea profesională a angajaţilor;

  3. Să reflecte diversitatea societăţii românești sub toate formele ei în procesele de management şi resurse umane;

  4. Să deruleze un program de sensibilizare/ conștientizare și formare a echipei de management și a angajajaţilor în legătură cu beneficiile diversității;

  5. Să comunice angajamentul său în favoarea non-discriminării și a diversității şi să-şi informeze angajații şi grupurile cointeresate despre rezultatele practice ale prezentului angajament;

  6. Să monitorizeze anual progresele înregistrate în atingerea obiectivelor Cartei Diversității;

  7. Să prezinte în rapoarte și alte publicaţii angajamentul organizației faţă de non-discriminare şi diversitate, menţionând acţiuni concrete, practici şi rezultate.

La punctul 3 ne spun că trebuie să reflecte diversitatea societății românești sub toate formele ei. Adică trebuie să ia în considerare în principal minoritățile. Apoi se vrea sensibilizarea angajaților în legătură cu beneficiile diversității și se vrea a se lupta împotriva discriminării.

Platforma Europeana a Diversitatii

EU Platform of Diversity Charters

Nediscriminarea şi egalitatea de şanse se află printre priorităţile Uniunii Europene. În 2010, Comisia Europeană a lansat o Platformă Europeană a Cartelor Diversităţii, cu scopul de a sprijini dezvoltarea şi schimbul de bune practici între statele membre. Platforma permite semnatarilor să se întâlnească, la intervale regulate, pentru a împărtăși experiențele lor și pentru a dezvolta instrumente comune de lucru. Platforma reuneşte astăzi peste 7100 de semnatari din 18 state membre care şi-au asumat principiile Cartei la nivel naţional. Peste 14 milioane de angajaţi beneficiază deja de angajamentul voluntar al companiilor şi instituţiilor semnatare în domeniul managementului diversităţii.
Detalii la http://ec.europa.eu/justice/discrimination/diversity/charters/index_en.htm

Franţa a fost prima ţară care a lansat Carta Diversităţii, în 2004. Au urmat, în 2005 şi 2006, Belgia şi Germania. Spania a îmbrăţişat mişcarea diversităţii la locul de muncă în 2009, Austria şi Suedia în 2010. În 2012, 5 state au adoptat Carta – Polonia, Luxembourg, Finlanda, Irlanda şi Estonia. În 2014, au urmat Cehia şi Danemarca.

 

Păi să vedem ce țări din Uniunea Europeană și-au asumat această Carta: Franța, care este un dezastru, Belgia care este și ea un dezastru, Germania unde ne-am săturat să vedem crime și violuri, Spania care este distrusă în acest moment de “îmbogățire culturală” din Africa, Austria unde m-am săturat să mă mai duc pentru că și în zonele rurale din munți vezi burqa peste tot, Suedia despre care nici nu are rost să mai discutăm, Polonia și Luxembourg care în momentul de față sunt cât de cât mai sigure, Finlanda care este un paradis socialist multi-cultural dar nu are loc să apară în presă de Suediei, Irlanda care este și ea distrusă de africani și Estonia care este tipar pentru introducerea controlului total, o țară unde cetățenii există doar pe internet și unde buletinele biometrice sunt ceva normal… Cehia și Danermaca, țară care acum a cumpărat drone care monitorizează 24/7 situația din ghetourile musulmane și africane și care pare să devină o distopie chinezească.

Beneficiile managementului diversitatii

Studiile arată că organizaţiile care recunosc potenţialul creat prin diversitatea forţei de muncă au o serie de avantaje competitive sau reputaţionale.

Avantaje competitive

  • Lărgirea plajei de recrutare: Rezolvarea problemei lipsei forţei de muncă, a recrutării şi menţinerii unui personal calificat din diferite medii sunt motivele principale pentru care companiile implementeză politici de diversitate.
  • Consolidarea imaginii de angajator-preferat: O politică în favoarea diversităţii are un impact pozitiv în consolidarea reputaţiei de „angajator preferat” şi creşterea abilităţii de a atrage şi păstra forţa de muncă calificată.
  • În pas cu aşteptările pieţei: Cum pieţele sunt din ce în ce mai diverse din punct de vedere al aşteptărilor şi nevoilor, este important ca organizaţiile să înţeleagă acestă diversitate şi să ofere servicii şi produse adecvate.
  • Abordarea unor pieţe noi: O atitudine deschisă, nediscriminatorie ajută la creşterea prezenţei companiei în comunităţi noi, neabordate în trecut.
  • Îmbunătăţirea comunicării interne: Procesul de promovare a unor valori precum nediscriminarea creşte coeziunea internă şi reduce riscul conflictelor de muncă.
  • Îmbunătăţirea practicilor de management: Politicile care încurajează diversitatea şi incluziunea au un impact pozitiv asupra stilurilor manageriale.
  • Facilităţi fiscale: Statul oferă facilităţi fiscale companiilor şi instituţiilor care angajează anumite grupuri de persoane.

Consolidarea reputatiei

Organizaţiile care doresc să se legitimeze astăzi în mediul social în care operează trebuie să gestioneze într-o manieră strategică aşteptările şi dialogul cu grupurile co-interesate. Această abordare le permite să identifice aşteptările diferiţilor parteneri sociali şi de afaceri, să echilibreze interesele acestora, minimizând pe termen lung riscurile care le pot afecta reputaţia.

Considerente etice

Acceptarea diversităţii este până la urmă un subiect de etică în afaceri şi un număr din ce în ce mai mare de companii şi instituţii au adoptat corduri etice prin care promovează diversitatea şi incluziunea la locul de muncă.

Evident Statul Român va asigura facilități fiscale oricărei firme care se angajează în promovarea diversității și inclusivității. Acesta este doar un mic pas spre respingerea albilor la angajare. Mai ales a bărbaților albi, căci după cum vedem femeile au un statut special în lumea progresiștilor.

Printre ambasadorii cartei diversității se numără și Ivan Patzaichin.. este chiar dureros să privim cum a decăzut.

Iată o lista completă a semnatarilor:

Ambasada Marii Britanii la Bucuresti
Ambasada Suediei la Bucuresti
British Council
BRCC
IKEA
Carrefour
PWC
SAMSUNG
OMV Petron
HeidelbergCEMENT
KRUK
JW Marriott Bucharest Grand Hotel
JYSK
Coca-Coka HBC Romania
Unilever
BRD Groupe Societe Generale
Ragalski Damaschin good advocates
Michelin
Henkel
accenture
Tenaris Silcotub
BAYER
Deloitte
Holcim
SIEMENS
Directia Regionala de Statistica a Municipiului Bucuresti
SANOFI
L’OREAL Romania
Nestle
ENEL
Kaufland
AVON
orange
BCR
IMB
Vodafone
METRO
Mondelz International
sodexo
THE CSR AGENGY
UAPR
PUBLICIS ONE
pastel
Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania
MINIO STUDIO
Transylvania Animal Care
Adrenallina
MKOR
genpact
PHILIPS
comm360
unlock
25IAA Romania
Robert Both Studio
equaladvice
wens travel
Raiffeisen Bank
ActiveWatch
Penny Market
CEZ GROUP
otpLeasing
Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Buzau
Comitet Sectorial
LOWDEN
hope and homes for childern
accept
Consiliul Local al Sectorului 6
AUR A.N.S.R.U.
Ministerul Muncii si Justitiei – Asociatia Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie
Agenda 21 – Asociatia de Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila
I.S.M.B.
MAHLE
Agentia Nationala a Functionarilor Publici
atca
Institutia Prefectului Judetului Grurgiu
C.C.D.
Primaria Calvini
Primaria Ploiesti
Primaria Cornu
ANPD
Primaria Sectorului 4
Primaria Ramnicu Sarat
ICF Romania
un!ted media
essilor
Knight Frank
Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale
Roma education fund
Dentons
ANBPR
INDITEX
Edenred
betfair

Este o listă interesantă pe care regăsim firme de consultanță, inteligență artificială, publicitate, poponarie, transfrontaliere și corporații precum și primării și instituții de stat, lanțuri de hiper și super-marketuri. Acest cancer este în continuă expansiune.

Nu avem cum să nu observăm că pe acea listă să află și activewatch, care se descrie ca fiind o organizație ce luptă pentru drepturile omului.

De fapt ei luptă împotriva a orice este românesc sau promovează suveranitatea națională.

Iată un extras de pe site-ul lor:

Carta Diversității

Observăm că sunt foarte grijulii cu minoritățile, cu antisemitismul și islamofobia. Care sunt oare acele manifestări extreme ale antiseminusmului în România? I-aș ruga să îmi numească măcar 3.

Viitorul nu arată bine pentru România în momentul acesta. Toate aceste mizerii sunt susținute și ne sunt băgate pe gât de Consiliul European, de către ONU și de către alte organizații mizere anti-albi.

#ROEXIT acum!

3 comments

  1. Dar si eu sunt pentru diversitate: cand ma duc in Germania vreau sa intalnesc germani, in Franta francezi, in Suedia suedezi, in Maroc marocani, etc Vreau sa mananc frantuzeste in Franta, nemteste in Germania, turceste in Turcia etc. Nu vreau sa mananc kebab si falafel in toate aceste tari, nu vreau sa vad burqa peste tot, dar vreau sa o vad in Arabia (emirate, saudita sau care o mai fi). S.a.m.d.

    Deci eu sunt mai pro-diversitate decat toti astia care urla despre ea si nu vor decat o uniformizare a tarilor Europei ca sa arate ca tarile arabe sau africane.

  2. And of course 2 bong organisations are top of the list for muh diversity.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *