Incorect Politic
Septembrie 28, 2023
Alianța Părinților îndeamnă părinții din întreaga țară să nu semneze contractul educațional pus la dispoziție de către școli
Via R3Media:
Alianța Părinților îndeamnă părinții din întreaga țară să nu semneze contractul educațional pus la dispoziție de către școli, informează un comunicat de presă primit pe adresa R3media.
AP explică faptul că acel document nu are valoare de contract, nefiind negociat între părți, ci doar punctul de vedere, unilateral, al școlii.
În cazul în care semnează și ulterior vor fi nemulțumiți, părinții nu vor mai putea face nimic, precizează sursa citată.
Iată comunicatul integral:
Având în vedere că au fost intensificate presiunile asupra părinţilor pentru semnarea contractului educațional prin includerea unei prevederi conform căreia nesemnarea ar reprezenta contravenție sancționată cu amendă, Alianța Părinților comunică următoarele:
1- Orice contract SE NEGOCIAZA. Sintagma “contract educaţional,” prevazută de disp art. 14 alin (4) este imprecisă și inexactă din punct de vedere juridic, deci menită să producă confuzie în rândul părinților. Putem numi contract un înscris conceput și agreat de părți, pentru care ambele părţi își dau consimțământul în scris. Mai mult, pentru un consimţământ valid, părțile trebuie sa fie asistate în acest demers de un profesionist al dreptului. Altminteri, “contractul” este lovit de nulitate fiindcă are natura unei adeziuni.
2- Puneți în acest mod problema directorilor de școli și NU SEMNATI. Capcana constă în faptul că, semnând înscrisul, părinţii îi dau valoare de lege.
3- A.P va pune la dispoziția părinților, în cel mai scurt timp, o notificare pe care părinții o vor depune la direcțiuna școlii.
4- Este necesar ca motivele de refuz precum și implicațiile semnării acestui înscris să fie explicate și părinţilor care nu le cunosc. Precizăm că prevederile inacceptabile sunt abil formulate și intercalate printre altele, perfect acceptabile, tocmai pentru ca astfel ele să fie mai greu de perceput iar semnătura părinţilor să fie obţinută cu ușurinţă.
5- Părinții care cedează și semnează își asumă consecințe faţă de care nu mai sunt îndreptăţiţi să exprime nemulțumiri ulterioare.
6- Daca unii părinţi au înțeles implicațiile DUPĂ ce au semnat, le recomandăm să solicite contractul și să își revoce semnătura cât mai curând posibil, invocând argumentele de mai sus și faptul că au fost induși în eroare.
Toate formele de contract depind de jurisdicția maritima, comercială, cunoscută mai cu seamă sub denumirea de legea amiralitatii. Nici un om nu poate fi ” amendat” , deoarece : 1) oamenii se află în mod natural sub jurisdicția legii pamintului fiind născuți pe pămînt și nu în mare și nefiind nici mărfuri , așa numita lege naturală. Și 2, nu pot fi amendate decît persoanele legale, ” ens legis ” , cele create prin forța legii, adică cele din buletine sau alte acte emise de “autoritățile” statale. Autoritățile fiind creații ale legii, deci doar de jure și nu de facto, tot ceea ce decurge din ele este ceea ce se numeste ” legal” , adică nenatural, fictiv și fără consistență .
O persoană legală nu poate amenda un om, fiind vorba despre jurisdicții diferite .
E timpul ca părinții să înceapa să învețe despre ce este vorba cu adevarat și să înceteze de a mai perpetua minciunile emise de persoanele legale asupra generațiilor viitoare, condamnindu-le astfel și pe acestea la aceleași pedepse și poveri, ad vitam eternam.
Despre ce contract este vorba? Cine l-a publicat și unde?