Home / Educativ / Ioan Roșca vorbește liber: Legea 217 antilegionară nu întâmpină rezistența cuvenită

Ioan Roșca vorbește liber: Legea 217 antilegionară nu întâmpină rezistența cuvenită

Incorect Politic
Octombrie 24, 2024

Ioan Roșca vorbește liber: Legea 217 antilegionară nu întâmpină rezistența cuvenită

Ioan Roșca vorbește liber: Legea 217 antilegionară nu întâmpină rezistența cuvenită

Via Certitudinea nr.173:

Am încercat, în cursul anului 2015, să alertez opinia publică privind promulgarea legii 217/2015, un dictat antidemocratic, antilibertar, anticonstituţional, antijustiţiar şi antiromânesc. Am constatat că această acţiune provocatoare a celor care împiedică judecarea genocidului comunist nu întâmpină rezistenţa cuvenită. S-a instalat rapid intimidarea urmărită prin această lege, într-un cadru dezolant de degradare, aservire, domesticire, laşitate, dezorientare, lehamite, renunţare.

Reiau pe scurt principalele mele observaţii:

1. Legea nu face precizările necesare pentru evitarea aplicării arbitrare, selective, discriminatorii, abuzive; este lăsată la latitudinea fiecărui judecător cumpănirea caracterului penal al „xenofobiei”, „antisemitismului”, „fascismului”, „legionarismului” prezent în idei, atitudini sau fapte. Rezultatul fiind instalarea unei autocenzuri care completează perfid cenzura, fiind fatal încălcată libertatea de conştiinţă, opinie, asociere garantate de constituţie, obţinute cu jertfe în 1989.

2. Aparent dedicată apărării memoriei victimelor holocaustului, legea are ca efect principal (şi deci, prezumabil, ca scop camuflat) evitarea condamnării autorilor genocidului comunist (protejarea moştenitorilor lor). Căci ea proclamă în bloc vinovăţia foştilor deţinuţi politici, acuzaţi de „fascism”, „legionarism”, „antisemitism”, „crime de război”, justificând încarcerarea prin care s-a realizat exterminarea lor. Genocidul comunist s-a comis prin justiţie criminalizată, a operat în numele legii, într-un stat uzurpat. A legitima acea justiţie genocidară este echivalent cu a camufla/justifica acel genocid, adică tocmai păcatul negaţionist care se pretinde a fi combătut prin această lege.

3. Majoritatea celor reincriminaţi în bloc acum nu au nici o vinovăţie penală/reală, ci, dimpotrivă, au drept la reparaţie sau chiar meritul de a se fi sacrificat pentru apărarea independenţei şi libertăţii. Dacă membrii PCR nu pot fi pedepsiţi pentru ce au făcut unii dintre liderii lor, atunci simpla apartenenţă la mişcarea legionară nu poate constitui vreun delict. În fine, după 1989, puţinii activişti care s-au declarat „legionari” nu au creat probleme democraţiei.

4. Modul cum a fost impusă României, din exterior, o măsură contrară adevărului istoric şi intereselor ei specifice indică funcţionarea neocolonială a „integrării” şi „partenariatelor strategice”, de foarte rău augur pentru cetăţenii unei ţări satelizate păgubitor. Cei care încearcă să ascundă faptul că al doilea război mondial nu s-a terminat cu victoria Binelui asupra Răului, ci cu un genocid gigantic comis de ocupanţii sovietici, nu ar trebui să ne impună agenda capitulării… şi după 70 de ani.

5. Interzicând „minimalizarea” holocaustului din România, legea paralizează activitatea unor cercetători care ar ajunge la alte concluzii decât comisia/institutul Wiesel privind cauzele şi amploarea represiunii împotriva evreilor din România. România ar trebui să plătească oricât iar cere o grupare de interese, căci cei care ar încerca să demonstreze că cifrele au fost exagerate ar fi vinovaţi de „minimalizare”. O astfel de împiedicare a apărării intereselor populaţiei care ar urma să plătească reparaţiile intră sub incidenţa art. 394 din codul penal, care incriminează trădarea.

Să asistăm neputincioşi la măsluirea adevărului privind suferinţele impuse poporului român după 1944, de către urmaşii unor români care au profitat de ele sau a unor evrei care ne impun azi, dinspre Washington, agenda celor ce au venit ieri dinspre Moscova? Cum putem împiedica monstruoasa coaliţie dintre urmaşii criminalilor securicomunişti (interesaţi în legitimarea regimului genocidar, ca „antifascist”) şi agenţii forţelor exterioare interesate în ascunderea adevărului crunt?

Controlul exercitat de forţe obscure asupra dezbaterii publice este revelat de deturnarea discuţiei spre colaterale de diversiune. În loc să ne ocupăm de problemele semnalate mai sus, sîntem împinşi către teme valide dar totuşi secunde, cum ar fi dreptul de a citi pe Cioran sau Ţuţea sau de a face statuie lui Ion Antonescu sau Vasile Voiculescu. Miza supremă a bătăliei din jurul legii 217 este evitarea recunoaşterii genocidului comunist din România.

Cine studiază documente precum instrucţiunile pentru penitenciare şi mărturiile victimelor, va constata că legionarii se află printre categoriile vizate explicit de maşina represivă comunistă. Oricât ar vrea unii, nu se mai poate eluda adevărul că la Piteşti a fost vorba şi de răzbunare contra legionarilor.

Deşi nu mă simt obligat la astfel de precizări, semnalez că nu sînt simpatizant legionar. Sînt însă purtătorul de cuvînt al Comitetului de Reprezentare a Victimelor Comunismului şi cercetător interdisciplinar dedicat, de 25 de ani, studiului blocării condamnării genocidului comunist.

Pasiunea pentru adevăr şi dreptate mă face să afirm că, în cadrul genocidului comunist, există şi un genocid împotriva legionarilor despre care ar trebui să vorbim fără oprelişti. Încercînd să sugrume acest filon justiţiar, cei care sînt în spatele legii „antilegionare” se fac vinovaţi de obstrucţionare a justiţiei.

Deci nu se doreşte numai ca aceşti români exterminaţi să nu mai fie consideraţi eroi luptei anticomuniste, ci să nu mai fie consideraţi nici victime.

Putem deduce cît de mare e miza acoperirii genocidului antiromanesc, dacă nici riscurile evidente de a stîrni antisemitism prin recenta agresiune legislativă nu au fost luate în considerare. Aparenţa obsesiilor faţă de trecut camuflează agenda care ne vizează frontal prezentul şi viitorul.

Dacă ne vom opune mafioţilor sau ocupanţilor care ne subjugă, satelizează, distrug sau umilesc, vom dovedi eventual naţionalism extrem, prin trimitere la atitudinile similare ale legionarilor. Să ne amintim cîteva dintre ideile celor care sînt astăzi declaraţi în bloc criminali, pentru că e foarte posibil ca unele dintre aceste idei să fie ţinta vie a promotorilor din umbră a legii.

1. Ideea că resursele ţării nu trebuie să cadă în mâna străinilor.

2. Ideea că pătura politică a timpului era fatal coruptă.

3. Ideea că românii trebuie să fie sudaţi într-un stat organic.

4. Ideea că românul adevărat este obligatoriu creştin.

5. Ideea că marile cauze trebuie plătite cu sacrificii.

6. Ideea că România trebuie să se alăture imperiilor în ascensiune.

7. Ideea muncii voluntare/patriotice.

8. Să incriminăm poziţia consecventă a legionarilor faţă de comunism.

Păpuşarii lumii de azi încearcă să ne dicteze trecutul, ca să nu scăpăm către un alt viitor. Aş dori să ni se explice care sînt ideile legionare ce trebuie eradicate, încât să nu poată fi actualizate.

18 comments

  1. De acord cu toate punctele, totusi unul il gasesc “pe langa carare”:

    “4. Ideea că românul adevărat este obligatoriu creştin.”

    Cum sa ne debarasam de jidanime cand noi trebuie sa fim “crestini” si crestinismul este inventia jidanilor ca sa supuna oile, si biblia e scris nu de “Duhul Sfant” ci chiar de jidani? Pentru “crestini” jidanii sunt “poporul ales de Dumnezeu” si PUNCT. Trebuie sa-i iubim.

    Carevasazica, parerea mea ca fiind “obligatoriu crestin”, ne invartim in jurul cozii. Ca sa ne debarasam de jidanime, prima conditie e sa ne debarasam de “crestinsm”. Si in general de orice religie, cum spunea si Eminescu sau un mare om de stat: “Toate religiile vor disparea pe masura ce stiinta va progresa”. Si deja a progresat, avem 5G, trenuri de mare viteza, tunel submarin intre Franta si Anglia, avioane de 500 de pasageri etc. Sa mai crezi in minciunile jidanilor, chiar ca e o placere pentru ei si un motiv ca sa ne intoarca pe dos si sa rada curcile.

    • preot Marius Vișovan

      gresiti total

      • De la “Pacatosul” Eminescu:

        “…..
        Religia – o frază de dânșii inventată
        Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
        Căci de-ar lipsi din inimi speranța de răsplată,
        După ce-amar muncirăți mizeri viața toată,
        Ați mai purta osânda ca vita de la plug?

        Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
        Și v-a făcut să credeți că veți fi răsplătiți…
        Nu! moartea cu viața a stins toată plăcerea –
        Cel ce în astă lume a dus numai durerea
        Nimic n-are dincolo, căci morți sunt cei muriți.

        Minciuni și fraze-i totul ce statele susține,
        Nu-i ordinea firească ce ei a fi susțin;
        Averea să le aperi, mărirea ș-a lor bine,
        Ei brațul tău înarmă ca să lovești în tine,
        Și pe voi contra voastră la luptă ei vă mân’.

        …”

        Mos Victor de peste drum care a murit acum la 89 de ani, nu a fost niciodata la medic, nu a luat nici o bulina, spunea: “Nu s-a intors nimeni de pe Lumea Cealalta ca sa ne spuna cum este Acolo”. Firesc, preotul din Satu’ Mare, nu l-a inghitit niciodata pt ca nu a venit la biserica si nu a facut vreo donatie, nici macar de Boboteaza. La inmormantarea lui Mos Victor, a venit un alai pe toata ulita si au venit si din alte sate oameni care l-au respectat si pe care mosul i-a ajutat. Un fermier a platit toata inmormantarea ca recunostinta ca mosul l-a ajutat cu ani in urma. Cu siguranta Preotul s-a minunat cum un ateu (Oaia Neagra) a fost asa de iubit de lume. Mos Victor a fost tractorist. A muncit pe branci pana a cazut dintr-o data. Nu a avut nevoie de nici un ajutor de la Dumnezeu. Eu la randul meu, daca ar exista Dumnezeu, chiar mi-ar fi rusine fata de EL sa-i mai cer si eu ceva ajutoare cand atata imensitate de lume se roaga de EL sa le dea, pai sa le dea pomana, sa-i ajute, ca de-aia e Dumnezeu.

        Religiile vor disparea, pe masura ce stiinta va progresa si astfel se va demonstra dupa cum spune si Eminescu. Pamantul era odata plat, s-a dovedit stiintific ca e rotund si ca nu se sprijina pe nici o broasca testoasa. Unul a spus ca pamantul se invarteste si a fost ars pe rug. Si totusi se invarteste. Ca pamantul e centru Universului si s-a dovedit stiintific, ca el se invarte in jurul soarelui. Ce dovada avem ca Isus a inviat dupa trei zile? Eu sunt inginer si vreau argumente, logica. Cum a facut Moise sa se despice marea? Sau a rupt creanga de maslin si a curs vin in ulcior, sau a bagat o balega in cuptor si a scos o paine rumenita. Is frumoase asa ca basme, da nu sa ne inchinam la ele ca fiind minuni.

        E aici un medic oftalmolog si e coada la el ca la Maglavit. Opereaza cu mult succes. O femeie nu vedea cu un ochi de 10 sau 12 ani, o cataracta veche imposibil de recuperat. El i-a pus in cristalin inventat de ingineri, nu de Sinti si femeia vede super bine. Acest medic este Isus Cristos. Eu am renovat o centrala de apartament despre care altii au zis ca e irecuperabila si ca trebuie schimbata, 9500 lei. Acum este ca noua. Pai eu sunt Sfantul Ion. Sfantul acela biblic, nu a reparat nimic. Repar pendule vechi, concepute de Sfintii Germani acum peste un secol, pendule care au trait cele doua razboaie mondiale si zice lumea ca am facut minuni, adica un Sfant.

        Deci ce vreau sa spun e ca religiile vor dispare total nu ca vreu eu si alti sau nu vor altii. Noi nu influientam cu absolut nmic aceasta evolutie. Deci cine ma injura, ma injura exact degeaba, pt. ca eu nu am nici o putere sa schimb directia. Au mai fost si altii arsi pe rug si au fost arsi de pomana, pentru ca stiinta tot si-a urmat cursul

        Exista o forta care tine Universul in armonie, sa nu se ciocneasca planetele, dar nu supraoameni si sfinti. Se stie ca evreii au inventat crestinismul si ca ei au scris bibliile.

        Domnule Parinte, daca as fi Preot, duminica la slujba, i-as scoate afara pe toti, i-as incolona si in pas de defilare i-as mana in “ciumitir” (cum se exprima mamaia mea), sa faca curatenie la milimetru. Apoi pe campie sa faca curat si in paduri, si in rauri, lacuri etc. Si i-as invata sa nu mai dea spagi la medic sau la permise de conducere si sa-i divulge pe cei care fac ilegalitati, nu ca sa fie turnatori dar ca sa aiba responsabilitate civica. Si tot asa, in toata tara, se vor vedea rezultatele dupa o vreme si toti se vor minuna cum i-a ajutat Dumnezeu. Dumnezeu este in oameni, in capul lor. Se comporta bine, ii ajuta Dumnezeu. Se uita in jurul lor, ajuta comunitatea ca sa se ajute, ii ajura Dumnezeu. Sunt egoisti, lacomi, spaguiesc, se fofileaza, castiga banul prin nemunca, nu dau bon fiscal, in detrimentul comunitatii si apoi chiar si al lor: Nu-i ajuta Dumnezeu.

        • Acelea sunt vorbele unui personaj al lui Eminescu, nu ale lui . L-au mai invoat ratacitorii in fals pe Eminescu, unii perfizi, constienti de ceea ce fac, atribuindu-i LUI ce spun personajele sale, dar nu si ce spun invers alte personaje, in favoarea credintei. NU EMINESCU A SPUS CEEA CE INVOCI, ci un personaj din multele sale personaje.

          • Multumesc! Totusi, personajul e creat de Eminescu si ca urmare spune ceea ce-i pune Eminescu in gura. Cu sau fara Eminescu, crestinismul e deja mort. Si ma gandesc de ex. cum in calendar pe 1 ianuarie scrie “Taierea primprejur a lui Isus!”. Adica circumcizia in sinagoga practicata de jidani in a 8-a zi, mutilare pur si simplu, ritual dureros si scarbos. Si in biserica la noi zice la slujba “taierea primprejur a inimii”, adica nu e circumcizie traditionala jidaneasca. Circumcizia stiu cum se face pt. ca am citit la revizionisti, dar taiera inimii primprejur cum s-o fi facand? Ei, asta apropo de “datul cotit” ca la romani si absurditatea crestinismului jidanesc. Eminescu nu scria el, avea niste personaje in timp ce el era la Veronica la conac. Recunosc, la romana am avut note proaste, 3, 5, 6, da nu din vina mea, ci din vina astoara care au tot scris, sa-mi manance mie zilele, in loc sa se fi tinut de bautura si femei. N-am sa-i iert niciodata.

        • Mihai Eminescu, personal, strict textual:
          „Biserica lui Mateiu Basarab şi a lui Varlaam, maica spirituală a neamului românesc, care a născut unitatea limbei şi unitatea etnică a poporului, ea care domneşte puternică dincolo de graniţele noastre şi e azilul de mântuire naţională în ţări unde românul nu are stat…“
          „Desprețuind Biserica noastră națională și înjosind-o, atei și francmasoni cum sunt toți, ei ne-au lipsit de arma cea mai puternică în lupta națională…“
          „Cine atacă Biserica Ortodoxă, numai român nu e!”
          *
          Eminescu nu a combătut naţionalismul sau crestinismul, ci doar falsul patriotism adus de „materialismul brutal“, progresist, al epocii, pe „roşii“, cum le mai zicea el liberalilor, el fiind conservator.
          *
          Doar prostia bubuinda poate naste exprimari precum “crestinismului jidanesc”.
          Acesta este limbajul antropologilor marxişti, lipsiţi de Dumnezeu. În realitate, creştinismul este în opoziţie ideologică cu iudaismul, precum Iisus Hristos a fost în conflict cu fariseii evrei si cu cărturarii (talmudistii de mai apoi), care L-au şi ucis ca om.
          In ceea ce il preiveste pe Eminescu, el personal avea o preamarire a Bisericii, ca si Corneliu Zelea Codreanu.
          *
          Corneliu Zelea Codreanu despre “linia Miscarii” si “linia Bisericii”:
          „Linia Bisericii este cu mii de metri deasupra noastra. Nu putem cobori aceasta linie pentru a explica faptele noastre. Tindem catre aceasta linie, atât cat ne permite greutatea pacatelor”.

          • Multumesc pentru explicatii. Nu tagadui ca Eminescu ar fi scris astfel sau ca Zelea Codreanu ar fi facut aceasta afirmatie si chiar multe altele. Da, este adevarat ce spuneau ei. Dar era “adevarul” de acum 100 – 150 de ani. Nici Eminescu nu mai credea ca Pamantul era plat sau ca un varcolac manca soarele cand era eclipsa.

            In mileniul III sa mai pupi moaste ca sa-ti aduca noroc, sau sa chemi preotul ca sa-ti binecuvanteze masina, e de rasul Curcilor. Crestinismul a fost creat de jidani, deci e crestinism jidanesc. Biblia e scrisa de jidani, deci e biblie jidaneasca. Opera lui Eminescu este “opera eminesciana”.

            Eu as crede, dar explicati-mi cum s-a transformat balega aia in paine si cum domnul Moise a despicat marea cu toiagul, si zau, promit ca maine ma duc la biserica si ma si spovedesc si dau si pomelnice, contra-cost bineinteles. Sa mor io daca nu ma duc…!

            Ma intreb ce i-a invatat crestinismul pe romani? Tradare a fost mereu, mizerie au facut romanii peste tot in tara, paduri, campii, munti, lacuri, Delta etc. Cimitirele ortodoxe is doldora de stricaciune si mizerie. S-a umplut internetul de doamne ajuta, da-ne doamne, iarta-ne doamne, sa v-ajute dzeu etc.

            Crestinismul si-a dat duhul, nu mai poate. Religia viitorului este COSMOTEISMUL. Cum spunean, nu depinde de mine, acesta e mersul, eu doar constat.

        • Dacă unui spermatozoid i se spune că va deveni om, ar fi în aceeași situație ; pentru că el nu va vedea niciodată un om întorcînduse spermatozoid ca să povestească cum devi om .Fi deștept
          Iar religia e altceva decît credința sau creștinismul. Nu te băga acolo unde nu ajungi cu mintea . O spun cu respect, nu vreau să umilesc pe nimeni

          • Draga Nick5591, ce ma bucur ca te-am regasit…! Prima data team confunda-t cu Nick5590, da mi-a zis ala sa mai fac sapaturi, ceva can Valea Faraonilor da in fine team regasit sanatos nici nu speram Ce ma bucur!

            Da sa sti ca nici eu nus asa de grozav la practica gramatica limbi romane, recuno-sc-sc cai grea. Se mai gaseste uni sami traga dup-a ceafa ca fac greseli de orto-grafie, da pana la urma is de-acord cu Matale, nu gramati-ca conteaza ci IDEI-A.

            Sunt foarte de-acord cu Matale ca limba romana evo-lu-eaza si noi doi suntem deja in viitor. Daca ar ra-mane mereu aceia-si gramatica, inseamna ca limba romana ar fio limba muoarta, da nuoroc cu noi si mai ales cu iternetul care e plin de ca Noi Doi.

    • NU STIINTA ARE DE-A FACE CU RELIGIA….CI PUTEREA OCULTA…DEJA S-A DEMARAT PRIMUL PAS
      DE CATRE PUTEREA OCULTA IN UNIREA TUTUROR RELIGIILOR INTR-UNA SINGURA ASEMENEA
      NOI ORDINI MONDIALE…ESTE MAI USOR SA CONTROLEZI SI SA DOMNI LUMEA SUB O SINGURA RELIGIE SI SUB UN SINGUR GUVERN….RELIGIA A FOST INVENTATA PENTRU MAJORITATEA INCONSTIENTA PENTRU A O MENTINE SUB TEAMA SI CONTROL

    • Și toate aceste cuceriri tehnice se datorează aplicării inginerești a legilor naturii, pe care omul le-a creat după placul său.

  2. Toate legile facute de evrei impotriva romanilor trebuie desfiintate si numai un parlament nationalist poate face asta!

  3. ATENTIE MARE LA FALSIFICAREA LEGILOR RAZBOIULUI, UNIVERSAL VALABILE :

    URSULA HAVERBECK ESTE BAGATA LA INCHISOARE LA 90 DE ANI, SI PENTRU CA A ATRAS ATENTIA ASUPRA FAPTULUI CA LEGILE RAZBOIULUI CONSIDERA NORMAL, CA FORMULA DE AUTOAPARARE A UNEI ARMATE, DECIMAREA SAU ELIMINAREA INTEGRALA A PARTIZANILOR CARE AGRESIONAU ARMATA GERMANA, DE EXEMPLU – extrapolam , si cea romana – DIN SPATELE FRONTULUI, TREABA INREGISTRATA DREPT “GENOCID CONTRA IUDEILOR” (desi erau in majoritate PARTIZANI BOLSHEVICI !!! ) , DE CATRE PROMONTORII HOLOCAUSTULUI CU ORICE PRET !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *