Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Octombrie 10, 2017
Bursa pentru maternitate (5.000 de lei pentru naștere și 4.000 de lei pentru îmbrăcămintea celui mic) a fost instituită la Universitatea din Suceava în primăvara acestui an, pe adresa instituției sosind opt astfel de solicitări, una fiind în discuție la Comisia Centrală de Acordare a burselor, scrie Monitorul de Suceava.
Să fie oare Suceava localitatea care susține sporul demografic?
Gabriela Prelipcean, prorectorul responsabil de problemele studențești, a menționat că acest sprijin financiar se acordă o singură dată studentelor care devin mămici, indiferent de venit.
De asemenea, de aceste prime pot beneficia și studenții USV ale căror soții sunt în maternitate și care au un venit mai mic de 1.050 de lei/ lună.
Gabriela Prelipcean a mai arătat că de aceste burse pot beneficia studentele care sunt fie la un program de licență, fie la masterat sau doctorat.
Este bine că se dau burse pentru mame…dar ce caută mamele la facultate în primul rând?
Creșterea copiilor este mai importanta decat o carieră, rolul femeii în societate este acela de a face și a crește copii.
Dacă mama e la lucru, copilu crește cu televizoru în față și ajunge un degenerat.
Așa s-a ajuns unde suntem azi, în epoca în care pe tineri nu ii mai interesează nimic înafara propriei persoane.
Nici măcar de parinți nu le mai pasă.
Recent, Primăria București a decis să acorde un ajutor de 2.500 lei fiecărei tinere mame.
Asta este într-adevăr civilizație, dar de ce să ne oprim aici?
Vocația femeii este maternitatea. Testul suprem de caracter al unei femei se dă atunci când devine mamă.
Pentru asta ar trebui să poată fi mamă full time, fără stresul unei cariere.
O soluție este dublarea tuturor salariilor bărbaților pentru a avea posibilitatea întreținerii unei familii în care femeia este casnică, cum este normal să fie, pentru a oferi o educație temenică copiilor.
Comunismul a “împuternicit” și “eliberat” femeile din starea lor naturală. Feminismul continuă să facă asta.
Femeile sunt programate biologic să fie mame.
Orice împotrivire la programarea aceasta va naște nemulțumire, depresie și amăgire.
Natura își va spune cuvântul.
Deşi se poate ca părerea mea să pară prea ‘liberală’, cred ca femeile trebuie să meargă la şcoală/facultate. Atâta timp cât femeia se ocupă în cea mai mare măsură de educația unui copil, nu aş vrea ca viitorii mei copii să petreacă primii ani din viață cu o persoană nu foarte bine instruită academic. Cum altfel să învețe disciplina, corectitudinea şi ce înseamnă munca?
Vin dintr-o familie cu trei copii, în care ambii părinți au terminat facultăți şi au avut locuri de muncă obositoare. Dar toți am ajuns să fim oameni normali, nicidecum degenerați. Dacă se vrea, se poate.