Home / Chestiunea Jidănească / Mituri și Propagandă Israeliană

Mituri și Propagandă Israeliană

Carolina Gunderode
Incorect Politic
Septembrie 25, 2024

Mituri și Propagandă Israeliană

 

Mituri și propagandă israeliană

Rivarol nr. 3628 din 18.09.2024 (Hârtie)

Deconstrucția miturilor israelienilor (în majoritate KAZARI, turco-tataro mongoli convertiți la iudaism, veniți ca imigranți să disloce locuitorii Palestinei prin genocid gradat.

Politica expansionistă, de epurare etnică și de genocid, a Statului Israel este „legitimată” de mituri care servesc drept justificare pentru crimele și colonizarea acestuia; pe scurt, la fundamentele practice ale existenței sale. Ne vom strădui aici să deconstruim câteva dintre aceste mituri care persistă în mintea neamurilor…

„ UN PĂMÂNT FĂRĂ OAMENI PENTRU UN POPOR FĂRĂ PĂMÂNT ”

Mitul „un pământ fără oameni pentru un popor fără pământ” a căpătat o importanță cruciala în discursul sionist, sugerând că Țara Sfântă, goală, aștepta ca jidanii să vină și să o repopuleze, respingând însăși existența palestinienilor ca popor. Astfel, jidanii sionişti, în anii 1930, continuau să vorbească despre Palestina ca despre „un pământ pustiu, neglijat, părăsit, pe care au fost chemaţi să-l salveze, se pare, de arabi. » Pe când în realitate „Palestina a fost întotdeauna pe deplin cultivată, atât cât poate face un popor care nu are averi mari și folosește metode primitive. Ei nu au fost sprijiniți de inițiative sau de finanțare și nu au putut întreprinde lucrări de irigare, drenaj de mlaștină și alte proiecte care necesită finanțare. Dar cultivarea lor a pământului era potrivită și suficientă. În ceea ce privește livezile de portocali, acestea au avut un succes extrem de mare, iar jidanii care le-au urmat au învățat adesea mai multe de la fermierii țării decât din cărțile lor”, relata Béatrice Steuart Erskine(1) în 1935 (2).

PALESTINIENII AR FI ANTI-SEMIȚI

Înainte de sosirea în masă a jidanilor imigranți din Europa de Est și Centrală, iudeii trăiau în pace în Palestina. În 1881, în Palestina (în limitele a ceea ce va fi numit mai târziu Palestina Mandatară), existau aproximativ 470.000 de locuitori, dintre care 25.000 de iudei. În 1914, țara avea puțin peste 720.000 de locuitori, inclusiv aproape 80.000 de iudei(3). Trebuie deci să distingem două comunități iudaice in Palestina: vechiul Yishuv (vechea comunitate iudaică) și noul Yishuv (imigranții jidani europeni) care au început să emigreze în Palestina în anii 1870. În 1918, palestinienii au acceptat ideea unei noi imigrații jidovești, dar cu condiția ca aceasta să fie în cadrul egalității de drepturi cu alte populații. Dar, după cum subliniază Henry Laurens, pentru sionişti, această egalitate este inacceptabilă, deoarece ei doresc cel puţin o comunitate naţională exclusivă şi o însuşire maximă a întregii Palestine.

În același an, palestinienii, organizați în comitete musulman-creștine compuse din notabili reprezentând orașe mari, au început să organizeze demonstrații împotriva a ceea ce ei au perceput ca o viitoare expropriere. La începutul anilor 1920, Asociația musulman-creștină devenise principala organizație politică palestiniană.

În anii 1920, Casa Națională Jidovească a primit, pe lângă ajutorul britanic, și bani de la jidani americani bogați. O serie de jidani din Rusia, cărora Marea Britanie le-a acordat vize de imigrare, s-au stabilit în Palestina.

„Yishuv [comunitatea iudaică] a fost fondată ca un refuz absolut al oricărei colaborări economice și sociale cu populația arabă. Exclusivismul iudaic, necesar pentru constituirea căminului național, înseamnă că orice interacțiune cu sectorul arab este considerată un eșec care trebuie absolut remediat. Ambiguitatea istorică a sionismului ca formulare națională și secularizantă a unei comunități definite până acum în termeni religioși constituie Yishuv ca o entitate hibridă: un grup civic având dreptul de a se numi „oameni”, dar ale cărui criterii de apartenență sunt definite de apartenența religioasă. . »

Imigrația urma să se intensifice și granițele să se lărgească. „Mandatul Palestinei este trunchiat”, au spus jidanii; este vechea Palestină istorică care trebuie văzută, cu raioanele în prezent libaneză, siriană, transiordaniană, deoarece trebuie să se fi extins până la câmpiile de la estul văii până la podișurile estice și, evident, cuprindea, spre sud-vest, desertul Sinai. »

Revoltele împotriva imigranților sunt în creștere, într-o țară în care iudeii nu fuseseră niciodată îngrijorați. Iudeii palestinieni nu sunt niciodată vizați pentru că ei, ca și palestinienii creștini și musulmani, sunt indigeni.

Imigranții jidani se plâng că Mandatul este pro-arab și mențin niveluri ridicate de imigrație ilegală alături de imigrația autorizată. Ei cer chiar deschiderea Transiordaniei (fostul nume al Iordaniei) către imigrație.

Două evenimente sunt menționate de sioniști pentru a demonstra măsura în care palestinienii sunt ostili imigranților jidani: revoltele sau pogromurile din 1929 și 1936. Iată contextul:

De la începutul anilor 1920 au izbucnit confruntări între imigranți jidai și palestinieni, dar și între imigranți jidani socialiști și iudei comuniști palestinieni: la 1 mai 1921, la Jaffa, incidente și ciocniri între ei au durat trei zile. Martori ai ciocnirilor, arabii din Jaffa s-au alăturat iudeilor palestinieni și au atacat o casă de imigranți jidani.

„Întregul oraș Jaffa a fost rapid scena unei sălbăticii extreme”, a raportat dragomanul consulatului francez pe 5 mai 1921. Musulmanii și creștinii i-au bătut cu bâtele pe toți jidanii pe care i-au întâlnit pe drum. »

În plus, iudeii palestinieni religioși din Old Yishuv se opun imigranților jidani – după ce i-au primit în anii 1880 – din două motive principale: influența sionistă pe care o exercită asupra iudeilor palestinieni și lipsa lor totală de practică religioasă. Apoi ei subliniază pericolele noii colonizări.[…]

9 comments

  1. Nu mai promovați teoria kazarilor, jidănimea are atât sânge turcic cât are și sânge germanic, corcirea raselor nu este o noutate. Dar ei la originea lor sunt semiți, și ce fac ei acum este continuarea unui conflict antic, de pe vremea războiului punic, pentru că romanii (europeni) nu au putut să accepte nemernicia și perversiunile cartaginenilor (originari din Levant).
    Este o singură rasă înpărțită în mai multe fracții, dar principale sunt fracția războinică adică musulmanii, și organizația care se ocupă cu propaganda și sabotajul adică jidănimea. Scopul final este exterminarea rasei ariene.

    • Jidanii sionisti sunt cei mai periculosi. Unii sunt khazari, altii sunt semiti. Ideea este ca acesti indivizi, nu spun ca toti, au acea dorinta ancestrala de a face rau altor oameni. Un astfel de comportament il vedem si la unii arabi, asta e clar, dar cei mai periculosi sunt jidanii sionisti.

    • @Husar. Buf cu mamaliga în geam. Cartaginezi sunt jidani. Jidanii sunt germani. Husarii sunt tzigani? Mai citește mai băiatule! Final apoteotic: exterminarea rasei aeriene (hic). Nino, Nino danonino!

  2. Evreii in presa din Israel: “Ucideți-i pe toți!”
    Evreii in presa occidentală: “Noi luptăm numai împotriva Hamas!”

    https://x.com/KenOKeefe1TJP/status/1837101089692278884?t=1Ab1cAuSxEAXyDRTPJZt3Q&s=19

  3. Khazarii-iudaizati adică jidani cum li se spune, vin din Imperiul Khazar din nordul Caucazului și punct.
    Paradoxal acest popor turcic trecut la religia iudaica are aceleași trăsături de caracter negative ca și iudeii/evreii originari (aceeia care l-au răstignit pe Iisus Hristos). Sfătuitorul regelui Bulan al khazarilor, care l-a îndemnat pe rege sa adopte religia iudaica în anul 740AD, a fost un geniu geopolitic și social. A înțeles similitudinile dintre khazari și iudeii originari. Mai târziu în secolele XVIII, XIX odată cu dezvoltarea doctrinei bazate pe Talmudul babilonian, al iudeilor originari, a apărut Mișcarea Sionista care sta la baza statului national-nazist care este azi Israelul.
    Definiția “semitismului” data în Eciclopedia Britanica și în Wikipedia este cea mai mare minciuna. Semiti sunt nu numai iudeii/evreii originari dar și arabii, sirienii, libanezi, iordanienii, coptii din Egipt. Evident ca khazarii-iudaizati, popor turcic, nu au treaba cu semitismul, ei fiind de alt neam. Ei stiu treaba asta, dar criminali și ticăloși cum le este neamul (ca și al turcilor otomani, rude bune cu ei) se fac că nu știu și nu înțeleg și se poarta în Palestina cum s-au purtat “invadatorii” în America de Nord.
    Sunt multe de comentat dar nu mai continui.

  4. @Socratesprimus: “Buf cu mamaliga în geam… Mai citește mai băiatule! … Nino, Nino danonino!” ???!!! La asociatie la bloc se strang 10 romanasi si dupa 5 minute vorbesc toti odata, fiecare in legea lui si fiecare vorbeste din ce in ce mai tare. Trece o ora si nu se ajunge la nici o concluzie, toti pleaca nervosi, suparati, zgariati, toti injurand, bodoganind. Vinovat e numai Johannis ca subsolul e imputit si lumina nu functioneaza. Un dialog imposibil. Cu asemenea mentalitate, daca cineva isi inchpuie, spera ca ceva se va schimba vreodata in tara asta, prin romani, se inseala total. Problema principala este mentalitatea paguboasa. Romanii nu sunt de “uneala”. Daca aveti ceva de spus, veniti cu argumente, contra-argumente ca sa intelegem ceva si noi acestia de pe margine. Si ca o sugestie, nu-l mai bagati in fata pe Isus Cristos, ca el nu ne va ajuta niciodata, asa cum nu a ajutat niciodata in trecut. Dumnezeu e in capul fiecaruia si ajutorul vine numai de la oameni cu conditia sa existe un nivel de IQ mai ridicat decat la asociatia de bloc.

    Si ma intreb ce ati vrut sa spuneti in fraza asta: “Mișcarea Sionista care sta la baza statului national-nazist care este azi Israelul”. “Natonal-nazist”? National-socialist? National-socialistii erau jidani? Hitler era jidan? Mi-ar placea sa explicati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *