Home / Actualitate / REVOLTĂTOR! Preotul Marius Vișovan a fost suspendat din activitate la presiunile institutului terorist Elie Wiesel

REVOLTĂTOR! Preotul Marius Vișovan a fost suspendat din activitate la presiunile institutului terorist Elie Wiesel

Sterie Ciumetti
Incorect Politic

August 28, 2024

REVOLTĂTOR! Preotul Marius Vișovan a fost suspendat din activitate la presiunile institutului terorist Elie Wiesel

 

Episcopia Maramureșului l-a suspendat din activitate pe preotul Marius Vișovan. Decizia a venit în urma presiunilor făcute de institutul antiromânesc Elie Wiesel, care în raportul de monitorizare din acest an l-a menționat pe preotul Vișovan în contextul comemorării eroilor Ion Moța și Vasile Marin. Acești doi români, prin sângele lor, au consolidat o legătură veșnică de prietenie între poporul român și poporul spaniol. Dar pentru că Ion Moța și Vasile Marin au fost legionari, autoritățile clericale și statale acționează spre interzicerea lor și pedepsirea preoților care-i comemorează sau persoanelor publice care îi elogiază.

Fragment din raportul anual al institutului:

Societatea civilă a reacționat împotriva deciziei nedrepte a Episcopiei și s-a solidarizat cu preotul Vișovan.

Asociația Foștilor Deținuți Politici din Maramureș a publicat următorul comunicat:

AFDPR Maramureș alături de Pr. Marius Vișovan

COMUNICAT:

AFDP Maramureș
Nr.85/26.08.2024

Către Episcopia Greco – Catolică de Maramureș,

Preasfințite episcop Vasile Bizău

În numele Asociației Foștilor Deținuți Politici filiala Maramureș vă exprimăm protestul nostru, față de suspendarea pe 60 zile a părintelui Marius Vișovan, fostul președinte al filialei noastre, fiul martirului Aurel Vișovan, liderul rezistenței anticomuniste din Maramureș. Această decizie ne mâhnește și ne revoltă, zicem noi puțin prea drastică, fără a se trece gradul la sancțiuni, dacă tot ați vrut să- l sancționați.

Părintele Marius Vișovan este de zeci de ani un promotor neobosit al memoriei martirilor și eroilor Maramureșului, al celor care au apărat onoarea, libertatea, demnitatea și credința în fața comunismului , printre care și tatăl meu , Grigore Hotico, care a îmbrățișat aceleași idealuri, fiindu-i alături in toate demersurile împotriva regimului totalitar comunist.

Vă rog cu respect dar și cu fermitate să anulați urgent suspendarea părintelui Marius Vișovan, inacceptabilă pentru orice om de bună credință din Maramureș.

Președinte AFDP Maramureș
Dan Hotico

*

 

Gruparea Camarazii România îndeamnă românii să ia atitudine online și își exprimă susținerea necondiționata pentru preotul Marius Vișovan:

 

Comunicat Camarazii România

Pr. Marius Vișovan din Sighetu-Marmației, fiul liderului rezistenței anticomuniste din Maramureș, profesorul Aurel Vișovan (16 ani în temnițele comuniste), a fost suspendat din activitate pentru 2 luni, de către Episcopia Maramuresului, cu sediul la Baia Mare.

Mai mulți români, atât enoriași, cât și români din Maramureș dar și din țară, oameni care cunosc istoria familiei Vișovan, jertfa acesteia în viața spirituală și socială a Maramuresului și a întregii țări, dar și seniori care l-au cunoscut pe Aurel Vișovan și au pătimit în închisoare alături de el, au trimis mesaje la Episcopia de la Baia Mare în apărarea părintelui, cerând ridicarea suspendării, ori explicații concrete care să susțină clar motivul REAL al suspendării. Printre seniori se numără Aurel Vlad ( SUA), Vasile Bizău ( Franța ), Gheorghe Bărcan ( SUA).

Noi, tinerii naționaliști și patrioți, care cunoaștem istoria anticomunistă a ultimului secol, și care l-am urmărit pe Pr. Vișovan de-a lungul timpului, învățând din pledoariile sale pe teme ca rezistența anticomunistă (subiect atât de ocultat încă în ziua de azi), suntem alături de dânsul și de familia Vișovan în această nouă încercare, la 60 de ani de la eliberea tatălui acestuia, liderul anticomunist Aurel Vișovan, după cei 16 de detenție în lagărul concentraționar în care s-au distrus generații întregi de tineri, de intelectuali, de țărani și de lideri spirituali, și la 34 de ani de la căderea acelui regim satanic, regimul comunist.

Ne întrebăm cum e posibil că într-o țară democratică, cu stigmate adânci după jumătate de secol de comunism, astfel de decizii dure să fie luate cu atâta ușurință. Sperăm ca Episcopul de Maramureș să răspundă concret cererilor cetățenilor care s-au adresat perfect legal și cu bun simț cerând explicații în privința suspendării părintelui lor spiritual sau pur și simplu a unui român patriot cu care rezonează.

Îndemnăm românii, care susțin cauza Pr. Visovan, să ia atitudine în online, în scris și în orice mod CIVILIZAT, pentru a-și arăta susținerea!

Sperăm că adevărul să iasă la suprața și nădăjduim că Episcopia Maramuresului își va îndreptă această greșeală față de Pr. Marius Visovan, revenind asupra deciziei și arătând respect pentru toți românii care s-au solidarizat cu dânsul.

Parintelui Vișovan îi transmitem susținerea noastă necondiționată și îi dorim să aibă puterea de a trece peste această încercare grea, asigurându-l că îi vom fi alături până la capăt, indiferent de consecințe.

Dumnezeu să aibă în pază familia Vișovan!

Camarazii România

*

Așa cum preoți ca Iustin Pârvu, Arsenie Papacioc, Adrian Făgețeanu și alți mărturisitori autentici ai creștinismului românesc au fost persecutați de autorități și iubiți de enoriași, vedem istoria repetându-se sau rimând în cazul Vișovan.

Întreaga comunitate GRECO – CATOLICĂ precum și întreaga comunitate de pe Șugău a făcut scut în jurul preotului Vișovan:

Părinte drag, Marius Vișovan,

Cuvintele sunt insuficiente pentru a exprima durerea și nedreptatea prin care treceți acum. Suspendarea Sfinției Voastre, urmată de pierderea grea a nurorii Sara, sunt încercări greu de imaginat și de suportat. În fața unei asemenea suferințe, ne plecăm capetele și ne rugăm ca Domnul să vă întărească inima și să vă aducă mângâiere.

Fie ca sufletul nurorii dumneavoastră să se odihnească în pace, iar dumneavoastră să găsiți puterea de a trece peste aceste vremuri cumplite, cu ajutorul harului divin.

Suntem alături de Sfinția Voastră cu rugăciunile noastre și vă asigurăm de toată susținerea noastră, a întregii comunități de pe Șugău. Dumnezeu este cu dumneavoastră în această grea încercare, iar noi, comunitatea, vă purtăm în gânduri și rugăciuni.

Preasfințite Părinte Episcop,

Părintele Vișovan a ctitorit două biserici și a slujit cu devotament și dăruire în comunitatea noastră peste 30 de ani, oferind nu doar liturghii de o mare profunzime spirituală ci și sprijin moral și emoțional fiecăruia dintre noi, în momentele noastre de încercare. Sub îndrumarea sa, ne-am apropiat mai mult de Dumnezeu.

Nu contestăm autoritatea Episcopului Bizău și înțelegem că deciziile acestuia sunt luate întotdeauna cu gândul la binele Bisericii. Totuși, nu putem să nu ne exprimăm îngrijorarea și tristețea față de o hotărâre care, în ochii noștri, este NEDREAPTĂ și poate să ducă la pierderea păcii si armoniei în comunitatea noastră, la îndepărtarea de valorile pe care vreme de 30 de ani, Părintele Vișovan ni le-a insuflat.

Cu toată compasiunea și sprijinul nostru,
întreaga comunitate GRECO – CATOLICĂ precum și întreaga comunitate de pe Șugău.’

*

Episcopia Maramureșului trebuie să știe că plecarea capului în fața anticreștinilor de la institutul Elie Wiesel le va știrbi definitiv autoritatea și prestigiul, iar institutul trebuie să știe că astfel de provocări servesc doar la întărirea comunităților noastre.

Duse sunt vremurile în care puteați face orice și lumea tăcea.

Conștiința națională este trează, vie și în continuă creștere.

3 comments

  1. Trist dar nu e de mirare!
    Greco-catolicismul e “integrat” in Papism iar Papismul este uniuversalist.
    Universalismul este “fratele” sionismului si la putere Papalitatea are un iezuit, adica reprezentatntul deghizat al talmudistilor, contrar interdictiei Papilor anteriori de a fi “uns” chiar Cardinal vreun iezuit!
    .
    Dai in unul, tipa celalalt!
    … La fel si Terhes – mare suveranist, da “cu voie” paistasa, de fapt! Nu are treaba cu Nationalismul, …. joaca viclean!

    Poate il lumineaza Dumnezeu pe preotul Visosan si pleaca din ratacirea eretica papista la Adevar, adica vine la Orotodoxie.

  2. Câtă lașitate și în clerul greco-catolic! Și mai ziceau (de rău) despre clerul ortodox, cum că a pactizat cu securitatea pe vremea comunismului?! Acum se vede cine pactizează cu dușmanii creștinismului, acum când este libertate și nu mai este amenințat (clerul greco-catolic) direct cu închisoarea, mai ales că clerul greco-catolic este susținut de Vatican. Rușine să le fie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *