Home / Internațional / Jidanul Marko Djuric ajunge prim ministru în Serbia

Jidanul Marko Djuric ajunge prim ministru în Serbia

Incorect Politic
August 25, 2024

Jidanul Marko Djuric ajunge prim ministru în Serbia

Jidanul Marko Djuric ajunge prim ministru în Serbia

Via CasusBelli:

Serbia, un stat cu aproape șapte milioane de locuitori și o populație iudaică minusculă, a numit, în luna mai, primul ministru de externe de origine jidovească.

Numirea lui Marko Djuric – fost ambasador al Serbiei la Washington – în rolul de ministru de externe poate fi interpretată ca un semnal al unei schimbări mai ample în politica externă a țării.

Deși este încă în relații bune cu Rusia, China și Iran, guvernul președintelui Vucic depune eforturi pentru a îmbunătăți relațiile Serbiei cu SUA care au fost grav afectate după bombardarea Serbiei de către SUA în anii 1990.

În paralel cu aceste eforturi, guvernul sârb urmărește o resetare a relațiilor cu Israelul – care a atins un minim istoric odată cu recunoașterea de către Israel a independenței Kosovo în 2020.

Recunoașterea de către Israel a independenței Kosovo a venit ca parte a Acordului de la Washington dintre Kosovo și Serbia negociat de administrația Trump. Acest acord a dus la înființarea de către Kosovo a primei ambasade a unei națiuni musulmane la Ierusalim.

La nivel practic, Serbia deja colaborează cu Israelul. Începând cu 7 octombrie, atât furnizorii de arme deținuți de statul sârb, cât și cei privați au trimis câteva transporturi de arme și muniție către statul evreu, potrivit unui articol publicat în Balkan Insight. Concluziile articolului se bazează pe înregistrări financiare ale producătorilor și comercianților de arme sârbi și pe date din surse deschise privind zborurile avioanelor de transport de marfă din Serbia către bazele militare israeliene.

Djuric a refuzat să comenteze și să spună dacă aceste transporturi de arme reprezintă politica oficială a Serbiei. În schimb, Djuric a remarcat că Serbia dorește o rezolvare pașnică a conflictului israeliano-palestinian.

2 comments

  1. Di multa vreme isi baga tribul oameni “sus” – sa ne amintim ca la ONU, in anii 50 se zicea ca Israelul are 2 reprezentari, cea proprie si ce din Romania, unde la Ministerul de Externe doar femeile de serviciu si soferii (belferilor, desigur) nu erau “de-ai lor”.

    Blinken – tot de-al-lor, da’ de sus – e Straussian, nu simplu “Frankist”!

    Cum ajung?
    Simplu, pe unii dau deoparte cu santaj in special pebaza de capcane in care intra potentialii “localnici” iar pe altii ii corup cu banii “jidanului international” de care corbeste/scrie Henri Ford.

    Nici nu e greu la crestini, ca pentru jidani, morala crestina este “spatiu” de ispitire si inselaciune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *