Home / Educativ / Miturile Fondatoare Ale Politicii Israeliene

Miturile Fondatoare Ale Politicii Israeliene

Incorect Politic
August 27, 2024

Miturile Fondatoare Ale Politicii Israeliene

În 1995, editorii francezi au refuzat să editeze această carte, al cărei autor candidase de două ori, din partea Partidului Comunist Francez, la preșe­dinția Franței. Librăria Românească Antitotalitară (din Paris) s-a achitat onorabil de misiunea pe care și-a asumat-o, de a tipării și distribui cartea, contribuind ca această critică a ideologiei sioniste și a politicii Statului Israel să devină primul SAMIZDAT din istoria editorială franceză. De altfel, titlul inițial al cărții a fost  Miturile fonda­toare ale lui Israel, perspectivă ce ușurează înțelegerea demersului autorului.

Citi­torii vor judeca punctul de vedere al lui Roger Garaudy, care a marcat o importantă fisură în ideologia sionistă, politica statului Israel și în întregul terorism intelectual postbelic. Greu de contes­tat, de exemplu, justețea replicii autorului la terorismul intelectual cu care este întâmpinată orice critică la adresa sionismului ori a statului Israel: ”Nu este vina mea dacă cei ce mă acuză sunt toc­mai cei care au organizat o afacere din vânzarea ciolanelor inexistente ale buni­cilor lor”.

Care ciolane și de ce inexistente? Ciolanele celor aproximativ unu la sută din faimoasa cifră de șase milioane; inexistente în sensul că lipsesc 99 % din numărul pretinșilor morți, devenit una dintre dogmele întregii perioade postbelice. În locul faimoaselor șase milioane de victime ale așa numi­tului Holocaust, autorul consideră că ar fi vorba de șaizeci de mii, adică de 1 % din cifra magică de șase milioane. Să sperăm că autorul nu se înșeală prea tare, în care caz deși e vorba de o tragedie, ea este de o sută de ori mai mică.

Să nu ui­tăm însă tragedia și morții celorlalte popoare, mai ales că jidanii sunt cei care au dorit și au provocat războiul, apoi, de la război încoace, se prefac a număra morți imaginari, cerând milioane și miliarde de dolari despăgubire, fără să-și pună problema despă­gubirilor  pe care ei înșiși trebuie să le plătească altor popoare, de exemplu româ­nilor, pentru faptul că au fost principalii organizatori ai întemnițării unui milion sau două dintre concetățenii noștri , din care zeci de mii, poate mult mai mulți, au murit în detenție sau, după eliberare, ca urmare a detenției.

Preț: 35 LEI, 264 p. stare impecabilă.

Comenzi la:

3 comments

  1. Israeli Soldier Accused of Raping Palestinian Prisoner Becomes a TV Celebrity in Israel

    https://www.informationliberation.com/?id=64617

  2. Israelul a pierdut razboiul impotriva Hamas…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *