Home / Chestiunea Jidănească / Ce este grupul de lobby iudeo-american AIPAC?

Ce este grupul de lobby iudeo-american AIPAC?

Carolina Gunderode
Incorect Politic
August 13, 2024

Moral Blackmail

Ce este grupul de lobby iudeo-american AIPAC?

Există multe decizii pe care organizația jidovească AIPAC a putut să le adopte în favoarea statului de ocupație israelian, iar această organizație caută constant să facă presiuni pe factorii de decizie din Statele Unite ale Americii pentru a continua să ofere sprijin Israelului sub toate formele, fie financiar, militar sau de altă natură.

Ce este organizația AIPAC?

AIPAC este un grup de lobby iude-american care caută constant să asigure sprijinul SUA continuu pentru ocupația israeliană. Betsy Burns Corn este în prezent președintele AIPAC, în timp ce Howard Kohr este CEO-ul organizației.

Cine a inițiat înființarea organizației jidovești AIPAC?

Inițiativa de a înființa organizația jidovească AIPAC a fost inițiată de Yeshaya Kenan, care a fost membru al Comitetului Sionist American pentru Afaceri Publice, în 1951, pentru a oferi o voce unificată pentru susținătorii ocupației israeliene din Statele Unite. Este de remarcat faptul că Kenan a fost directorul mass-media al Agenției Jidovești și a fost, de asemenea, membru al delegației israeliene la Națiunile Unite pentru o scurtă perioadă.

Este AIPAC unul dintre cele mai puternice lobby-uri din America?

AIPAC este unul dintre cele mai puternice lobby-uri din America și unul dintre cele mai importante grupuri care susțin ocupația israeliană. Această organizație se mândrește cu menținerea securității ocupației israeliene și a prezenței sale continue ca forță majoră în regiune prin presiunile pe care le exercită. Este de remarcat faptul că numărul membrilor săi ajunge la aproximativ 100.000 de membri.

Toți jidanii din America aprobă activitățile AIPAC?

Nu toți jidanii sunt de acord cu lobby-ul sionist și cu politica externă americană pe care își propune să o realizeze prin organizația jidovească AIPAC; există unele organizații jidovești care susțin cauza palestiniană și protestează de fapt împotriva activităților AIPAC, iar unele dintre aceste organizații organizează campanii de boicotare a acestei organizații și din cauza sprijinului ei pentru ocupație.

Este de remarcat faptul că sunt mulți jidani care nu sunt de acord cu agenda sionistă sau cu atacurile în curs ale ocupației israeliene asupra poporului palestinian, inclusiv rabinii cu care s-a întâlnit șeicul Yusuf al-Qaradawi, potrivit unei investigații Misbar, ca precum și rabinii cu care președintele iranian s-a întâlnit în 2023, potrivit unei anchete Misbar.

Există exemple de influență a AIPAC asupra deciziilor americane?

AIPAC a avut o influență asupra multor decizii luate de Statele Unite, iar următoarea listă include câteva dintre cele mai proeminente exemple de influență a AIPAC:

Adoptarea Actului Jackson-Vanik: În 1974, organizația jidovească AIPAC a putut să adopte Legea Jackson-Vanik, care a făcut din Uniunea Sovietică un partener comercial prioritar, a permis imigrația jidovească peste granițele sale și a îmbunătățit condițiile drepturilor omului.

Anularea sancțiunilor președintelui Gerald Ford: AIPAC a reușit să anuleze sancțiunile președintelui Gerald Ford, care au fost impuse ocupației israeliene în 1975 din cauza refuzului acesteia de a intra într-o înțelegere provizorie cu Republica Arabă Egipt.

Menținerea superiorității militare israeliene: AIPAC a dorit să asigure superioritatea militară a Israelului în regiune și a reușit să obțină legislația de la Congresul SUA pentru a face acest lucru în 2008.

Care sunt instituțiile și organizațiile afiliate AIPAC?

Există mai multe instituții și organizații afiliate organizației jidovești AIPAC și se bazează pe ele pentru a atinge obiectivele generale ale AIPAC, dintre care cele mai proeminente sunt următoarele:

Conferința președinților organizațiilor jidovești americane, cunoscută pe scurt sub numele de COP, este preocupată de lobby și influențarea ramurii executive din America și include mai multe organizații subsidiare.

American Israeli Education Foundation: American Israeli Education Foundation este interesată să trimită legiuitori americani la ocupația israeliană, astfel încât problemele legate de ocupație să poată fi discutate, cu toate costurile acoperite.

Comitete de acțiune politică pro-israeliană: comitetele de acțiune politică pro-israeliană sunt un grup de comitete care își propun să finanțeze candidații la alegerile din SUA și nu toate aceste comitete își anunță în mod explicit finanțarea candidaților.

Există mecanisme pentru ca AIPAC să-și desfășoare activitatea?

AIPAC urmează multe mecanisme pentru a-și desfășura activitatea și pentru a-și atinge obiectivele. Lista include următoarele, conform unuia dintre studii:

Invocarea antisemitismului: AIPAC invocă adesea acuzația de antisemitism pentru a atrage atenția asupra existenței statului de ocupație israelian, a problemelor legate de drepturile omului și a altor probleme care servesc obiectivelor ocupației.

Selectarea candidaților pentru Congres: AIPAC își gestionează bine campaniile electorale, își selectează candidații pentru Congres pe baza loialității față de statul ocupant Israel și îi pasă de opinia candidaților cu privire la Orientul Mijlociu înainte de a-i selecta.

Lobby la Congres: AIPAC face lobby la Congresul SUA prin legiuitori și asistenții acestora, ceea ce sporește capacitatea organizației de a comunica cu factorii de decizie influenți.

Raportare: Organizația jidovească AIPAC este dornică să pregătească diverse rapoarte care să influențeze deciziile americane într-un mod care să servească ocupației israeliene, în special Raportul Orientului Apropiat, care este publicat o dată la două săptămâni.

Schimbarea opiniei publice: Pe lângă dorința sa de a comunica cu oficialii și factorii de decizie, AIPAC este dornic să comunice cu poporul american și să schimbe opinia publică, astfel încât să fie în favoarea sprijinirii statului israelian ocupant.

Controlul presei: AIPAC încearcă să controleze mass-media și presa din Statele Unite ale Americii, să le folosească pentru a recompensa sau pedepsi candidații la Congres în funcție de loialitatea și sprijinul lor pentru ocupația israeliană.

Există obiective pe care AIPAC încearcă să le atingă?

Există mai multe obiective pe care AIPAC încearcă să le atingă prin diferite mecanisme și metode. Următoarele sunt câteva dintre aceste obiective:

Furnizarea factorilor de decizie cu unele informații: AIPAC oferă informații care arată relația dintre Statele Unite și statul de ocupație israelian și amploarea rolului puterii israeliene în păstrarea intereselor Statelor Unite și oferă factorilor de decizie aceste informații. .

Consolidarea eforturilor de combatere a terorismului: AIPAC explică că combaterea terorismului este unul dintre scopurile pe care urmărește să le atingă, conform politicilor pe care le urmează această organizație.

Face lobby către Congres pentru a oferi sprijin: Organizația AIPAC face lobby către Congresul SUA pentru a continua să ofere sprijinul de care statul ocupant Israel are nevoie din surse străine.

Negocierea pentru înființarea a două state: O mare parte din eforturile AIPAC sunt concentrate pe negocierea înființării a două state pe teritoriile palestiniene ocupate, și anume statul de ocupație israelian și statul Palestina, cu condiția ca statul palestinian să fie demilitarizat.

Care sunt cele mai importante informații despre AIPAC?

Șeful organizației AIPAC, împreună cu membrii și administratorii organizației, urmăresc să atingă multe obiective care sunt în primul rând în interesul statului ocupant. Următoarele sunt unele dintre cele mai importante informații despre această organizație:

Înființarea organizației: AIPAC a fost înființată în Statele Unite ale Americii în 1953, în epoca președintelui Dwight Eisenhower, dar numele i-a fost schimbat ulterior în ceea ce este astăzi.

Înregistrare oficială: Deși există multe grupuri de lobby care susțin ocupația israeliană în Statele Unite ale Americii, AIPAC se distinge prin faptul că este înregistrată oficial ca grup de lobby în conformitate cu legile Statelor Unite.

Ideologia organizației: Ideologia organizației AIPAC din Statele Unite se bazează pe loialitatea față de statul ocupant Israel, susține caracterul jidovescc al statului și dorește să consolideze relațiile dintre acest stat și Statele Unite ale Americii. .

Rolul în alegeri: Organizația AIPAC a reușit să învingă mulți candidați la Congresul SUA în perioada electorală, datorită sprijinului lor pentru țările arabe sau cauza palestiniană, potrivit Centrului Palestinian pentru Studii Israeliene.

Implicarea tuturor comunităților jidovești în organizație: AIPAC nu se limitează la o categorie de comunități jidovești, ci comitetul său executiv reunește toate comunitățile din Statele Unite cu membri ai partidelor Democrat și Republican.

Crize cu Casa Albă: De-a lungul istoriei sale, au apărut multe crize între AIPAC și Casa Albă, inclusiv criza vânzării de avioane de avertizare timpurie AWACS către Arabia Saudită și criza alianței antiteroriste cu țările arabe din 2001.

nehmehamie@gmail.com

12 comments

  1. AIPAC = American Israel Public Affairs Committee = Comitetul de Afaceri Publice Americano Israelian.
    Precizare necesară, căci s-a „sărit“ în articol peste numele organizaţiei („American Israel Public Affairs Committee“), AIPAC fiind doar acronimul numelui.
    Este cea mai puternică organizaţie a ceea ce este denumit „lobbyul israelian“ din Statele Unite, fiind, de aceea, subiectul principal al unei celebre cărţi a autorilor John Mearsheimer și Stephen Walt, „Lobby-ul israelian și politica externă a S.U.A.“ (The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy), apărută şi în România.
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Lobby-ul_israelian_%C8%99i_politica_extern%C4%83_a_S.U.A.
    Destul de discret (chiar secret), încă de când era condus de sionistul M.R. Ungureanu, ministerul de Externe al României se află şi el în legătură cu AIPAC (a se vedea pe siteul ministerului şi https://www.mae.ro/node/46480 ), cum se află în acorduri de colaborare cu toate marile organizaţii iudaice (acord semnat de Bogdan Aurescu-Goldenberg).

    • Sunt rapizi! Probabil ca urmaresc permanent, la secunda, Incorect Politic si se iau masuri pe loc.
      A si fost sters, astfel, rapid, dupa postarea comentariului de mai sus, articolul de pe Wikipedia de limba romana despre Lobby-ul israelian din SUA (AIPAC), iar acum apare, in locul lui, textul: “Wikipedia încă nu are o pagină despre Lobby-ul israelian și politica externă a S.U.A.”
      De dimineata link-ul de mai jos era plin de continut (ne e prima data cand se intampla asa ceva):
      https://ro.wikipedia.org/wiki/Lobby-ul_israelian_%C8%99i_politica_extern%C4%83_a_S.U.A

      • Erau peste 50.000 d “agenti” de sustinere a sionismului, imprastiati pe tot globul care urmaresc doar wikipedia cautand tot ce dezvaluie adevarurile care nu le convin: ei modifica secunda de secunda totul!
        In cateva randuri am introdus completari de clarificare a unor aspecte pe wikipedia, inclusiv cu link-uri in care tot “ei” ziceau ce am postat: a doua zi nu mai erau randurile mele.

        Nu uitati ca in fiecafre an se publica peste 20.000 de carti si articole care falsifica realitatea si in care cele descrise sint interpretari cu omisiuni facute tot de-ai “lor” dar si de idiotii utili cat si de slugile – paravan care sint franc-masonii.
        Interzicand in cat mai multe tari scrierile corecte, este nu doar periculos sa vorbesti dar si din ce in ce mai greu sa gasesti surse de informare corecte.

        Insa, cred ca cea mai mare opreliste o constituie mintea deformata de educatiemass-media, cultua… care au produs omul incapabil sa creada ADEVARUL!

    • Pe aici se mai poate intra la conţinutul articolului original „Lobby-ul israelian şi politica externă a S.U.A.“ (despre cartea cu acest titlul, care se referă la AIPAC) de pe Wikipedia de limba română:
      https://ro.wikipedia.org/w/index.php?search=Lobby-ul+israelian&title=Special%3AC%C4%83utare&ns0=1
      (E primul articol din lista afişată.)

      Celelalte principale mari organizaţii iudaice din SUA care fac lobby pentru Israel şi pentru interesele iudaice, şi care sprijină activitatea AIPAC, sunt American Jewish Committee (cu care ministerul de Externe din România se află în relaţii cordiale şi de colaborare, ca şi foarte mulţi din politicienii români, politiceni care fac escală la sediul acestuia când ajung în SUA, masoneria iudaică B’nai B’rith (cu care ministerul de Externe din România se află în cea mai veche colaborare de după 1989 dintre marile organizaţii judaice), şi Anti-Defamation League („Ghestapoul evreiesc“, care hărţuieşte şi atacă pe cei care stau în calea intereselor iudaice, fiind creat în acest scop de B’nai B’rith).

  2. @CDN “-sterge,sterge tot,goyimii au aflat!!!!!”

  3. U.S. Accelerates Military Deployment to Middle East as Israel Bombs Another School

    https://www.informationliberation.com/?id=64592

  4. Lobby-ul este mita legalizata.
    Si dupa cum spunea Henry Ford, jidanul international are la dispozitie toti banii din lume cu care cumpara orice, oriunde. Asa ca, resursele lor sint financiar nelimitate si cand au chef mai tiparesc cateva sute de miliarde de dolari americani…

    Amintiti-va ce a raspuns Bernencke la intrebarea pusa in Comisia Senatoriala a Congresului SUA – “cine si unde a trimis din SUA peste 800 de miliarde de dolari?”…
    IS NONE OF YOUR BUSINESS! – asta raspuns cu c_aie, nu-i asa?
    Cumsa de stapanul socoteala slugii – statul american?
    Si jidanul a ramas liber, a dat lectii de “finante” pentru grupuri de meseriasi, “atent selectionati”… banii pe care scris US Dollar s-au dus… nimeni n-a miscat vreun deget impotriva lui si nici sa mai gaseasc vreun cent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *