Home / Actualitate / Regres și haos prin digitalizare: Statul se pregătește să înființeze Ro e-Proprietatea

Regres și haos prin digitalizare: Statul se pregătește să înființeze Ro e-Proprietatea

Incorect Politic
August 10, 2024

Regres și haos prin digitalizare: Statul se pregătește să înființeze Ro e-Proprietatea

Regres și haos prin digitalizare: Statul se pregătește să înființeze Ro e-Proprietatea

Via News18:

Vine prăpădul pentru toți românii care au un apartament, o casă sau terenuri proprietate personală! Se înființează Ro e-Proprietatea. Cum va calcula statul impozitul și prețul de vânzare al fiecărei locuințe

După e-Factura și e-TVA, statul se pregătește să înființeze Ro e-Proprietatea. Analiștii sunt sceptici cu privire la noul sistem și sunt de părere că va genera probleme mari. Ce înseamnă mai exact acest lucru pentru milioane de români?

Ei bine, toți cei care au un apartament, o casă sau un teren vor fi înscriși într-o bază de date, iar autoritățile vor stabili ce valoare au acestea. În funcție de cifrele stabilite, se va calcula apoi impozitul pe aceste bunuri imobile. Automat acest lucru va avea impact și asupra prețurilor de vânzare ale locuințelor.

„De unde avem valorile? Ministerul va colecta baza de date de la cadastru, notari, de la autoritățile locale. Pe baza acestor informații, la nivelul fiecărei localități, prin sistemul informatic vor fi furnizate valorile de piață ale proprietăților. Este o transformare de profunzime pentru impozitarea proprietăților”, a explicat Marcel Boloș.

Noul sistem de impozitare Ro e-Propritatea ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2026. Așadar românii vor trebui să se conformeze și să plătească un impozit bazat pe evaluărilor statului, care astfel va stabili și prețul de vânzare al locuințelor.

„În esență, dl. Boloș ne spune că, de la 1 ianuarie 2026, statul va avea o bază de date cu prețuri de referință în imobiliare, calculate de statul român pe baza datelor de la notari, cadastru și din alte surse.

O exprimare evazivă care lasă loc speculațiilor. Pare că statul ar putea să calculeze, în baza unui algoritm încă neștiut, care este valoarea apartamentelor, a terenurilor, a tuturor proprietăților imobiliare din România.

Altfel spus, statul ar crea, indirect sau poate voit, un mercurial al prețurilor imobiliarelor. Ce ar însemna acest lucru? Un pericol uriaș pentru industria construcțiilor, pentru zona imobiliară. Mai simplu spus, statul ar stabili niște prețuri la care să ne vindem sau să cumpărăm locuințele.

Sper să nu ajungem la un asemenea mercurial care ar însemna o ingerință foarte gravă în economie”, a explicat analistul Adrian Negrescu pentru Adevărul.

Va fi prăpăd pe piața imobiliară din cauza e-Proprietatea

Întrebat ce crede că urmărește statul prin e-Proprietatea, analistul a spus că speră doar că vrea să își realizeze o bază de date cu toate proprietățile din România, cu proprietarii, astfel încât să știe, pe bază de CNP, ce proprietăți dețin românii și, în funcție de asta, să vadă dacă s-au îmbogățit ilicit, și-au plătit taxele etc.

e-Proprietatea ar urma să fie platforma pe baza căreia vor fi calculate noile taxe pe proprietate, în funcție de valoarea acestora (terenuri, case, apartamente etc.)

Nu este exclus ca această bază de date să stea și la baza viitorului impozit progresiv, a noii modalități de taxare a averilor.

E nevoie de clarificări de la Ministerul Finanțelor pentru că există riscul ca aceste date să fie folosite abuziv, să creeze modificări semnificative în piața imobiliară dacă vor fi însoțite de acel mercurial.

Prețurile imobiliarelor ar trebui stabilite de piața liberă, de raportul dintre cerere și ofertă și nu în mod arbitrar, de stat sau de orice altă instituție”, a conchis Negrescu.

6 comments

  1. Și să știe ce pot să confiște/fure…

  2. Un soldat jidan se lauda ca a violat un palestinian. Un diavol care este protejat de “democratia israeliana”!

    https://x.com/stairwayto3dom/status/1821933547822645437

  3. Luis Lazarus a rămas fără salariul de europarlamentar. Are niște bănuieli
    https://www.incorectpolitic.com/regres-si-haos-prin-digitalizare-statul-se-pregateste-sa-infiinteze-ro-e-proprietatea/

    Europarlamentarul din partea SOS România, colegul Dianei Șoșoacă, Luis Lazarus, a lansat un atac dur la adresa sistemului bancar după ce s-a confruntat cu o situație fără precedent: salariul său de la Parlamentul European a dispărut. Banca nu poate localiza banii Într-o declarație recentă, Lazarus a expus detaliile unei probleme bancare care l-a lăsat fără explicații și, mai grav, fără banii care i se cuveneau. Parlamentul European a confirmat că a transferat suma aferentă salariului său, însă Banca Transilvania, instituția bancară prin care Lazarus își gestionează fondurile, nu poate localiza banii. „Într-o eră a digitalizării și securității avansate a datelor, este absolut uluitor că nimeni nu poate oferi o explicație logică pentru această situație,” a declarat Lazarus. Conform acestuia, Parlamentul European a prezentat documentele care atestă transferul efectuat, dar Banca Transilvania susține că nu a primit fondurile.

    Marcel Boloș ne liniștește: CNP-ul fiscal e ca vaccinul – ”Nu este obligatoriu”
    https://www.activenews.ro/stiri/Marcel-Bolos-ne-linisteste-CNP-ul-fiscal-e-ca-vaccinul-Nu-este-obligatoriu-191172

    Amprentarea financiar-fiscală a propriei existențe…
    http://www.napocanews.ro/2024/08/amprentarea-financiar-fiscala-a-propriei-existente.html

  4. Din articol se vede foarte limpede că nimic din ce gîndim că deținem nu ne aparține.
    De altfel ar fi trebuit s-o știm de pe vremea cînd am început să plătim chirie statului sub formă de impozit pentru locuința așa zis proprietate personală, automobilul așa zis propriu, pămîntul moștenit de la strămoși sau achiziționat cu acte în regulă, cu martori și cu preț plătit așa zisului vînzător ( care în fapt nu îl deținea nici el, aflindu-ne cu toții într-un fel de Simulare , un joc comercial virtual ) .

    Din punctul meu de vedere , totul nu a fost decît o farsă, pentru că atunci cînd băncile vor revendica toate aceste bunuri ca fiind ale lor, căci achiziționate cu instrumente de plată bancare ( bancnote sau carduri, proprietate toate ale băncilor), noi să nu.putem avea nici un fel de argument pentru a le sta împotriva .
    Nu poți avea ceva în nume propriu dacă acel ceva este Înregistrat la stat, este Predat statului, notarii și cadastrul avînd rolul de agenți ai băncilor, de multe ori fără știința lor .
    Cum îmi poate spune mie cineva că dețin ceva daca eu nu pot înstrăina acel ceva la un preț pe care eu îl hotărăsc? Puțin contează dacă mi-l dă cineva sau nu, importantă e libertatea mea de decizie într-o potențială tranzacție. Ca să îmi cer voie de la stat și ca statul să mă autorizeze să vind un bun ce imi aparține , este disonant și incoerent .

    Totul face parte din Agenda 21 și duce la inrobirea și sărăcirea noastră perpetuă: nu vei avea nimic și vei fi fericit, maximă proprie Societății lui Isus, iezuitii .

  5. Nu vei detine nimic si vei fi fericit – asa goyim asta va paste. Statul roman adica jidanii care ne ocnduc sunt nemultumiti ca romanii sunt cei mai mari proprietari de locuinte din europa – in procente. Si se gandesc cum sane faca sa ne pierdem casele.

    Cu unii este usor ca neavand copii ia statul casa. Jidanii vor sa ne puna mai apoi taxe mai mari, sa faca cu casele cum fac cu masinile de la an la an mai greu va fi sa le ai!!! jidanii lucreaza, nu dorm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *