Home / Actualitate / Răspunsul Dianei Șoșoacă la comunicatul mănăstirii Petru Vodă

Răspunsul Dianei Șoșoacă la comunicatul mănăstirii Petru Vodă

Incorect Politic
Iulie 24, 2024

Răspunsul Dianei Șoșoacă la comunicatul mănăstirii Petru Vodă

Răspunsul Dianei Șoșoacă la comunicatul mănăstirii Petru Vodă

Preluat de pe Certitudinea:

Mănăstirea Petru Vodă, al cărei prestigiu a fost ridicat la maximum posibil de Părintele Iustin Pârvu, acum plecat la Domnul, a remis spre publicare un comunicat-pamflet împotriva Dianei Iovanovici Șoșoacă, pentru așa-zisul comportament „anticreștin” pe care l-a avut recent în Parlamentul European, unde s-ar fi făcut vinovată de „utilizarea etică greșită” a sfintelor icoane și de „abuzul etic” de a se duce îmbrăcată în costumul național românesc (asta parcă am mai auzit-o la cineva). Opinia mea, la prima mână, e că acest comunicat-pamflet nu e scris de un cleric, ci de un mirean cu studii teologice. Are ceva din stilul lui Vasile Bănescu…

Iată comunicatul mănăstirii Petru Vodă:

Mănăstirea Petru Vodă din Neamț a publicat pe site-ul său oficial un comunicat în care condamnă comportamentul Dianei Șoșoacă din deschiderea sesiunii noului Parlament European, susținând că purtarea ei este contrară „raționalităţii şi nobleţei Creștinismului”, potrivit Digi24.ro..

„Este de datoria Bisericii şi a noastră în calitate de comunitate creştină să ne apărăm credinţa şi să ne afirmăm valorile creştine în maniera în care se cuvine ca aceste lucruri să fie făcute. Astfel, în ce privește comportamentul recent al doamnei Diana Iovanovici Şoşoacă în Parlamentul European, trebuie menționat faptul că domnia sa a fost aleasă exclusiv pe baza calificării sale de ambițios politician, și nu ca cleric sau reprezentant spiritual. Pretenția doamnei Iovanovici Şoşoacă de a reprezenta un punct de vedere creștin trebuie dezmințită – în primul rând pentru că comportamentul său este contrar raționalităţii şi nobleţei Creștinismului, care învinge prin puterea spiritului, a raţiunii și a argumentelor, nu prin vexare anarhică, iar în al doilea rând, din cauza utilizării etice greșite de către domnia sa a sfintelor icoane, care, conform celui de-al 7-lea Consiliu Ecumenic de la Niceea din 787 d.Hr., trebuie venerate în mod corespunzător, nu manipulate în mod necuviincios și într-un context care să ducă la desacralizarea lor”, se arată în comunicatul mănăstirii.

De asemenea, fețele bisericești au criticat și folosirea portului național românesc în acest context, dar și cum au fost utilizate icoanele.

„De asemenea, purtarea de către doamna Iovanovici Şoşoacă a portului național românesc este un alt abuz etic – întâi pentru că îl poartă într-un context în care ar trebui respectată o altă etichetă vestimentară și în al doilea rând pentru că prin atitudinea sa îl asociază unui comportament neelegant, care uzurpă semnificația sacră”, au mai adăugat reprezentanții lăcașului de cult.

Eurodeputata Diana Șoșoacă a fost dată afară, joi, 18 iulie, din plenul Parlamentul European, în timpul dezbaterii dinaintea votului pentru candidatura Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene.

Pe holurile PE, Șoșoacă le-a spus jurnaliștilor că la Bruxelles e „casa Satanei”, iar în ședința de plen, președinta Parlamentului, Roberta Metsola, a cerut scoaterea Dianei Șoșoacă din sală.

Șoșoacă a ridicat două icoane religioase și inițial a refuzat să se miște, cerându-le forțelor de ordine să nu o atingă și țipând „In God we trust! (În Dumnezeu ne încredem!)”. De asemenea, aceasta și-a pus o botniță la gură și a scos un sac negru, făcând astfel aluzie la morții din pandemie.

Așa cum era de așteptat, Diana Șoșoacă a răspuns cu promptitudine acestui atac venit, cel puțin aparent, chiar din sânul bisericii. Și tocmai de la Petru Vodă! Ne vom lămuri în timp care e „taina” acestui atac. Iată răspunsul rebelei europarlamentare:

„Părintele Nicolae Steinhardt, Jurnalul fericirii, Editura Mănăstirii Rohia, Rohia, 2005, pp. 26-27) scria următoarele:

„Mii de draci mă furnică văzând cum este confundat creştinismul cu prostia, cu un fel de cucernicie tâmpă şi laşă, o bigoterie, ca şi cum menirea creştinismului n-ar fi decât să lase lumea batjocorită de forţele răului, iar el să înlesnească fărădelegile dat fiind că e prin definiţie osândit la cecitate şi paraplegie. […] Nicăieri şi niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proşti. Ne-a chemat să fim buni, blânzi, cinstiţi, smeriţi cu inima, dar nu tâmpiţi…

Creştinismul neajutorat şi neputincios este o concepţie eretică, deoarece nesocoteşte îndemnul Domnului (Matei10, 16: „Fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii”) şi trece peste textele Sfântului Pavel (Efes. 5, 17: „Drept aceea, nu fiţi fără de minte”; II Tim. 4, 5: „tu fii treaz în toate…”, 1, 8: „să fie… treaz la minte” şi, îndeosebi, I Cor.14, 20: „Fraţilor, nu fiţi copii la minte; ci la răutate fiţi copii, iar la minte fiţi oameni mari”).

Nicăieri şi niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proşti. Ne cheamă să fim buni, blânzi, cinstiţi, smeriţi cu inima, dar nu tâmpiţi (numai despre păcatele noastre spune la Pateric „să le tâmpim”). Cum de-ar fi putut proslăvi prostia Cel care ne dă sfatul de-a fi mereu treji ca să nu ne lăsăm surprinşi de satana? Şi-apoi, tot la I Cor. (14, 33) stă scris că „Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii”. Iar rânduiala se opune mai presus de orice neîndemânării zăpăcite, slăbiciunii nehotărâte, neînţelegerii obtuze. Domnul iubeşte nevinovăţia, nu imbecilitatea. „Iubesc naivitatea ‒ zice şi Leon Daudet ‒ dar nu la bărboşi.” Bărboşii se cade să fie înţelepţi. Să ştim, şi ei şi noi, că mai mult rău iese adeseori de pe urma prostiei, decât a răutăţii. Nu, slujitorilor diavolului, adică şmecherilor, prea le-ar veni la îndemână să fim proşti. Dumnezeu, printre altele, ne porunceşte să fim inteligenţi (pentru cine este înzestrat cu darul înţelegerii, prostia — măcar de la un anume punct încolo — e păcat: păcat de slăbiciune şi de lene, de nefolosire a talentului. Iar când au auzit glasul Domnului Dumnezeu… s-au ascuns).”

P.S. Chiar îmi făceam griji pt dl Bănescu, după ce a fost dat afara pe ușa din dos cu progresismul lui cu tot …unde o fi, pe unde o sta, sireacu’….acum am înțeles …. Din păcate Părintele Iustin Pârvu, așa cum a fost trădat și omorât, așa se folosește imaginea lui de unii care nu mai au nicio legătură cu preceptele sale…. Apropos pt cei ce se semnează Mănăstirea PV, voi nu ar trebui sa va ascultați propriile sfaturi? Cine sunteți voi să mă judecați pe mine? Cine sunteți voi să vă băgați în politica? Cine sunteți voi să alegeți cine este credincios și cine nu? De când vă credeți voi Dumnezeu?

Cine vă credeți voi să spuneți cuiva că nu are voie sa poarte costumul national? N-oți fi și voi un institut Ellie Wiesel cu un Florian antiromân care spune că suntem legionari sau fasciști dacă purtăm costumul național? Deci în spatele vostru stau khazarii, nu? Că ăia sunt prietenii tinichelei și ai Ursulei!

Aaaaaa, dar comunicat împotriva Acordului semnat de Johannis nu dați? Dar împotriva furtului din bani publici și sărăcirea populației, nu dați? Dar despre perversiunile unora de-ai voștri nu dați? Dar despre cum au murit copiii în plandemie și după de la vaccinare nu dați? Dar despre închiderea bisericilor în plandemie nu ați dat? Dar despre cum au închis-o pe Sfânta Cuvioasă Parascheva în plandemie ați dat? Dar despre călugării voștri îmbrăcați civil de frică, la Pelerinaj la Cuvioasa, rugându-mă să îi duc la raclă, nu dați? Dar despre minele închise și alungarea românilor, nu dați? Apropos, vedeti că eu am reacționat când au spus că vor să bage dreptul de avort al femeii în Tratatul UE… DECI MĂNĂSTIREA PETRU VODĂ DOREȘTE ȘI SUSȚINE AVORTUL CA LEGE?!… Aaaaa, nu ați primit ordin și dați ascultare… Nu știam că niște fețe bisericești dau ascultare unor politicieni de-ai lui Coldea… Auzisem eu ceva…. acum sunt sigură!

Dumnezeu să vă dea după dreapta Sa judecată!

Alt mirean de la Petru Vodă intră în arenă cu următorul comunicat:

 

“Sunt un fost viețuitor la Mânăstirea Petru Vodă și un ucenic apropiat al Părintelui Iustin Pârvu.

Fără a fi în vreun fel implicat în politică, declar pentru toți cei care vor citi acest mesaj că sunt întru totul de acord cu poziția Dianei Șoșoacă din Parlamentul European și cu tot ce le-a strigat ea funcționarilor din acea instituție antihristică.

Atâta timp cât mărturisirea ei va fi de pe o poziție ortodoxă voi fi alături de ea.

Mărturisesc împreună cu ea împotriva abuzurilor și crimelor din plandemia instaurată în 2020, împotriva vaccinurilor anti-covid care îmbolnăvesc și ucid oameni, împotriva restricțiilor și abuzurilor impuse și de la Bruxelles. Sunt împotriva avorturilor, care sunt crime abominabile condamnate de Biserică, împotriva politicii homosexuale impusă tot de la nivel european, dar și împotriva diluării specificului național al popoarelor europene.

Tot ce a mărturisit Diana Șoșoacă pe 18 iulie în clădirea Parlamentului European este corect din punct de vedere creștin-ortodox!

Situația de acum impune mărturisire grabnică și directă. Nu avem timp de diplomație păguboasă!

Părintele Iustin era adeptul mărturisirii fără ocolișuri. Era omul adevărului.

Când situația o impune, când tăvălugul globalist amenință să ne înghită, când cenzura caută să ne desființeze, nu puteam tăcea în mod rușinos.

Trebuie să scoatem sabia cuvântului, sabia adevărului!

Nu sunt de acord cu așa-zisul comunicat al Mânăstirii Petru Vodă de acum, care nu reprezintă poziția Părintelui Iustin!

Personajul ce se ocupă de site-ul mânăstirii a fost de multe ori în opoziție cu marele duhovnic. Câteodată, în lupta noastră împotriva actelor cu cip, spre exemplu, acesta rupea afișele lipite de noi cu binecuvântarea Părintelui Iustin. Și tot în opoziție cu starețul nostru, a insistat să fie introdus internetul în mânăstire.

După trecerea la Domnul a ctitorului Mânăstirii Petru Vodă, mulți din cei care am mărturisit împotriva sistemului și a trădărilor de credință am fost dați afară. Au rămas cei agreați de sistem.

Declar acestea pentru a se cunoaște că NU toți cei care am trecut prin mânăstirea respectivă sunt împotriva acelui tip de mărturisire.

În condițiile actuale în care, în ultimii ani, Grecia a adoptat întâi parteneriatele civile apoi direct căsătoriile homosexuale cu dreptul ca aceștia să adopte copii, iar presiunile pentru ca România să legifereze aceleași lucruri sunt tot mai mari, se impune mărturisirea directă, fără ocolișuri și cu mult curaj, așa cum a făcut-o Diana Șoșoacă în Parlamentul European!

Amin!

Rasoforul Timotei.”

Preluare de pe Danielvla WordPress

8 comments

  1. Cei care sustin acel comunicat, indiferent cine sunt ei, sunt niste idioti! Sunt exact aia care au tacut in perioada minciunii Covid, sunt cei care tac astazi in contexul insultei oribile la adresa crestinismului dupa ceremonia mizerabila de deschidere a jocurilor olimpice! Niste ipocriti!

  2. Sosoaca a spus ca a primit telefon de la Manastirea Petru Voda cum ca doar un calugar a scris acel comunicat, dar ca nu reprezinta punctul de vedere al manastirii.

  3. Diana rămâne, în ciuda tuturor laturilor aruncate asupra ei, cel mai “barbat” politician din România anilor 2020.Toti detractorii ei, niște bulani, labari și lingă cururi iudeo-bolsevico-sataniste, între puliticieni, popi ecumenisti vanduti si ateo-lepadati de Hristos !!Înainte, noua Ana Ipatescu și Ecaterina Teodoroiu !!!Ai îmbrăcat camasa morții, ca mulți alții înaintea ta: Țepeș, Bravu, Horea,Tudor, Codreanu si legionarii, Antonescu, Ceaușescu!

  4. Apropo cu 3 sapt. in urma, circulau pe tik-tok 2 filmulete, in ambele fiind vorba de doua femei tinere, goale-pusca, una tinind un ciine in lesa si acostind trecatorii, iar cealalta se urcase pe o masina, la un moment dat luind o poza tragica, incrucisindu-si bratele pe piept. Prima a fost filmata dupa-amiaza, cea de-a doua in zorii zilei. Un politist se milogeste de cea din urma sa coboare de pe masina, aia nimic. Incidentele au avut loc in sectorul 4. Eu, cel putin, n-am vazut pe nimeno sa le mentioneze, nici mass media oficiale, nici cele alternative.

  5. Ma mir ca nu reaminteste nimeni faptul ca mama Dianei este mason de rang inalt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *