Home / Educativ / {CARTE GRATUITĂ} Din Lumea Legionară

{CARTE GRATUITĂ} Din Lumea Legionară

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Iulie 20, 2024

{CARTE GRATUITĂ} Din Lumea Legionară

Rânduri de început

Când i s-a adus Capitanului vestea că Puiu Garcineanu a intrat în mișcare, s-a exprimat: “sărbătorim astăzi o mare victorie!” Viața lui de legionar a confirmat această nădejde. Mișcarea Legionară a exercitat o mare atracție și asupra oamenilor cu carte. Dar puțini dintre ei au isbutit să străbată drumul care duce la isvoarele ei. Formația intelectuală este în același timp și o deformație a spiritului, o îndepărtare de evenimentul interior. Puiu Garcineanu este o excepție. În conștiința lui, luptătorul și intelectualul, omul de cultură si omul de sacrificiu, nu puteau trăi separat.

Cei ce l-au ucis au stins viața unei superbe aspirații a geniului românesc. Paginile, puține câte au rămas de la el, sunt o măturie a capacității lui extraordinare de a înțelege esențialul. Orizonturile ce le-a parcurs el nu s-au deschis decât Căpitanului și lui Moța.

Omul nou nu este nici omul rațiunei, nici al voinței oarbe, ci omul în care toate puterile sufletului se angrenează într-o mare pasiune, omul “pasional”, iar pasiunea care-i răscolește ființa și îi dă sens vieții este dragostea. Prin mijlocirea dragostei intrăm în comuniune cu neamul și cu Dumnezeu și simțim cum curgîn noi puterile veșniciei…

*

Continuă lectura AICI.

Descarcă PDF AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *