Home / Educativ / {CARTE GRATUITĂ} Adevărul în procesul lui Corneliu Zelea Codreanu

{CARTE GRATUITĂ} Adevărul în procesul lui Corneliu Zelea Codreanu

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Iulie 19, 2024

{CARTE GRATUITĂ} Adevărul în procesul lui Corneliu Zelea Codreanu

Adevărul în procesul ridicol, dar tragic, intentat lui Corneliu Zelea Codreanu de către dictatura carlistă.

Cuvânt înainte

Publicarea acestei broşuri işi află justificarea în dorinţa unanim simţită de poporul românesc să cunoască adevărul în procesul Corneliu Zelea Codreanu — adevăr ascuns cu grije si tenacitate , marelui aublio, de către organele conducătoare ale statului, prin măsuri exepţionale de supraveghere şi înăbuşire nemaiîntâlnite la noi până acum.

Intr-adevăr — nu mai e o taină pentru nimeni — acest proces s’a desfăşurat în condiții cari amintesc procedeele justiţiare ale vecinilor noştri din Rusia Sovietică: s-au călcat în picioare cele mai elementare reguli de legalitate, dreptate şt omanie. Toate acestea cu scopul evident de a smulge o sentinţă monstruoasă şi mai ales pentru a convinge opinia publică de vinovăţia lui Corneliu Codreanu, care a acceptat mai degrabă, cu seninatate şi bărbăție cununa muceniciei decât să-şi vadă țara sfâşiată de lupte interne.

Cu o lună de zile înainte de începerea procesului, întreg aparatul de stat a pornit o violentă campanie împotriva șefului Mișcării Legionare, am pante îTpotrToi şefului Mşcărl, Legionare, acuzându-l de cele mai grele păcate fată de țară, fără ca acesta, înlănțuit și pus la secret să poată schița cel mai elementar gest de apărare.

*

Continuă lectura AICI.

Descarcă PDF AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *