Home / Chestiunea Jidănească / Un cămin cultural numit după istoricul Gică Manole este sub asediul golemilor corectitudinii politice

Un cămin cultural numit după istoricul Gică Manole este sub asediul golemilor corectitudinii politice

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Iulie 7, 2024

Un cămin cultural numit după istoricul Gică Manole este sub asediul golemilor corectitudinii politice

Un cămin cultural numit după istoricul Gică Manole este sub asediul golemilor corectitudinii politice

Iată ultima provocare a regimului institutului terorist Elie Wiesel, care atacă orice este pro-românesc, promovând o continuă agendă de falsă învinovățire a românilor. Prin servitorii lui, despre care vom citi mai jos, acesta atacă decizia unei comune de a denumi un centru cultural după istoricul Gică Manole.

MonitorulBT:

Tăvălugul a pornit în ultima zi a lunii februarie a acestui an, când Consiliul Local al comunei Havârna a aprobat un proiect de hotărâre prin care a fost acordat Căminului Cultural din Tătărășeni – sat din cadrul acestei localități – numele ”Prof. dr. Gică Manole”.

Istoric extrem de controversat, Gică Manole a fost acuzat, în repetate rânduri, de antisemitism, negarea Holocaustului și că a făcut apologia lui Ion Antonescu, criminal de război….

Ce ironic, Gică Manole n-a negat niciodată holocaustul din Germania/Polonia și tot este acuzat de negare pentru că nu admite existența unui holocaust românesc. Nici măcar fostul președinte al Israelului, Shimon Peres, nu admite existența unui holocaust românesc, ba chiar a dat declarații oficiale împotriva acestei idei, afirmând că România a salvat 400.000 de iudei în timpul războiului.

Pigmeul Caranfilof versus Titanul Manole

“Mi se pare o jignire adusă comunităților evreiești din România” – Cel care a adus în atenţia opiniei publice situaţia a fost profesorul de istorie Bogdan Caranfilof, din cadrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani.Istorie „Mi se pare inacceptabil gestul Consiliului Local din Havârna, gest sprijinit de doamna primar Rodica Baltă.

Bogdan Caranofilof

Cum îsi permite golemul de mai sus, cu privirea de tâmp și țâțe de bărbat să-l atace pe eminentul istoric Gică Manole? Ce valoare are acest pigmeu în fața marelui profesor? Zero barat.

Nu poate fi adecvată promovarea unui personaj anacronic, xenofob, antisemit, care distorsionează faptele și rescrie istoria într-un sens subiectiv dorit de dânsul. Mai mult, mi se pare o jignire adusă comunităților evreiești din România, în contextul în care statul român a făcut în ultimul timp eforturi considerabile pentru asumarea faptelor abominabile ale trecutului nostru, pentru toleranță și respect față de evrei și față de statul Israel și pentru claritate morală”, a precizat profesorul Bogdan Caranfilof, pentru Monitorul de Botoşani.Istorie …

Cea care a iniţiat proiectul de hotărâre pentru acordarea numelui ”Prof. dr. Gică Manole” Căminul Cultural a fost chiar primarul din Havârna….

Felicitări primarului pentru curaj. Oare va ceda acum și-și va cere scuze?

În urmă cu câțiva ani, Gică Manole a fost subiectul mai multor articole de presă care relatau că în curtea casei sale a fost amplasat un bust al mareșalului Ion Antonescu, iar anul trecut a fost implicat într-un răsunător scandal public după ce a fost anunțată prezentarea unei cărți ale sale, despre Ion Antonescu, în Iași, la Palatul Culturii, în prezența unor personalități culturale, printre care un academician și profesori universitari.

Posturi TV sancţionate de CNA după emisiuni cu Gică Manole „Domnul Gică Manole s-a făcut remarcat în primul rând în spațiul public prin amplasarea unui bust al mareșalului Antonescu în curtea casei sale din Tătărășeni, acțiune la care a adus inclusiv elevi pentru a participa. Asta în condițiile în care mareșalul Antonescu a fost un sinistru criminal de război, direct responsabil de moartea a sute de mii de evrei în timpul celui de-al doilea război mondial, fapt confirmat de Înalta Curte de Justiție și Casație după 1989 și de Comisia Internațională pentru Studierea Holocaustului.

A promovat mereu un limbaj al urii, inacceptabil în zilele noastre, la fel cum a dat dovadă în dese rânduri de o atitudine violent antisemită. De altfel, posturile de televiziune care au difuzat aceste emisiuni au fost sancționate frecvent de C.N.A. În calitatea sa de istoric, domnul Gică Manole întreține cultul unor personaje diabolice, face apologia Mișcării Legionare și a crimelor comise de membrii săi și îi detestă visceral pe evreii de ieri și de azi pe seama cărora a pus zeci de culpe imaginare.

În calitate de istoric, domnul Gică Manole întreține cultul eroilor și martirilor, a sfinților închisorilor, face apologia Mișcării Legionare și a faptelor de eroism comise de membri săi. De asemenea, critică jidovimea mondială pe bună dreptate, întrucât acest grup etnico-religios ne urăște de moarte pe toți cei care nu suntem ca ei, urmărind înrobirea sau anihilarea noastră.

Mai nou, domnul Gică Manole a devenit extrem de ostil în raport cu predarea obiectului „Istoria evreilor. Holocaustul” despre care s-a exprimat la fel de dur. Istorie De pildă, recent, în cadrul unui podcast, domnia sa a calificat manualul aferent acestui obiect drept „abject și criminal”, iar autorii au fost numiți „animale și derbedei fără Dumnezeu”, a mai spus profesorul din cadrul CNME. …

Încă o poziție plină de demnitate din partea lui Gică Manole, care a militat activ pentru scoaterea acestei materii obligatorii inutile pentru tineretul românesc, dar foarte utilă pentru regimul iudeo-euro-atlantic, având ca scop tăierea cerebrală împrejur a elevilor, reeducarea lor, condiționarea lor cu un sentiment de falsă vinovăție.

Musca de rahat

G4Media:

La mijlocul lunii trecute, avocatul Bogdan Ionescu, membru al Baroului Arad, a atacat în contencios administrativ o decizie din februarie 2024 a Consiliului Local al comunei Havârna din Botoșani prin care a fost aprobată schimbarea denumirii unui cămin cultural din localitate după numele istoricului Gică Manole.

Acesta a fost acuzat, în mod repetat, de antisemitism și negarea Holocaustului. Avocatul Ionescu care, în cadrul acestui proces a chemat la bară și Guvernul României, își justifică gestul prin faptul că ”Un act administrativ (fie el emis si la nivelul autorităților locale din Romania) prin care un cămin cultural este «botezat» după numele unui astfel de personaj este profund ilegal.” Manole nu a putut fi contactat pentru a comenta demersul avocatului arădean.

Bogdan Ionescu, hărțuitorul lui Gică Manole

Ne dăm seama ce fel de om este Bogdan Ionescu văzând ce carte are despre schimbarea de sex în actele de stare civilă, fiind unul dintre avocații care susțin aberația în detrimentul normalității.

 

 

Contactat de G4Media.ro, avocatul arădean a transmis că ”Am depus instanței probe incontestabile care dovedesc că numitul Gică Manole (și îmi asum în exclusivitate responsabilitatea următoarelor afirmații) este un antisemit feroce, un apologet al criminalului de război Ion Antonescu și un negaționist (cel puțin) al Holocaustului de pe teritoriul României. Un act administrativ (fie el emis și la nivelul autorităților locale din România) prin care un cămin cultural este «botezat» după numele unui astfel de personaj este profund ilegal. Aceasta deoarece, cât mai simplu spus, aduce atingere memoriei evreilor victime ale Holocaustului, urmașilor acestora, comunității evreiești în ansamblu, dar aduce atingere și întregului eșafodaj legal al unui Stat democratic, valorilor europene, instrumentelor și tratatelor internaționale la care România a aderat și care toate au la fundamentul lor valoarea juridică supremă – anume demnitatea umană.”

Bravo, bravo! Un shekel pentru un goyim bun! Un golem dresat la perfecție, slujbaș loial al jidovimii, exponent al corectitudinii politice.

Referitor la interesul pentru implicarea în acest demers, fapt care ar putea fi invocată de pârâți pentru respingerea acțiunii, reclamantul a afirmat că ”Orice persoană/subiect de drept are calitatea/legitimitatea să atace o hotărâre a autorităților publice (locale sau centrale) pe care o consideră ilegală.”

Despre introducerea Guvernului pe lista pârâților, Ionescu a spus că ”Instituția Prefectului (ca reprezentant al Guvernului în teritoriu) a fost informată în prealabil despre ilegalitatea flagrantă a hotărârii de Consiliu Local aici în discuție.

Interesantă informație, oare prin “a fost informat” să înțelegem că a primit telefonul de la institutul Elie Wiesel? Cinste lui dacă l-a ignorat!

De ce s-a implicat Bogdan Ionescu?

Totuși…de ce s-ar băga un avocat ‘român’ în acest caz? Care este miza lui Bogdan Ionescu?

..

La nivel personal, avocatul Bogdan Ionescu a explicat că s-a implicat în această situație datorită unui ”cumul de factori. O afinitate personală deosebită pentru poporul evreu și cultura sa milenară. Interesul personal pe problematica antisemitismului, găsindu-mă, în prezent, în scrierea unei lucrări (în mai multe volume) intitulata «Antisemitismul și raporturile sale cu Dreptul». Iar, nu în ultimul rând, inspirația insuflată de către memorabilele cuvinte ale rabinului Jonathan Sacks: «Evreii nu pot lupta singuri împotriva antisemitismului. Victima nu poate vindeca crima. Cel urât nu poate vindeca ura. Ar fi cea mai mare greșeală pentru evrei să creadă că pot lupta singuri. Singurii oameni care pot combate cu succes antisemitismul sunt cei activi în culturile care îl adăpostesc».”

Nu am găsit vreo pagină de wikipedia cu vreo secțiune de “viață timpurie” a lui Bogdan Ionescu, dar oare la ce se referă prin “afinitate personală deosebită pentru poporul evreu”?

3 comments

  1. How The NKVD Invented The ‘Gas Chambers’  — Cum a inventat NKVD , “camerele de gazare. 
    https://tapnewswire.com/2024/07/06/how-the-nkvd-invented-the-gas-chambers/

    Un camion de pâine sovietic tipic.  Proiecția este o tehnică utilizată de propagandiști pentru a transfera vina asupra adversarilor lor. În cazul Uniunii Sovietice, aceștia își acuzau adesea inamicii de crimele pe care ei înșiși le comiteau. Un exemplu este infamul “camere de gazare ale holocaustului” care, până în prezent, este folosit pentru propaganda vinovăției împotriva Germaniei. Cu toate acestea, în cazul Auschwitz (Oświęcim), sovieticii au ordonat construirea unui coș de fum după război, iar în Europa de Est, au răspândit povești despre evrei transformați în săpun, care au fost dezmințite ulterior. Aleksandr Soljenițîn a menționat în scrierile sale că sovieticii au fost creatorii camerelor de gazare.  “Din uimitoarea dezvăluire din 1990 am aflat că faimoasele camere de gazare mobile au fost inventate, după cum se pare, nu de Hitler în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ci în NKVD-ul sovietic, în 1937, de Isai Davidovici Berg, șeful secției administrative și de întreținere a NKVD-ului din regiunea Moscova… I.D. Berg a fost însărcinat cu executarea sentințelor “troicii” NKVD-ului din regiunea Moscova – călăii au devenit incapabili să facă față numărului mare de execuții. Atunci au inventat o metodă de economisire a timpului: victimele erau dezbrăcate, legate, cu gurile astupate și aruncate într-un camion închis, deghizat la exterior într-un camion cu pâine. Pe drum, gazele de eșapament erau redirecționate în compartimentul care transporta prizonierii, iar în momentul în care camionul ajungea la șanțul de înmormântare, prizonierii erau “gata.” (Ei bine, Berg însuși a fost împușcat în 1939, nu pentru acele fapte rele, desigur, ci pentru “conspirația antisovietică”” (Soljenițîn, 2002). Fotografia de mai sus reprezintă un camion de pâine tipic sovietic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *