Home / Actualitate / Investigație privind rețeaua mafiotă a balastierelor ce afectează cursurile de apă

Investigație privind rețeaua mafiotă a balastierelor ce afectează cursurile de apă

Ion Bucur
Incorect Politic
Noiembrie 28, 2023

Investigație privind rețeaua mafiotă a balastierelor ce afectează cursurile de apă

Investigație privind rețeaua mafiotă a balastierelor ce afectează cursurile de apă

 

Investigație privind rețeaua mafiotă a balastierelor ce afectează cursurile de apă. Nepăsarea autorităților în fața practicii ilegale a “bazinelor piscicole” din Comuna Sălcioara, Județul Dâmbovița. În satele Ghinești, Bănești și Podu Rizii, se desfășoară o tragedie abominabilă și injustă sub ochii sătenilor neputincioși. Este o poveste despre cum balastierele funcționează în mod ilegal, sub privirile pasive ale autorităților. Acestea au obținut licențe sub falsa acoperire a bazinelor piscicole, dar, în realitate, transformă pământul în gropi adânci și fură miliarde din resursele naturale ale acestei regiuni. Da, vorbim despre profituri de miliarde obținute în mod ilegal, pe seama distrugerii mediului și a sănătății oamenilor.

Balastierele de la Ghinești, Bănești și Podu Rizii sunt surse ale unei tragedii silențioase. Ele înlocuiesc balastul pe care îl extrag ilegal din sol cu deșeuri ce conțin substanțe toxice, poluând astfel pânza freatică și transformând zona într-un dezastru ecologic. Aceste deșeuri otrăvitoare se infiltrează în apa pe care oamenii din jur o beau, o folosesc pentru irigații sau pentru animalele lor, transformând terenurile agricole într-un peisaj apocaliptic. Toate aceste lucruri pot fi dovedite oricând de buletinele de analiză ale apei, așa-zisă potabilă, din puțurile oamenilor.

Autoritățile, cu ochii închiși sau poate chiar cu buzunarele umplute, permit acestui coșmar să continue. Ignoranța lor este complice la distrugerea terenurilor agricole locale și la punerea în pericol a vieților oamenilor. În loc să protejeze această zonă, autoritățile locale au permis ca balastierele să transforme zone vaste din extravilanul satelor Podu Rizii, Bănești și Ghinești într-un peisaj dezolant, lipsit de viață și plin de otrăvuri. Balastierele înghit hectar după hectar de terenuri agricole, transformându-le în adevărate gropi de gunoi mascate de un strat superficial de pământ galben scos din adâncuri ce nu a putut fi valorificat nici ca balast.

Este timpul să facem localnicii să conștientizeze dezastrul, să se organizeze și să ia atitudine, să scoatem la iveală această nedreptate care se desfășoară zi și noapte sub ochii lor și să ceară socoteală celor responsabili! Este timpul să punem capăt acestor infracțiuni! Este timpul ca localnicii să se ridice împotriva acestor afaceri penale care distrug totul în calea lor, dacă își doresc ca ei și urmașii lor să beneficieze de un mediu propice vieții, până nu e prea târziu! Comuna Sălcioara trebuie să renască din propria-i cenușă și să fie eliberată de blestemul balastierelor care au transformat-o într-o groapă de gunoi!

Această poveste înspăimântătoare continuă să se desfășoare sub ochii tuturor. Vrem să încurajăm localnicii să înceapă să-și ceară dreptul de a trăi într-un mediu curat și sănătos, fără să le fie frică de mafia balastierelor. Nu doar că balastierele din zona distrug mediul și poluează apele subterane, dar ele au transformat drumurile în câmpuri de luptă cu mașinile grele care tranzitează necontenit. Majoritatea locuințelor sunt afectate de vibrațiile și zgomotul mașinilor de mare tonaj care trec pe lângă ele în toiul nopții, încărcate cu gunoaie, iar la întoarcere transportând pietriș, distrugând astfel drumurile și provocând crăpături în structura lor.

Și ca și cum această agresiune continuă nu era suficientă, satele Ghinești și Podu Rizii au fost învăluite în întuneric prin întreruperea la comandă a curentului electric, un gest sinistru menit să ascundă ilegalitățile care au loc pe timpul nopții. Camioanele vin și pleacă de la balastiere, unul la fiecare 5 minute, ascunzând în întuneric, ferite de camerele de supraveghere, operațiunile lor murdare și ilegale, care distrug totul în calea lor.

Este o nebunie! O comunitate întreagă suferă din cauza lăcomiei și a indiferenței acelora care ar trebui să apere aceste locuri. Oamenii nu mai au parte de liniște, de siguranță sau de confortul propriilor case, totul este pus în pericol de această activitate infracțională și distructivă a balastierelor.

Întreaga comună este martora neajutorată a unui dezastru provocat de aceste entități care își umplu buzunarele fără nicio grijă pentru consecințe. Este momentul ca această teroare să înceteze! Este timpul pentru acțiune, pentru a opri aceste mașinării de distrugere care își bat joc de viața și mediul acestui loc binecuvântat! Oamenii trebuie să fie protejați, iar mediul înconjurător trebuie salvat de la o catastrofă iminentă!

2 comments

  1. Statul National Legionar

    Domnul Silviu Alupei a avut investigații pe tema asta la Inedit Tv, în cadrul emisiunii “Interes Legitim” în urmă cu câțiva ani. Din păcate, autoritățile judiciare din România închid ochii la aceste lucruri și se fac că plouă……

  2. Este cu adevărat teribil ceea ce revelează articolul acesta. El ar trebui să apară în presa mare, precum și la televizor, pentru a face cunoscută această situație nu doar celor ce intră pe site- ul Incorect politic, ci și altor oameni ce trăiesc în România. Este într-adevăr un subiect foarte important, care necesită o publicitate maximă.
    Dar, în afară de asta, ce atitudine au sătenii față de cele ce li se întîmplă? Sau sunt doar nemulțumiți și își exprimă nemulțumirea numai între ei ? Nu cred că am întîlnit în corpul articolului vreo menționare în acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *