Dr. Dinu Dușceag
Incorect Politic
Aprilie 29, 2022
Consultări Publice Pentru Strategia Naționala de Educație – Și tu poți scrie ministerului!
Mi-am luat cateva minute si le-am scris celor de la Ministerul Educatiei, fiind un proiect in consultare publica pana pe 2 mai : https://www.edu.ro/comunicat_presa_28_2022_consultare_publica_strategie_educatie_parentala_ME
Buna ziua,
Mă numesc Duşceac Dinu, sunt părinte de copii de varsta scolara si medic doctor in medicina. Am citit cu interes proiectul si am mai multe observații si întrebări.
1. In Introducere, la pagina 4: ” reuşita educaţiei nu depinde numai de părinţi şi de capacitatea acestora de a exersa aceste competenţe multiple, ci şi de voinţa instituţiilor chemate să valideze şi să valorizeze responsabilităţile şi autoritatea parentală, de a fi alături de părinţi şi de a-i susţine în misiunea lor educativă în contextul învăţării permanente, al învăţării de-a lungul întregii vieti”
intra in contradicție cu art.29, paragraful (6) din Constituție: “Părinţii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine.”
————————————————————————————————————————————————————————————–
2. La capitolul 1, pagina 6, comparatia cu alte țări din UE ar trebui sa se faca si cu tari din arealul noastru, cum ar fi: Grecia, Bulgaria, Ungaria, nu numai cu Franta, Portugalia, Suedia, avand in vedere particularitatile diferite (din punct de vedere geografic, politic, cultural, istoric si religios) ale Europei centrale si de Est in comparatie cu Europa De Vest
————————————————————————————————————————————————————————————————-
3. La capitolul 1, paginile 8-10 faceți statistici in ceea ce privește sărăcia si casatoriile timpurii ale țiganilor (numiti de catre dumneavoastra “romi” – termen ce creaza confuzie cu “români”), dar omiteti sa precizati că tocmai acești țigani sunt prevalenți si la celelalte puncte: rată crescută a mortalităţii infantile, Malnutriţia (distrofia) şi prematuritatea, Copiii din familiile numeroase, Slaba informare a părinţilor privind creşterea și îngrijirea copiilor, O rată crescută a abandonului familial şi a copiilor părăsiţi în spitale care rămân fără acte de identitate, Situaţia copiilor separaţi de familiile lor, Fenomenul copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, O rată crescută a abandonului şcolar şi o rată crescută de părăsire timpurie a şcolii de către tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani, Vaccinarea, Numărul crescut al copiilor abuzați, neglijați, exploatați.
Statistici exista, daca aveti buna credinta si voința le puteti cerceta si veți ajunge la concluzia ca problemele la care faceți referire in aceasta “Strategie Națională” sunt de fapt ale etniei minoritare țiganesti si nu ale majorității românești
—————————————————————————————————————————————————————————————————-
4. La capitolul 3, pagina 16: 44. “Nevoia de a iniţia o Strategie naţională în domeniul educaţiei parentale a reieşit în urma unor demersuri
consecvente ale Ministerului Educației și ale unor parteneri sociali, cu o experiență relevantă în domeniu.”
si la capitolul 5, pagina 20, 58.8 “Serviciile vor putea fi furnizate, în principal, de către şcoală, dar şi de orice alte entități care oferă programe și servicii sociale și de educație din sectorul educaţie, sănătate, protecţie sau de către ONG-uri şi alte structuri de la nivelul comunităţilor locale”
Care parteneri si ce ONG-uri nationale sau internationale sunt implicate si de unde primesc aceștea finanțarea ? Aceste informații trebuie sa fie publice, conform legii si in linie cu principiul transparenţei enunțat in acest document la punctul 58.5
——————————————————————————————————————————————————————————————
5. La capitolul 3, pagina 16: 45.3. … “sistemul de educație parentală trebuie să vină în sprijinul dezvoltării unor principii esențiale ce vizează promovarea drepturilor omului și a egalității de gen “
“egalitatea de gen” nu exista. Corect ar fi “egalitatea de șanse a ambelor sexe: feminin si masculin”. Specia umană nu are mai multe genuri, ci are doua sexe definite cromozomial: XY (masculin), respectiv XX (feminin); orice altceva care iese din acest tipar se incadreaza in grupa bolilor genetice si /sau endocrine. Identificarea din punct de vedere psihic si comportamental cu alt sex decat sexul cromozomial reprezinta o boala psihica.
Asociația Americana de Pediatrie avertizează ca ideologia de gen este dăunătoare pentru copii, enumerand 8 motive : https://www.familyfirst.org.nz/2016/03/gender-ideology-harms-children-american-college-of-pediatricians/
In limba romana va supun atenției 3 articole pe aceeași tema:
- Teoria de gen (gender) si pericolele sale:https://www.culturavietii.ro/2013/11/18/teoria-genului-gender-si-pericolele-sale/
- Teoria genului: intenții generoase, efecte secundare dezastruoase : https://www.culturavietii.ro/2014/03/10/teoria-genului-intentii-generoase-efecte-secundare-dezastruoase/
- Teoria genului răstoarnă alfabetul uman: episcopul Nunzio Galantino: https://www.culturavietii.ro/2015/02/21/teoria-genului-rastoarna-alfabetul-uman-episcopul-nunzio-galantino/
——————
6. La capitolul 3, pagina 18: 53.4. “slaba implicare a taților în creşterea, dezvoltarea şi educaţia copilului”. Pe baza caror studii științifice s-a demonstrat acest lucru si cum se defineste “slab” in acest context?
Mai mult, atunci cand spuneti “tata” ve referiti la parintele de sex masculin sau la părintele care se identifica din punct de vedere psiho-social cu genul masculin ? De ce discriminați “familiile” de lesbiene care au un copil facut prin fertilizare in vitro si astfel copii su “șansa” de a avea doua mame si nu un tata si o mama ??
—————————————————————————————————————————————————————————————————————
7. La capitolul 4, pagina 19: 55. “Obiectivul general al Strategiei este de a-i asigura fiecărui copil un mediu familial adecvat pentru a-și atinge potențialul maxim de dezvoltare și pentru a deveni un adult responsabil.”
Statul nu are dreptul sa se amestece in sau sa violeze “mediul familial”, conform Constituției:
Articolul 29 din Constituție: (6) Părinţii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine.
Articolul 26 din Constituție:(1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.
——————————————————————————————————————————————————————————————————————-
8. Cum au fost calculate procentele din capitolul 7: “Rezultate ale politicilor publice (outcome)”.?
In lipsa unor studii științifice care sa justifice procentele prezentate nu sunt decat heirupism de tipul planurilor cincinale create de Gosplan din Uniunea Sovietică.
———————————————————————————————————————————————————————————————————————-
In concluzie, se înțelege ca problemele sociale care v-au facut sa concepeti aceasta “Strategie Națională” se datorează in primul rand sărăciei, si nu altor cauze. Deci ridicarea economiei naționale ar trebui sa fie prioritatea, nu implementarea agendelor ideologice ale unor ONG-uri străine cu interese absconse.
Mai mult, încercarea de transformare a statului in stat asistential, care nu administrează numai spațiul public si averea aflată in proprietatea statului, ci manipulează si viața particulară si comportamentul cetățenilor săi, sub pretextul politicilor de protectie sociala, este un pas in direcția dictaturii, pas care va fi sancționat de românii liberi prin toate mijloacele aflate la indemana.
Cu respect si consideratie,
dr. Dinu Duşceac
Nota Incorect Politic: Salutăm demersul domnului Dușceag Dinu și încurajăm alți părinți să îi urmeze exemplul, trimițând mesaje asemănătoare la Ministerul Educației. Mai mult, politicienii care urmăresc site-ul și au putere de a influența parcursul acestui proiect/strategie națională sunt solicitați să intervină.
Stim prea bine cine sunt cei din spatele ONG-urilor care sustin aceste mizerii : Soros and co.
ONGurile n-au ce să caute și fertilizarea “in vitro” ar trebui interzisă indiferent de cine vrea să apeleze la ea dar în ceea ce privește învățământul există și probleme mai importante, pe care ministerul n-are nici o intenție să le rezolve, că doar nu s-a prostit:
https://trenduri.blogspot.com/2014/10/de-ce-dosarul-microsoft-miroase-urat.html
“De ce trebuie să avem în programă studiul Windows-ului și nu unul general despre sisteme de operare? O programă școlară nu ar trebui să impună instalarea sistemului de operare de la Microsoft ci a oricărui Linux disponibil gratuit pe net. De ce trebuie să se studieze Word-ul sau Excel-ul în condițiile în care există programe de același calibru 100% gratuite? Nu vi se pare că scoțând pe bandă ‘specialiști’ în produse Microsoft facem un serviciu companiei respective? Dacă Microsoft-ul dorea ca în instituțiile de învățământ să se studieze pe produsele lor ar fi trebuit să le doneze, nu să le vândă.”
Școala s-a transformat în agenție de publicitate pentru diverse firme și pe tema asta m-am certat cu cine am apucat din 2003 până în 2018, cât am lucrat în învățământ. Ca o paranteză: se scrie “GNU/Linux”, nu “Linux”, “liber”, nu “gratuit” și dacă Microsoft ar fi “donat” licențe n-ar fi însemnat nimic, pentru că tot reclamă s-ar fi făcut, doar că cei care făceau reclama nu mai erau nevoiți să și plătească pentru asta. Profesorii ar putea să facă ceva, dar asta ar însemna pentru ei dezavantaje mai ales pe termen scurt (nu intru în amănunte) iar majoritatea (cel puțin din România) nici nu conștientizează problema și nu sunt dispuși să folosească un program liber nici dacă vii și le bagi sub nas, chiar în condițiile în care deja a fost folosit cu succes de niște studenți (care n-au avut de ales) la proiectele de licență. După părerea mea ar trebui scăpat de orice program comercial care se folosește în învățământ începând cu sistemul Window$ și de tablete că nu sunt bune decât la stricat ochii; Android e o porcărie.
trebuie o mica carticica roshie
ca sa aiva aia micii acoperire cand isi bat invatzatoarea cu caramida.
Consultarea poporului, la fel de demonocratică ca în Franța la ultimele alegeri, cu privire la ,,strategia națională de educație”. Și mai putem scrie și ministerului, să-i comunicăm ce credem noi că e bine și ce nu. Cui place să mai facă pe prostul, nu are decât; de zeci de ani învățământul românesc este ,,reformat” din lojile masonice. Dacă vreți să le legitimați deceiziile, sunteți liberi din partea mea
Domnule Duşceac Dinu (legitimat prin C.I. seria nr., domiciliat in București, sector , str. nr. bl , scB ap ) medic , doctor in medicina si etc. cat de naiv poti fi , incat sa crezi inca in faptul ca , pe cineva de la Ministerul Invatzamantului…MINISTRUL sau chiar portarul , este interesat de cerintele de dorintzele cuiva ce are ghinionul de-a avea copii de varsta scolara si mult prea putzini bani pentru a le oferii acestora educatie oriunde in Europa numai in Romania NU ? Andrei Popa …are dreptate !!!
Hristos a Înviat!
Am citit articolul, am citit Strategia, am citit și comentariile cititorilor la articol.
În final, am decis și am scris și eu Ministerului. Mulțumesc domnului Dinu Dușceag și redacției IP pentru acest material, pe care l-am folosit ca sursă de inspirație în scrisoarea mea. Apreciez stilul elegant al domnului Dușceac, eu am folosit cuvinte mult mai dure.