Home / Educativ / Taina Vieții – Microzima este constituentul fundamental a tot ce există ca VIU, TRĂITOR, ORGANIZAT

Taina Vieții – Microzima este constituentul fundamental a tot ce există ca VIU, TRĂITOR, ORGANIZAT

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Iunie 13, 2021

Taina Vieții - Microzima este constituentul fundamental a tot ce există ca VIU TRĂITOR ORGANIZAT

Microzima este constituentul fundamental a tot ce există ca VIU, TRĂITOR, ORGANIZAT, cel puțin pe planeta noastră. Având un diametru între 30 și 60 de nanometri, micro-celula numită microzimă, comportă o membrană, o citoplasmă (mediu interior) ce conține apă, substanțe albuminoide, ADN-ul (după profesoara Philippa Uwins, microzimele reacționează pozitiv la reactivii ADN) și un cristal de siliciu în centrul său.

Microzima este cvasi-nemuritoare[1]. Microzime vii se găsesc în roci de calcar sau cretă fosilă[2], cu o vârstă de peste douăsprezece milioane de ani. Când condițiile o permit, aceste microzime, de vârstă respectabilă, reintră în activitate, putând construi diverse scoici și moluște vii[3].

Microzimele se distrug prin incinerare. Dimpotrivă, ele rezistă bombardamentului de electroni din microscopul electronic, deci sunt capabile să suporte radioactivitatea[4].

Este vorba de microzimele ce sintetizează zimazele sau enzimele ce permit transformările chimice din organismele vii. Zimazele sunt excretate în exteriorul microzimelor, transformând astfel mediul în care se găsesc. Între altele, fiecare microzimă este capabilă să asimileze și să metabolizeze hrana, mecanism prin intermediul căruia ele efectuează transformări chimice considerabile în ființele vii, de exemplu transformarea zahărului în alcool și invers… Este clar: respirația și combustia, inerente vieții, au loc în chiar interiorul microzimelor.

Știm că, în interiorul organismelor vii, microzimele se pot reproduce și multiplica foarte repede. Geologii care le-au redescoperit la sfârșitul secolului al XX-lea, consideră că această reproducere și multiplicare se face pe cale sexuală, ceea ce încă nu este confirmat.

Fiecare microzimă este specifică individului în care se găsește. Această specificitate vine probabil din informațiile înscrise în citoplasma fiecărei microzime. Nu cred că această specificitate vine din ADN ci mai curând din informațiile înscrise în apa vie a citoplasmei microzimei.

În funcție de calitatea mediului în care se află (calități bio-electronice, nutrimente, vitamine), în funcție de informațiile genetice pe care  le vehiculează, microzimele pot construi celule, țesuturi, organe, inclusiv bacterii, pentru lucrările ce necesită mai multă « forță ». Toate construcțiile microzimelor pot fi demolate. După demolarea sau dispariția construcțiilor realizate de microzime, regăsim însă aceleași microzime cvasi-veșnice.

Cultură de cobacili într-o cutie Petri. Fiecare bastonaș este un    colibacil, format prin asamblarea unui număr important de  microzime.

După moartea unei ființe organizate (plantă, insectă, animal, om), microzimele construiesc bacterii, pentru demolarea materiei azotoase și constituirea unui humus fertil, ceea ce explică ciclul vieții. Este probabil că informațiile genetice se « diluează » cumva, pentru a permite apariția unor noi forme de viață.

[1]. Construită de microzime, celula are o durată scurtă de viață. Celulele sunt construite de microzime, dar apoi, când îmbătrânesc, sunt demolate tot de acestea. Savanții au putut demonstra că la fel stau lucrurile și cu neuronii (celulele nervoase), care pot fi demolați și înlocuiți la cerere.

[2]. Calcarul și creta s-au format din depozitele de scoici de pe fundul oceanelor primitive, depozite ce s-au tasat apoi sub propria lor greutate.

[3]. De aici pasiunea amatorilor de acvarii. Oricât ar fi ele de puțin sofisticate, în acvarii găsim nu numai cochilia scoicilor, ci și animalul viu din interiorul acestora.

[4]. Examinând un eșantion de clacar, la microscopul electronic, se constată că microzimele de pe metalul sitei ce le poartă nu sunt volatilizate, nici moarte, ci vii.

Episoadele precedente:1, 2

va urma

5 comments

  1. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

    O descoperire științifică care confirmă faptul că Dumnezeirea este încă ascunsă omenirii. O altă descoperire științifică ar trebui să arunce în penibil toți “credincioșii” care încă iau ca mesaj divin bâlbele lui Moise despre Dumnezeul lui Israel. Episcopii iudaizanți ai Bisericii Ortodoxe Române ar trebui să-și facă mea culpa pentru bazaconiile susținute în Vechiul Testament și atribuite Dumnezeului tuturor neamurilor. Să vadă și ei ce înseamnă infinitul și apoi să mai bâlbâie despre dumneZeul criminal al evreilor.
    https://www.livescience.com/giant-arc-in-space.html
    https://www.comisarul.ro/articol/arcul-gigant-care-se-intinde-pe-33-miliarde-de-ani_1234165.html

    • Mai ușor cu milioanele de ani. Datarea cu C14 este demult caducă. Iar despre ce bâguie Vasilică, ateism. Domnul Iisus Hristos, pe care site-ul îl invocă de câte ori vrea să se arate credincios, este Trimisul Tatălui. El confirmă de foarte multe ori că in Vechiul Testament este prorocit El. Deci, Dumnezeul Vechiului Testament este și al Noului Testament.

  2. Ce nu se vede se prespune. ce se zice despre asta e e ipoteza. Un scenariu al cuiva.
    Ca si virusul…. cica e nano-metric – nu avem nano-scoape… iar cele mai tari micro-scoape OPTICE “bat” (dupa cum le arata numle) la nivel micrometric, adica “vede” microni.
    Chiar daca imi place ca teorie, nu cred ca a fost izolat ceva – cu-atat mai putin a fost studiat direct, ceva ce nu se vede.
    Totusi, nu se analizeaza multimi de cifre, nu-i asa?
    Adica, nu se refera la virtual, imaginatie ci la real, la ceva mic, mic de tot, dar fizic existent.
    Ce ii face pe unii sa creada ca microscopul electronic arata ceva… dupa cum e facut programul de interpretare a semnalelor electrice care – chipurile – sint precis diferentiate la distante … care nu se vad cu microscopul optic. Cum as zice eu ca aschiile de pe jos sint dovada ca mi-a furat unu’ tabluol lui Rembrandt…

    Nu cred ca un crestin are nevoie de stiinta sa il convinga de existenta cuiva pe care omul nu poate sa-L vada, nu-i asa?
    Nici nu cred ca vorbe iscusite in legatura cu ce-l doare pe om, sanatatea cu idei pe care omul mediu nu le poate verifica ar trebui sa devina baza convingerii religioase, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *