Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Aprilie 28, 2021
După ani de zile în care militarii români au luptat împotriva patrioților afgani pentru interesele jidanilor care manevrează S.U.A. și N.A.T.O., România în sfârșit a decis, în cadrul ultimei ședințe C.S.A.T., să-i aducă pe soldați acasă.
Stiripesurse raportează că România va retrage forțele militare din Afganistan începând cu 1 mai 2021, așa cum a decis marți CSAT-ul.
„În ședința de astăzi (a CSAT – n.r.) a fost analizată și aprobată redislocarea în România a contingentului militar din Afganistan, la încheierea misiunii Resolute Support, conform unui calendar convenit cu partenerii din coaliție. Redislocarea va fi etapizată și se va derula pe parcursul următoarelor luni. România va retrage forțele din Afganistan coordonat cu membrii de coaliție NATO începând cu 1 mai 2021. Toți cei 615 militari și peste 80 de tone de materiale și elemente de logistică vor fi extrase cu aeronave militare naționale și ale coaliției”, transmite Administrația Prezidențială.
România a fost constant printre principalii contribuitori la misiunea NATO din Afganistan.
Sângele a 27 de militari de elită ai Armatei Române s-a vărsat complet pe nisipurile îndepărtate, sacrificiul lor fiind amintit într-o declarație politică a președintelui antiromân Klaus Iohannis.
„Afganistanul va rămâne însă un loc marcat de profundă îndurerare, 27 de militari de elită ai armatei române au căzut la datorie și ei vor rămâne mereu în gândurile noastre”, conchide Președinția.
Deplângem situația tristă în care a ajuns România, să furnizeze carne de tun pentru complexul militar industrial, să poarte războaie de agresiune în state cu care nu avem nici o rivalitate, să-și sacrifice viața pe altarul unor interese care disprețuiesc România…Dumnezeu să-i ierte pe soldații căzuți în luptă și să-i blesteme pe paraziții profitori care au orchestrat războaiele.
au plecat voluntar (pe bani) ca sa stea ani de zile de veghe in lanul de maci..
Traficul de opioide a fost recunoscut chiar de generalii americani . Sa nu uitam si uriasele resurse minerale evalueate la 7 triliarde de dolari printre care si litiul care este la mare cautare acum
https://www.rferl.org/a/afghanistan-minerals-mapped/24651540.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Mining_in_Afghanistan
Afganistanul a devenit prima țară din lume care a cartografiat mineralele sale de suprafață din aer.
Studiul geografic al SUA (USGS) a cartografiat aproximativ 70% din țară folosind o tehnică avansată cunoscută sub numele de „imagistică hiperspectrală”, care implică utilizarea unei camere pentru a capta lumina soarelui reflectată de la sol.
Mineritul din Afganistan este controlat de Ministerul Minelor și Petrolului, care are sediul central în Kabul, cu birouri regionale în alte părți ale țării. Afganistanul are peste 1.400 de câmpuri minerale, [1] [2] [3] conținând barit, cromit, cărbune, cupru, aur, minereu de fier, plumb, gaze naturale, petrol, pietre prețioase și semiprețioase, sare, sulf, talc, și zinc, printre multe alte minerale. [1] [4] Pietrele prețioase includ smarald de înaltă calitate, lapis lazuli, granat roșu și rubin. Potrivit unui studiu comun al Pentagonului și al Studiului Geologic al Statelor Unite, Afganistanul are aproximativ 7 trilioane de dolari SUA [5] din minerale neexploatate.