Home / Educativ / Cele zece principii pentru manipularea maselor

Cele zece principii pentru manipularea maselor

Incorect Politic
Aprilie 12, 2021

Cele zece principii pentru manipularea maselor

De pe pagina de Facebok a lui Adrian Singurov:

Decalogul lui Noam Chomsky

Care sunt cele zece principii pentru manipularea maselor.

1. Să distragi permanent aten­ţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte mi­no­re, dar cu mare impact emo­ţio­nal. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui reale.

2. Să creezi probleme grave, care angajează masiv opinia pu­blică şi tot tu să vii cu soluţii. Un exemplu: să favorizezi violenţa urbană şi apoi să vii tot tu cu gu­ver­narea providenţială care sal­vea­ză naţiunea în temeiul legilor re­presive cerute de popor, cu pre­ţul limitării libertăţilor democratice.

3. Să aplici treptat toate mă­su­rile dure. Ceea ce ar duce la miş­cări populare, dacă se aplică într-un singur pachet şi dintr-odată, de­vine suportabil, dacă este livrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

4. Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.

5. Să te adresezi mulţimilor ca şi cum toţi oamenii au o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre o gândire infantilă care nu face relaţia dintre cauze şi efecte.

6. Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manevrat.

7. Să ţii poporul în ignoranţă şi în satisfacţii ieftine, dar multe. Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţionaleste instrumentul ide­al de a tâmpi lumea şi a o controla.

8. Să încurajezi financiar me­dia, aceea care îndobitoceşte pu­bli­­cul şi-l ţine legat de emisiuni şi se­ria­le vulgare ce trag inteligenţa în jos.

9. Să stimulezi simţământul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Omul care nu mai are îndemnul să se revolte, devine turmă şi e uşor de controlat.

10. Să apelezi la toate cuceri­rile ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp să le discreditezi prin media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

Toate, dar toate cele zece principii formulate de Chomsky le-ați simțit și le simțiți prezente în fiecare zi, în orice colț de lume sau de societate ați trăi, insinuându-se, acționând împotriva noastră, făcându-ne mai nesiguri, mai temători pentru ziua de mâine, mai puțini liberi și mai incapabili să ne construim o viață demnă.

P.S. Noam Chomsky era un bun elev al lui Bertrand Russell, laureat al premiului Nobel care promova depopularea planetei, inițial până la 500 de milioane cum ne-au cerut în alt decalog, din Georgia’s Stone, a fost negociat la 2 mild în prima fază. Repet, nu sunt umani. Adevărata luptă se duce cu hibrizii și reptilienii.

3 comments

  1. prof Chomsky este socialist anticorporativism. Nu are aceeasi viziune ca Russell.

  2. Noam Chomsky, un alt jidan care pozează în rebel antisistem. Mare idol, evident, al celor care se cred antisistem, și care condamnă “capitalismul” (Chomsky e “de stânga”). Observațiile lui sunt corecte, e adevărat, dar pe de altă parte, metodele de mai sus funcționează și din vina publicului. Ați încercat vreodată să convingeți pe cineva să caute pe net cartea lui Klaus Schwab de la World Economic Forum (individul cu Marele Reset)? Refuză din start.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *