Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Septembrie 29, 2019
de pe IonCoja, tradus de Vasile Zărnescu:
20 aprilie 1987 – Pierre Vidal-Naquet îl judecă pe Elie Wiesel
În decembrie 1986, Elie Wiesel primea Premiul Nobel pentru Pace.
Cu acest prilej, publicam un text cu titlul „Un mare martor fals: Elie Wiesel“ în care arătam că acesta din urmă era un martor fals, care își luase obiceiul să povestească fel de fel de lucruri despre pretinsul „Holocaust“ al evreilor și, mai cu seamă, despre Auschwitz.
Cea mai cunoscută lucrare a lui Wiesel este Noaptea, un best-seller a cărui prefață a fost semnată de François Mauriac. Este vorba despre o autobiografie în care scriitorul pretinde că își istorisește experiențele trăite la Auschwitz și la Buchenwald. Adăugam că, drept urmare, Wiesel căpătase dimensiunea unui mare preot al religiei „Holocaustului“ și pe aceea a unui negustor al „Shoah-business-ului“ (o formulă iudeo-americană).
După câteva luni, Pierre Vidal-Naquet, care este totuși adversarul cel mai hotărât al lui Faurisson, al lui P. Guillaume, S. Thion și al revizioniștilor, făcea următoarea declarație, în revista lunară Zéro [1]:
„Este suficient să pui piciorul în Israel ca să-ți dai seama că acolo există o utilizare politică directă a Shoah-ului… adică, atunci când, în Cisiordania ocupată, un arab aruncă o piatră către un camion israelian se spune că acțiunea este o urmare a Shoah-ului! Lucru din care d-l Begin și-a făcut o specialitate… Există chiar riscul devalorizării, al negării importanței Shoah-ului și, referitor la această chestiune, opinia mea este absolut categorică!“
Să-l luăm drept exemplu pe rabinul Kahane (cf. https://en.wikipedia.org/wi…, acest extremist evreu, care este mai puțin periculos decât un om ca Elie Wiesel, care povestește tot felul de aiureli (el este cel care subliniază acest lucru [spune d-l Folcol])… Este de ajuns să citești câteva descrieri din Noaptea ca să știi că unele dintre ele nu sunt exacte și autorul sfârșește prin a se transforma într-un negustor al Shoah-ului… Ei bine, și el păcătuiește, și încă într-o măsură extremă, în fața adevărului istoric.
Întrucât Noaptea a fost publicată, în versiunea sa franceză, în 1958, mai mare mirarea că a fost nevoie de aproape treizeci de ani pentru ca un istoric evreu să denunțe escrocheria lui Elie Wiesel.
De ce a trebuit, și acesta este un alt motiv de mirare, ca acela care a dezvăluit adevărul să fie un revizionist?
Reacția lui Vidal-Naquet s-ar putea explica, oare, măcar în parte, prin următorul fapt: am descoperit că, în autobiografia sa, Wiesel nu vorbește nici măcar o singură clipă despre existența camerelor de gazare de la Auschwitz? Să fi devenit Wiesel, dintr-odată, un martor incomod?
*
Traducerea Vasile Zărnescu
*
Cea mai celebră mărturie împotriva lui Elie Wiesel vine din partea unui fost deținut din Auschwitz care l-a cunoscut pe adevăratul Lazar Wiesel, nu pe impostorul ce și-a asumat identitatea sa.
Aceasta este povestea lui:
Autorul “Raportului Final asupra Holocaustului din Romania”, Elie Wiesel, este un impostor:
Un supravieţuitor al Holocaustului: „Elie Wiesel nu este deţinutul A-7713”
Scriitorul american de origine română, Elie Wiesel, a fost dat în judecată de un supravieţuitor al Holocaustului, Grüner Miklos, pe motiv că purtătorul Premiului Nobel din 1986 şi-ar fi însuşit identitatea deţinutului A-1773.
Grüner Miklos, stabilit în localitatea suedeză Malmo, susţine că are dovezi certe că Elie Wiesel nu este persoana cu care a petrecut aproape un an la Auschwitz.
„În 1986, după decernarea Premiului Nobel, presa suedeză a început să caute supravieţuitori ai Holocaustului. Aşa m-au găsit pe mine, la Malmo. M-au întrebat dacă vreau să mă revăd cu colegul meu de lagăr, Elie Wiesel. Numele de Elie nu îmi suna cunoscut. Mi-au spus că pe vremea aceea figura sub numele de Lazar Wiesel.
Timp de un an am fost închis cu Lazar în aceiaşi baracă la Auschwitz. Apărem amândoi pe acea fotografie făcută în lagărul de la Buchenwald pe 16 aprilie 1945, care a făcut înconjurul lumii, Wiesel cu Haft-Nr.123565 (n.r. foto. al 7-lea din al doilea rând), iar eu cu Haft-Nr. 120762 (n.r primul în colţul din stânga).
Îl ştiam foarte bine, dar de atunci trecuseră 40 de ani. Întâlnirea organizată de suedezi a durat 10 minute şi a avut loc pe 14 decembrie 1986. Normal că eram doi oameni schimbaţi, dar el refuza să vorbească cu mine în ungureşte, deşi în lagăr doar limba aceasta am folosit-o.
Mi-a vorbit într-o engleză cu accent franţuzesc şi în momentul în care nu a vrut să îmi arate tatuajul (A-7713), căpătat de toţi deţinuţii din Auschwitz, am început să am dubii mari că acesta ar fi Lazar Wiesel.
La finalul întâlnirii mi-a dedicat cartea sa „Noaptea”, despre care susţine că el a scris-o, dar eu am spus tuturor că omul acesta nu este Lazar Wiesel”, spune Grüner Miklos.
Grüner: „Lazar Wiesel mi-a salvat viaţa”
De la întâlnirea cu Wiesel, Grüner Miklos nu a mai avut o zi de linişte. Timp de 25 de ani a căutat dovezi, care să confirme ipoteza sa, pe care le-a publicat într-o carte.
„În luna mai a anului 1944, am fost deportat, de la Nyiregyhaza la Auschwitz Birkenau. Imediat mi s-a tatuat pe antebraţ un număr de înregistrare. În câteva zile mi-am pierdut toată familia, atunci am ajuns‚ în grija fraţilor Wiesel, Lazar şi Abraham.
Cei doi proveneau din Sighetul Marmaţiei (nr. judeţul Maramureş, România). Lazar era născut în 1913 şi avea numărul de înregistrare A-7713, în timp ce Abraham, în 1900 cu numărul de înregistrare A-7712.
Ei m-au luat sub aripa lor şi au avut grijă de mine, pe cât se putea în astfel de condiţii. În momentul în care nemţii au început să se retragă, au luat şi oamenii din Auschwitz. Eu am fugit cu Lazar, asta ne-a legat şi mai mult.
Am ajuns în localitatea Glivice, pe timpul iernii năprasnice din ianuarie 1945. Foarte mulţi au murit pe drum. Ne-au băgat în vagoane supraîncărcate şi până am ajuns la Buchenwald, mulţi au decedat, printre ei şi fratele lui Lazar, Abraham.
Aici am stat până pe 8 aprilie 1945, când ne-au eliberat americanii, de atunci nu mai ştiu nimic de Lazar Wiesel. Am ajuns într-un sanatoriu din Elveţia, apoi în Australia”, îşi aminteşte Grüner despre perioada petrecută cu Wiesel.
“Noaptea” a adus consacrarea lui Elie Wiesel
Grüner Miklos susţine că la Auschwitz nu a existat nici un deţinut cu numele de Elie Wiesel.
„În 1955, bunul meu prieten Lazar Wiesel a publicat cartea -Lumea tace-, la Paris, sub numele de Eliezer Wiesel. În 1958, cartea a fost rescrisă în franceză şi engleză sub denumirea de The Night (La Nuit- Noaptea) de Francois Mauriac. Cartea iniţială avea 250 de pagini, acum avea doar 115 şi era semnată de Elie Wiesel. Această carte a devenit un bestseller cu peste 10 milioane de exemplare vândute, Wiesel primind şi Premiul Nobel în 1986, plus alte distincţii, în timp ce s-a pierdut orice urmă a prietenului meu Lazar”, spune Grüner.
Acesta s-a deplasat în America, la Oficiul pentru Evidenţa Populaţiei, dar nu a găsit nici un act care să ateste existenţa pe teritoriul american al unei persoane cu numele de Lazar Wiesel sau Elie Wiesel. Grüner l-a denunţat pe Wiesel şi la FBI- Aceştia i-au cerut un răgaz de 14 zile înainte de a-i oferi un răspuns, însă au trecut anii fără un semn de la autorităţile americane.
„Primesc constant telefoane de ameninţare că voi fi împuşcat dacă mai continui investigaţiile, dar eu am trecut deja prin moarte, nu mă mai sperie nimic.
Înainte să mor vreau ca toată lumea să ştie că Elie Wiesel este un impostor.
Lazar Wiesel, A-7712, cu care am fost la Auschwitz, care apare în fotografie, s-a născut la data de 4 septembrie 1913, în timp ce pe certificatul de naştere a lui Elie Wiesel, scrie 30 septembrie 1928”, a spus Grüner, autorul cărţii „Povestea unui premiu Nobel furat cu identitate falsă”
Cazul se judecă la Budapesta
În plângerea depusă, Grüner Miklos susţine că Abraham Wiesel (A-7712) a fost fratele lui Lazar şi nu tatăl, aşa cum declarase Elie. „Din documentele obţinute din România, reiese că tatăl lui Lazar Wiesel a fost Salamon Wiesel. Eu vreau ca instanţa să spună clar dacă Elie Wiesel a fost vreodată încarcerat la Auschwitz, fiindcă eu mă îndoiesc”, a încheiat Grüner.
Avocatul acestuia Dr. Bősze Ferenc a declarat că procesul ar putea începe chiar în toamna aceasta. „Este interesant că Grüner este cetăţean suedez, Wiesel american, dar cazul va fi judecat în Ungaria de Judecătoria Budapesta. Grüner Miklos a adunat o sumedenie de dovezi, unele concludente, ca de exemplu lista cu pasagerii care au călătorit de la Paris la New York în 1957, când Elie Wiesel susţine că a ajuns în America, certificatul de naştere al lui Lazar Wiesel din România, acte de la Muzeul Auschwitz, cât şi certificate de la comunitatea evreiască Yed Vasem din Jerusalim”, a declarat Bősze Ferenc.
Nu au existat doi de Lazar Wiesel la Auschwitz?
Cazul Wiesel a intrat în atenţia mai multor supravieţuitori ai Holocaustului. În 1986, Eva Kor a trimis o scrisoare către Muzeul Auschwitz în care solicită informaţii despre deţinutul A 7713. Kazimierz Smolen, directoarea Muzeului Auschwitz i-a răspuns într-o scrisoare datată la 15 martie 1987:
„În lagărul de concentrare Auschwitz, cu numărul de identificare A 7713 figurează domnul Lazar Weisel, născut la data de 4.09.1913. Este un evreu din Ungaria, născut la Marmarossziget (Sighetul Marmaţiei). El a sosit la Auschwitz în data de 24 mai 1944. A stat închis până la finalul anului 1944 în KL Auschwitz III – Monowitz. În momentul evacuării lagărului a fost transferat la KL Buchenwald, fiind înregistrat în ziua de 26.01.1945”.
În data de 7 iulie 2003, Muzeul Auschwitz i-a trimis o scrisoare lui Grüner Miklos în care apar următoarele date de identificare: „A-11104 Grüner Miklos, evreu din Ungaria, născut la data de 6 aprilie 1928 la Nyiregyhaza, A-7712 Wiesel Abraham, născut la 10 octombrie 1900 la Marmarossziget (Sighetul Marmaţiei), A-7713 Wiesel Lazar, născut la 4 septembrie 1913 la Marmarossziget (Sighetul Marmaţiei).
Într-o anchetă paralelă dusă de Carlo Mattogno, scriitorul italian a ajuns la concluzia că atât la Auschwitz, cât şi la lagărul Buchenwald, unde s-a realizat fotografia, a mai existat un Lazar Wiesel, dar scris Lázár Wiesel.
„În data de 22 aprilie 1945, Lázár Wiesel a completat un formular al armatei americane la Buchenwald. La data naşterii, el a scris: 4 octombrie 1928, iar la locul naşterii: Marmarossziget (Sighetul Marmaţiei). A scris că a fost arestat în data de 16 aprilie 1944 şi deportat la Auschwitz-Monowitz. El s-a născut în acelaşi an cu Elie Wiesel, dar nu în aceiaşi zi.
Conform site-ului memorial Buchenwald Gedenkstatte, Lázár Wiesel a fost trimis la Paris în data de 16 iulie 1945, într-un convoi de supravieţuitori copii.
Dovada clară că vorbim de doi oameni diferiţi este faptul că în registrele de la Buchenwald apare Lazar Wiesel, deţinut politic, născut la 4 septembrie 1913, cu numărul de înregistrare Haft-Nr 123565, dar şi Lázár Wiesel, născut la data de 4 octombrie 1928, cu numărul de înregistrare Haft-Nr 123165.
Nu se ştie ce număr de înregistrare a avut Lázár Wiesel la Auschwitz şi nici nu apare pe lista persoanelor care au fost transferate de la Auschwitz la Buchenwald, dar în nici un caz nu putea fi A-7713, fiindcă acesta aparţinea lui Lazar Wiesel născut în 1913”, susţine Carlo Mattogno.
În 2008, la procesul lui Eric Hunt, cel care l-a atacat pe Wiesel într-o cameră de hotel, aflat sub jurământ, în calitate de parte vătămată, Elie Wiesel a dat următoarele răspunsuri la întrebările judecătorului”: M-am născut în Sighet, România, la data de 30 septembrie 1928. Am fost deportat la Auschwitz, iar pe antebraţul stâng mi s-a tatuat A 7713, în timp ce tatăl meu a primit A 7712”.
Sursa: Jurnalul National
Sursa Foto: Muzeul Holocaustului din Washington
Slab articol. Unde sunt datele in care a inceput procesul la Budapesta, nr dosarului. Si care e stadiul procesului de desconspirare a jidanului mincinos?
Articol facut ca o povestioara pt adormit copiii.
Adica acest escroc are la noi un “institut”, ca noi suntem prea prosti ca sa-l punem pe tușă, pana se dovedeste veridicitatea sau falsul.
Mi-e sila.
Detalii serioase, aici:
http://www.eliewieseltattoo.com/tag/miklos-gruner/
http://www.eliewieseltattoo.com/tag/miklos-gruner/
Nu apare denumirea intreaga,
Elliewieseltatoo